Atklāta jauna bibliotēka - "Pārdaugava"

Daina Ģeibaka, 16.05.2010., 17:33

14. maijā plkst. 13.00 Dzirciema ielā 26 tika atklāta Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) filiālbibliotēka "Pārdaugava". Jaunā bibliotēka izveidota, RCB optimizācijas procesā apvienojoties trim RCB Pārdaugavas filiālēm – Nordeķu, Mārtiņa un Zasulauka filiālbibliotēkām.

"Tā nav nejaušība, ka jauno bibliotēku atveram Starptautiskās Ģimenes dienas priekšvakarā. RCB filiālbibliotēka "Pārdaugava" ir tipiska ģimenes bibliotēka, kas domāta visu vecumu lasītājiem. Tā tapusi, pateicoties Rīgas domes labajai gribai, kas, optimizējot savas struktūras, devusi iespēju rīdziniekiem saņemt labākus bibliotekāros pakalpojumus pašvaldības ēkā, kas lietotājiem ir ērti pieejama un atrodas vietā, kur noris rosīga sabiedriskā dzīve," saka RCB direktora p.i. Doloresa Veilande.

Jaunā bibliotēka iekārtota bijušajā Kurzemes rajona izpilddirekcijas ēkā. Tās kopējā platība ir 1200m2. Ēkas telpiskā struktūra devusi iespēju aprobēt jaunu, līdz šim Latvijas publisko bibliotēku praksē nepielietotu krājuma kārtojuma modeli. Tas ir tematiskais kārtojums, kas lasītājiem ļaus ērti un vienkārši atrast kāroto izdevumu, jo šeit iekārtotas atsevišķas telpas vēsturiskajiem izdevumiem, grāmatām par ģeogrāfiju, materiāliem, kas saistīti ar veselīgu dzīvesveidu, darbu un karjeru un citām tēmām.

Bibliotēkas kolekciju veido triju RCB filiālbibliotēku labāko un augstvērtīgāko izdevumu izlase. Šeit ir liels datoru parks ar bezmaksas pieeju internetam, bet drīzumā tiks piedāvāta arī iespēja bez maksas lietot bezvadu internetu. Lietotājiem pieejami gandrīz 30 periodiskie izdevumi, kā arī klausāmgrāmatas un citi audiovizuālie materiāli. Darbdienās bibliotēka būs atvērta no plkst. 9.00 līdz 19.00, bet sestdienās no 10.00 -16.00.

Pusaudžus gaida īpaša telpa ar viņiem piemērotām grāmatām un preses izdevumiem, iespējām lietot datorus un skatīties Lattelecom dāvināto televizoru. Atsevišķas telpas tiek piedāvātas arī pirmsskolas un skolas vecuma bērniem. Tā kā bibliotēka nav tikai vieta, kur ieskriet, lai nodotu un saņemtu grāmatas, bet arī vieta atpūtai un savstarpējai saskarsmei, mazie lasītāji varēs pavadīt laiku spēļu istabā, bet pieaugušie – īpašās telpās pasākumiem un nodarbībām.
Bibliotēkas pirmais stāvs pieejams cilvēkiem ratiņkrēslos. Cilvēkus ar redzes problēmām gaida speciāla datoriekārta ar tekstu palielinošu monitoru.

Jaunā bibliotēka ikvienam rīdziniekam, bet īpaši Pārdaugavas iedzīvotājiem piedāvā gan tradicionālos pakalpojumus – grāmatas un presi līdzņemšanai uz mājām un lasīšanai uz vietas, gan iespējas izmantot pakalpojumus elektroniskā vidē – lietot datubāzes, skatīties latviešu filmas portālā filmas.lv, lietot internetu un biroja programmas, un, protams, saņemt profesionālas konsultācijas.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties