Sarunas par dzeju un dzīvi

Sandra Zobena, 23.02.2015., 15:54

25. februārī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, pasākumu cikla "Sarunas par dzeju un dzīvi" ietvaros tiksies Vija Beinerte un Mārtiņš Brauns.

"Sarunas par dzeju un dzīvi"Ojāra Vācieša muzeja tradicionālie valodas vakaru cikla pasākumi iemantojuši pastāvīgu auditoriju un kļuvuši par vienu no muzeja vizītkartēm. Valodas vakari muzejā notiek kopš 2010. gada. Līdz šim katra mēneša pēdējā trešdienā tās bija tikšanās ar radošās inteliģences pārstāvjiem, sarunās aktualizējot valodas lietošanu gan literāros tekstos, gan ikdienā.

Arī šogad ierastās tikšanās turpināsies, tikai šoreiz akcentējot tieši Ojāra Vācieša personību un daiļradi, viņa lirikas iespaidu dažādu profesiju pārstāvju dzīvē un radošajā darbībā. Sarunas forma ir dialogs starp kompetentu moderatoru un pasākuma viesi.

Vija Beinerte – diplomēta kinorežisore, Latvijas Kultūras akadēmijas docētāja, daudzu kinodarbu autore, pazīstamākā no tām ir filma "Tās dullās Paulīnes dēļ." Populāra publiciste, radošu personību portretētāja. Dzejniece. Ojāra Vācieša un Ludmilas Azarovas krustmeita.

Mārtiņš Brauns – komponists, sacerējis skaņdarbus, kas atskaņoti Vispārējos latviešu dziesmu svētkos, "Saule, Pērkons, Daugava" autors, leģendārās grupas "Sīpoli" vadītājs. Daudzu teātra izrāžu un filmu komponists.

"Es neizgudroju dzeju.
Dzeja ir izgudrojusi mani.
Un turpina izgudrot."

Ojārs Vācietis

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905 vai e-pastu vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī mājas lapās: www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties