Lasītāju klubā Toma Kreicberga grāmata Dubultnieki un citi stāsti

Maija Treile, 04.04.2012., 19:31

Sestdien, 14. aprīlī, plkst. 12:00 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks Lasītāju kluba tikšanās, kurā ikviens aicināts apspriest Toma Kreicberga grāmatu Dubultnieki un citi stāsti (izdevniecība Zvaigzne ABC).

Lasītāju klubs

Toma Kreicberga stāsti ir aizraujošas vīzijas par cilvēces nākotni tehnoloģisko sasniegumu laikmetā. Krājumā sastopams gan robots, kura sapnis ir kļūt par komponistu, gan latvietis, kurš ceļo laikā ar Rīgas metro starpniecību, gan vecītis, kurš skumst par zombiju izmiršanu un tāpēc rūpīgi kopj vienīgo pārpalikušo eksemplāru.

Latvijā dzimušais un augušais Toms Kreicbergs stāstus raksta angļu valodā, parakstoties kā Tom Crosshill. Viņa stāsts Dubultnieki 2009. gadā ieguvis pirmo vietu prestižajā ASV fantastikas rakstnieku konkursā Writers of the Future, savukārt stāsts Mammu, te rakstām Žeņa, tavs dēls nominēts 2011. gada Nebula balvai – pasaulē prestižākajam literārajam apbalvojumam, kuru piešķir zinātniskās fantastikas un fantāzijas žanros rakstītiem darbiem. Rakstnieka stāsti angļu valodā bijuši publicēti dažādos atzītos literārajos žurnālos, taču viņa pirmā grāmata Dubultnieki un citi stāsti izdota Latvijā Ingus Josta tulkojumā. Stāstus augstu novērtējuši gan pazīstami ASV rakstnieki, gan latviešu autori un kritiķi.

Literatūrkritiķis Guntis Berelis: "Kreicberga stāsti – tā nav tradicionālā fantastika, ko mēdz ieklasificēt atbilstošā plauktiņā, papildinot ar vārdu "zinātniskā"; autors drīzāk darbojas ar mazliet skumīgām, mazliet groteskām, mazliet ironiskām, bet visādā ziņā emocionāli piesātinātām metaforām. Veidojas pasaule, kurā pūķi sapņo lidot uz Parīzi, padomju laika Rīgā uzbūvēts metro, ar kuru var braukāt šurpu turpu uz mūslaikiem, lāgiem pazibinās kāda mazliet baisa, mazliet ironiska postapokaliptiska ainava."

Katru mēnesi Rakstniecības un mūzikas muzejs izvēlas grāmatu, kas izpelnījusies īpašu lasītāju interesi un tāpēc kļūst par Lasītāju kluba diskusijas objektu. Katra mēneša otrajā sestdienā lasītāji tiek aicināti tikties pie kafijas tases, lai nepiespiestā atmosfērā apmainītos ar viedokļiem, kas radušies, lasot grāmatu, lai diskutētu savā starpā, iegūtu jaunus domubiedrus vai oponentus un intelektuāli aktīvi pavadītu sestdienas pusdienlaiku. Uz Lasītāju klubu netiek aicināti grāmatu autori, izdevniecību pārstāvji vai tēmas eksperti, lai lasītāji varētu brīvi izteikt viedokli un iespaidus, autoritāšu viedokļa neietekmēti.

Lasītāju klubs notiek sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku.

Dalība Lasītāju klubā – bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties