Atvērs Vika jauno grāmatu "Santamonika, Arhangeļskas apgabals"

Apgāds “Jumava”, 20.02.2015., 11:31

23. februārī, plkst. 18.00 apgāda "Jumava" grāmatu veikalā Rīgā, Dzirnavu ielā 73, atvērs Vika jauno grāmatu "Santamonika, Arhangeļskas apgabals".

"Santamonika, Arhangeļskas apgabals"Savā jaunākajā darbā pazīstamais un arvien pārsteidzošais rakstnieks stāsta par savām gaitām padomju armijā aiz Ziemeļu polārā loka, Arhangeļskas apgabalā.

Atvēršanas pasākumā apgāds "Jumava" aicina tikties ar grāmatas autoru Viku un klausīties stāstījumu par grāmatas tapšanu, kā arī grāmatas fragmentus. Savos iespaidos par padomju armijā piedzīvoto dalīsies arī Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme un Rotari kluba biedrs, uzņēmējs Valdis Garoza, kā arī citi pazīstami uzņēmēji. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi grāmatā atspoguļotā laika, pagājušā gadsimta 60.-80. gadu, padomju armijas atšķirības zīmes un piemiņas lietas. No šīm sava laika liecībām tiks veidota ekspresizstāde. Interesantākā eksponāta īpašniekam – īpašs pārsteigums no "Jumavas".

Grāmata valdzina ne tikai ar Vikam raksturīgo dzīvīgo un savdabīgo valodu, tajā atspoguļotas aizgājušā gadsimta vēstures un kultūras lappuses – lielvaru sacensība, pirmie soļi kosmosā, tālaika radioprogrammu top dziesmas un jaunā komponista Imanta Kalniņa parādīšanās pie apvāršņa.

Viks (Viktors Kalniņš) veiksmīgi darbojies gan bērnu literatūrā, radot tādus neaizmirstamus darbus kā "Sarežģītais zvirbulēns", "Klaids pasaku zemē", "Zemūdens bara lielā diena" un citas. Autora daiļradē ir arī vairākas stāstu, tēlojumu un noveļu grāmatas. Viks ir sarakstījis dziesmu tekstus teātra izrādēm "Princis un ubaga zēns", "Trīs musketieri", "Precības" un citām. Autors ir radījis libretu sava jaunākā brāļa un daudziem zināmā komponista Imanta Kalniņa rokoperai "Ei, jūs tur!".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties