Liepājas Dzejas dienas uzrunā jauno paaudzi

Sandra Vensko, 02.09.2010., 15:01

Šogad Liepājas Dzejas dienu pasākumi notiks arī mūzikas klubos.

Liepājas Dzejas dienas uzrunā jauno paaudzi9. septembrī pulksten 18:00 viens no interesantākajiem jaunās paaudzes dzejniekiem un pērn debijas grāmatas "Istaba" autors Arvis Viguls viesosies viesnīcas "Fontaine Royal" telpās. 11. septembrī pulksten 21:00 mūzikas klubā "Pablo" notiks Dzejas dienu noslēguma pasākums "Hip-hop, dzeja un mūzika". Jauniešus gaidīs Evitas Balceres vadītā hip-hop grupa "Skills-B" un jaunās drūmā humora apvienības "Second Hand Teātris" jeb orgānu tirgus ar dzejas iestudējumu "Visu lietu izlietne".


Arvis Viguls (1987) dzeju un rakstus par literatūru publicē kopš 2006. gada, tulko no angļu, krievu un spāņu valodām, veidojis raidījumus par literatūru Radio Naba ēterā. Par pirmo dzejas grāmatu "Istaba" (Rīga, Satori, 2009) saņēmis Dzejas dienu balvu un Latvijas Rakstnieku savienības Literatūras gada balvu nominācijā "Gada debija", kā arī Ventspils starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas radošo stipendiju. Josifa Brodska dzejoļu atdzejojumi publicēti Brodska dzejas izlasē (Rīga, Neputns, 2009). Arvja Vigula dzejoļi tulkoti angļu, krievu un lietuviešu valodās.


Tikšanās ar Arvi Viguli ieplānota tandēmā ar dīdžeju un mūziķi Emīlu Dreiblatu.
Savukārt "Second Hand" trupu veido jaunie dzejnieki un mākslinieki, izrādes pamatideja pietuvināta Hermaņa Heses filozofijai. Izglītojušies mūzikā, vizuālajā mākslā, filozofijā, kultūras teorijā, jaunie dzejnieki ir izveidojuši izrādi "Visu lietu izlietne", šovasar rādījuši to Rīgā mākslinieku iecienītajā kafejnīcā TAKA, apvienība pabijusi Vecrīgas klubā "Up In Smoke", klubā "Ļeņingrada", nu redzēsim un dzirdēsim viņu radīto kopdarbu arī Liepājā.

Papildus informācija:
Par dzejnieku vairāk lasiet intervijā laikrakstā "Diena"
http://diena.lv/lat/izklaide/literatura/personas/arvis-viguls-ieelpojis-kulturas-bacili
Par jauno teātra trupu un tās darbību vairāk lasiet TVNET
http://www.tvnet.lv/izklaide/skatuve/339928-second_hand_teatrishttp://www.tvnet.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties