Iznākusi grāmata "Vecais vīrs pilī"

"KIT Managament", 02.06.2015., 07:43

Dāmas un kungi, jūsu dzīves pēdējie četri gadi Latvijā un pasaulē, skatīti Andra Bērziņa acīm, kopš 20.maija pieejami grāmatas formātā "Vecais vīrs pilī"!

Iznākusi grāmata "Vecais vīrs pilī"Par grāmatas tapšanu parūpējušies Latvijā mazpazīstamie novelisti - dramaturgs Jānis Balodis un komiķis Jānis Skutelis. Jābrīdina uzreiz, iespējams, ka šajās pēdējo četru gadu Andra hronikās nebūs par jūsu laivu braucienu martā vai arī jūsu sēņošanas piedzīvojumu Krimuldā, bet tur būs par to, ko Andris Bērziņš darīja un domāja abu iepriekšminēto notikumu laikā. Un darīja iespējams tik spilgti, ka atbraukuši no sēņošanas un to uzzinājuši, sēnes palika novārtā, bet ar Andri notikušais sēņošanas laikā ne. "Vecais vīrs pilī" papildinās vai, iespējams, pilnībā sniegs atbildi uz jautājumu, kurš radās gan pēc sēņošanas, gan pēc laivu brauciena, gan arī daudzās citās Andra reizēs, un šis jautājums ir: "Kāpēc tā?"

Īsi pēc grāmatas nonākšanas veikalos, tās autori devās uz Jāņa Rozes grāmatnīcu, lai dotu norādījumus potenciālajiem lasītājiem kā grāmata lasāma - pareizās intonācijas, attieksme, pauzes. Abi Jāņi ir solījušies būt klāt pie grāmatu stendiem kamēr vien grāmata būs pieejama, lai sniegtu norādījumus par to, kā plānots grāmatu lasīt. "Ja brīdī, kad nonākat pie grāmatu plaukta, un tur neviens no mums nav, tad vai nu mēs esam atpūtas pauzē vai citā veikalā, vai neesam tur, kur solījāmies būt," skaidro Jānis Skutelis. Kā tas izskatās, ir iespējams apskatīt pievienotajā video (www.youtube.com/watch?v=ityHGZq7O08).

Ar politisko satīru mūslaiku Latvijā ir vēl knapāk kā ar politiķu paškritiku. Abi trūkumi visdrīzāk ir saistīti - ja nav āksta, galms pats nododas ākstībām. Par laimi, "āksts" beidzot ir klāt - dāmas un kungi, Jānis Skutelis! Rēķinoties, ka pirmā grāmata var būt arī pēdējā, Skutelis un Balodis uzreiz ķeras pie valsts noslēpuma: publicē apziņas plūsmas transkriptus, kas acīmredzot iegūti, nesankcionēti pieslēdzoties Andra Bērziņa C.D.. Mazā grāmatiņa momentā atrisina divas lielas problēmas - aiztaupa mokošus gadus, ko latviešu tauta pavadītu, gaidot prezidenta Bērziņa memuārus, un atpestī pašu prezidentu no piņkerīgā darba šos memuārus uzrakstīt. Bingo!

/ Nellija Ločmele, "Ir" galvenā redaktore /

Izlasot šo grāmatu prezidents Andris Bērziņš kļūst tik pazīstams un saprotams. Tas ir tas onkulis, kuram katra darbība ir liela problēma un nopietnas apsvēršanas vērts jautājums. Tas ir tēls, kurš tiešām seko teicienam ’ viņš septiņreiz nomēra un tikai tad... sameklē kaut ko citu septiņreiz nomērīšanas vērtu. Varbūt tādam arī jābūt mūsu valsts prezidentam, ja vien viņš spētu izvairīties no tik daudziem apkaunojošiem gadījumiem.

/ Valters Sīlis, režisors /


Grāmatas atrodamas – Valters un Rapa, Rēriha un Jāņa Rozes grāmatnīcās.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties