Izdots festivāla "Bildes" 30 gadu jubilejas mākslas albums

"Bilžu birojs", 20.11.2015., 12:47

Atzīmējot mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" 30 gadu pastāvēšanas jubileju, atvēršanas svētkus piedzīvojis krāšņs un apjomīgs "Bilžu" mākslas albums.

Izdots festivāla "Bildes" 30 gadu jubilejas mākslas albumsTajā iekļautas 257 autoru – Latvijā iemīļotu mūziķu un mākslinieku – 798 mākslas darbu reprodukcijas. Darbi tapuši un bijuši apskatāmi festivāla izstādēs no 1985. līdz 2015. gadam, informē albuma izdevējs "Bilžu birojs".

Albumā redzamo mākslas darbu autori ir festivāla "Bildes" dalībnieki – mūziķi (Igo, Guntars Račs, Jānis Grodums, Uldis Marhilevičs, Varis Vētra, Ieva Akuratere, Valdis Atāls, Raimonds Bartaševičs, Ingus Baušķenieks, Roberts Gobziņš, Aigars Grāvers, Jānis Jubalts un "Prāta vētra", Kārlis Kazāks, Arnis Miltiņš, Uģis Prauliņš, Imants Vanzovičs, Dace un Valters Pūces, Olga Rajecka u.c.), mākslinieki (Uldis Baltutis, Marta Krasta, Sigitas Kreivaitis, Inguna Krolle-Irbe, Inese un Ivars Mailīši, Aleksejs Naumovs, Elita Patmalniece, Jānis Straupe, Maija Rezenberga, Vija un Kaspars Zariņi u.c.), fotogrāfi (Jānis Deinats, Valts Kleins u.c.), Rīgas vicemērs Andris Ameriks, diplomāti (Andris Teikmanis un Einārs Semanis, Merģers Krams u.c.), arhitekti un citas radošas personības, kā arī mūziķu bērni.

Albumā ietvertas arī fotogrāfijas no "Bilžu" radošajām nometnēm, kā arī mākslas darbu autoru domas un atmiņas par "Bildēs" piedzīvoto. Vienlaikus albumā apskatāmi visi festivāla logotipi. Tos veidojis mākslinieks Uldis Baltutis.

Mākslas albumu jau var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās, kā arī "Bilžu birojā".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties