Iznācis dejai un dejas kritikai veltīts starptautisks izdevums

Maija Uzula-Petrovska, 11.03.2015., 08:43

Iznācis Baltijas-Ziemeļvalstu sadarbības projekta "keðja Writing Movement" katalogs "Expeditions in Dance Writing. Writing Movement 2012 – 2014", kas ietver astoņu valstu (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Islandes) autoru tekstus par dejas kritikas problēmām un dažādiem procesiem dejā.

"keðja Writing Movement"Izdevums arī sniedz ieskatu projekta "keðja Writing Movement" norisē un piedāvā sarunas ar visu iesaistīto valstu partneriem par situāciju dejā un dejas kritikā. Kataloga pielikumā pievienota laikmetīgās dejas terminu vārdnīca visās projekta valodās.

Izdevuma redaktores ir Ine Terēze Berga (Ine Therese Berg, Norvēģija) un Inta Balode (Latvija). Publikācijā uz jautājumiem par deju Latvijā atbild "Dance.lv žurnāla" redakcija: Dita Jonīte, Maija Uzula-Petrovska un Inta Balode.

"Dance.lv žurnāls" (www.journal.dance.lv) bija Latvijas pārstāvis projektā "keðja Writing Movement", kas noslēdzies ar kataloga izdošanu un izplatīšanu. Lielākā un pamanāmākās projekta aktivitātes Latvijā bija stipendiju konkurss autoriem (no Latvijas to saņēma Elīna Bērtule) un festivāls-seminārs "Jauna deja jaunā vietā", kas 2013. gada oktobrī risinājās Latgales vēstniecībā "GORS". Aizsāktais formāts 2014. gada rudenī tika atkārtots nākamajā "jaunajā vietā" – Vidzemes koncertzālē "Cēsis". Notikuši arī vairāki mazāki semināri un meistarklases, kas aicina jaunus autorus rakstīt par deju.

Kataloga eksemplāri ir nosūtīti Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un augstskolu bibliotēkām (Daugavpils, Rēzekne, Liepāja, Valmiera, RPIVA, JVLMA, LKA, LKK), kur tie būs pieejami lasītājiem. Dejas profesionāļiem, studentiem un citiem interesentiem iespējams izdevumu bez maksas iegūt arī personīgā īpašumā. Pirmā grāmatu saņemšanas akcija notiks 15. martā Ģertrūdes ielas teātrī pirms izrādēm "Cik tuvu?" un "Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?". Tiem, kas vēlas saņemt katalogu, jāvēršas pie biļešu pārdevēja un jāpasaka parole: "Es lasu par deju." Otrā grāmatu saņemšanas akcija būs 18. martā pirms izrādes "Un atkal par to pašu..." Latvijas Nacionālās operas Jaunās zāles vestibilā.

Atbalsta: "ke∂ja", Eiropas Savienības Kultūras programma, Ziemeļvalstu kultūras punkts  "Nordic", Ziemeļvalstu-Baltijas mobilitātes programma "Kultūra", Norvēģijas Dejas informācijas centrs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties