Grāmatas "Liepājas māksla gadsimtu vējos" atklāšana

Krista Kalnarāja, 15.02.2010., 20:18

Piektdien, 19. februārī pulksten 17:00 Liepājas Kultūras pārvalde interesentus aicina uz grāmatas "Liepājas māksla gadsimtu vējos" otrā izdevuma atvēršanas svētkiem Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā.

Grāmatas "Liepājas māksla gadsimtu vējos" otrā sējuma atklāšanaGrāmatas autors ir Liepājas Universitātes asociētais profesors, mākslinieks Aldis Kļaviņš. Grāmata tapusi ar Liepājas Kultūras pārvaldes un izdevniecības "Poligrāfijas infocentrs" līdzfinansējumu.


Šī izdevuma 288 lapas pusēs atklāts 49 mākslinieku radošais devums tēlniecībā, grafikā, dekoratīvā mākslā un dizainā. Ar šo izdevumu beidzas veltījums tiem latviešu māksliniekiem, kuri strādājuši par pedagogiem Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā (šobrīd Liepājas Mākslas vidusskola) un ar savu darbību daudzu gadu garumā veidojuši Liepājas mākslas dzīves kodolu.


"Šī izdevuma pamatā ņemti darbi no Liepājas muzeja kolekcijas un pašu mākslinieku un viņu tuvinieku laipni piedāvātie materiāli. Īpaši iepriecināja tādi atradumi kā T.Uldriķa pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu elegantie pašportreti un pirmās figurālās kompozīcijas. Interesanta liecība par tiem laikiem ir arī tuvinieku saglabātā K.Šaumaņa skiču mape, kuru mākslinieks atstājis dodoties projām no Latvijas kara laikā", atzīst grāmatas autors Aldis Kļaviņš.


Profesors pauž cerību, ka varētu tikt uzsākts darbs arī pie trešā pētījuma par Liepājā dzimušajiem un Liepājas skartajiem māksliniekiem Latvijā un Pasaulē.
Pagājušajā gadā pie interesentiem nonāca pirmā grāmata "Liepājas māksla gadsimtu vējos", kas bija veltīta glezniecībai. Abu grāmatu izdošanu līdzfinansējusi un idejiski atbalstījusi Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūras pārvalde".

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties