Pasludināti Literatūras gada balvas laureāti 2009

Latvijas Rakstnieku savienība, 10.05.2010., 18:06

Latvijas Rakstnieku savienība biedru aptaujā noskaidrojusi, kolēģuprāt, vērtīgākos un nozīmīgākos pērnā gada darbus. Kopš 2001. gada literatūras ražu gada ietvaros vērtējusi ekspertu žūrija, plašākas aptaujas formātā Literatūras Gada balva iejutusies pirmoreiz, un balvas drīzāk uzlūkojamas kā lasītāja ādā iekāpušu kolēģu atzinība.

Balsojums rāda, ka dzejā par spilgtāko un būtiskāko devumu atzīts Ulža Bērziņa krājums Saruna ar Pastnieku (Neputns), prozā – Jāņa Lejiņa triloģijas Zīmogs sarkanā vaskā 3. grāmata Rūnas (Karogs), literatūrā bērniem – Māra Runguļa Kaķu ģenerālis (Zvaigzne ABC), tulkojumos un atdzejā – Maimas Grīnbergas latviskotais Miko Rimminena Alus tarbas romāns (Dienas Grāmata) un Andrusa Kivirehka Sirli, Sīms un noslēpumi (liels un mazs), literatūrvēsturē un literatūrzinātnē – Gundegas Grīnumas monogrāfija Piemiņas paradoksi (Karogs), dramaturģijā (publicētu lugu formātā) – Māra Bērziņa krājums Iztēlojies (Mansards). Piešķirta arī speciālbalva – kā nozīmīgs starpžanru darbs izcelta Janīnas Kursītes Tautlietu vārdene (Nemateriālā kultūras mantojuma aģentūra). Nominācijā "debija" ļoti sīvā konkurencē par spilgtāko atzīts Arvja Vigula dzejas krājums Istaba (Satori).
Par mūža ieguldījumu latviešu literatūrā šoreiz tiek godināts literatūrzinātnieks un kritiķis, latviešu literārā mantojuma apzinātājs un dokumentētājs – "cilvēks – arhīvs" – Ilgonis Bērsons (1931).
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties