Kultūras portāls HC.LV: HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/dejas-dienas-konkurss/?rss=1/ HC.LV portāla jaunumi lv 2005-2018, HC.LV HC.LV 60 http://www.hc.lv/inc/baners/hclv_baner_small.gif Kultūras portāls HC.LV http://www.hc.lv/ Kultūras portāls HC.LV Fri, 19 Jan 2018 07:24:58 +0200 2 3 4 5 6 Jauniešu kultūras portāls HC.LV meklē hostingu HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Wed, 02 Feb 2011 11:00:16 +0200 Kultūras portāls HC.LV Jauniešu kultūras portāls HC.LV meklē alternatīvas hostinga iespējas.

HC.LVŅemot vērā nesenās tehniskās problēmas, kuras nesen piemeklēja Jauniešu kultūras portālu HC.LV, meklējam alternatīvas iespējas hostēties, lai nodrošinātu portāla HC.LV stabilu darbību.

Prasības apmēram šādas:

  • Stabila, ilglaicīga darbība;
  • Atsaucīgs un zinošs klientu atbalsts;
  • 30+ Gb webspace;
  • Elastīgas konfigurācijas iespējas (iespējas veidot cookieless domēnus, pieeja .htacces failiem un iespējām u.c.);
  • PHP5+ atbalsts, mySQL, (s)FTP;
  • Iespēja izmantot un konfigurēt vairākus domēnus un subdomēnus;
  • Tiek veiktas regulāras rezerves kopijas;
  • Liels ātrums;

Jauniešu kultūras portāla HC.LV mērķis ir atbalstīt un veicināt labdarību un pašiniciatīvu jauniešu vidū jebkurās to izpausmēs. Jauniešu kultūras portāls HC.LV darbojas kopš 2005.gada, un to brīvprātīgi veido un uztur paši jaunieši. Vairāk par portāla darbību iespējams izlasīt te.

Līdz šim hostinga pakalpojumi mums tika nodrošināti bez maksas, taču esam gatavi maksāt saprātīgu cenu par kvalitatīviem pakalpojumiem vai vienoties par barteru (varam piedāvāt izvietot reklāmu portālā), kā arī ieteikt kvalitatīvus hostinga pakalpojumus citiem.

Lūdzam piedāvājumus un jautājumus sūtīt uz info@hc.lv. Apsvērsim visus variantus!

]]>
Liels paldies par dalību LabaDaba konkursā! HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Mon, 26 Jul 2010 14:59:08 +0300 Kultūras portāls HC.LV Kopā savas atbildes atsūtīja 70 hc.lv lasītāji.

Liels paldies par dalību LabaDaba konkursā!Visbiežāk dalībniekus pievīla atbildes uz jautājumu par apmeklētāju skaitu pirmajā LabasDabas festivālā (to bija 3000), kā arī jautājums par grupu, kurai viņu pirmā uzstāšanās bija uz LabasDabas skatuves 2006.gadā: tā bija grupa Pulse Effect. Un protams, jautājums par krūšu atliešanu šī gada festivālā!

Uz festivālu ielūgumus par pareizajām atbildēm konkursā saņem: Artūrs, Elita, Sabīne, Sintija, Astra, Ieva un Aiva!

Konkursa pareizās atbildes ir: 1.-b , 2.-a , 3.-b , 4.-c , 5.-c , 6.-a , 7.-c , 8.-c , 9.-b, 10.-b , 11.-c , 12.-a

Ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi!

Un jau rīt mazais konkurss ar ielūguma izlozi twitter!
 

]]>
Starptautiskā mūzikas festivāla LABADABA konkurss HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Thu, 15 Jul 2010 22:18:49 +0300 Kultūras portāls HC.LV Starptautisks mūzikas festivāls LABADABA sadarbībā ar portālu HC.LV piedāvā konkursu!

Starptautiskā mūzikas festivāla LABADABA konkurssNo 6. līdz 8. augustam norisināsies starptautisks mūzikas festivāls LABADABA. Šoreiz festivāls notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Regejs, etnofolks, roks, elektro un cita laba mūzika, kuru vieno gaišs skatījums uz apkārtējo pasauli. Uz četrām skatuvēm vairāk nekā 40 mūzikas grupu un DJ apvienību, kā arī skatuve ar bērnu un jauniešu programmu.

LABADABA pēc četru gadu pauzes ir atgriezusies ar trīskāršu spēku. Festivālu organizē pasākumu aģentūra PAREIZĀ ĶĪMIJA kopā ar Latvijas Universitātes radio NABA un jauno mūzikas klubu NABAKLAB.

Konkursa jautājumi

1. Cik cilvēku apmeklēja pirmo LabaDaba festivālu?
  a) 1500
  b) 3000
  c) 4000

2. Kādi Lielbritānijas mūziķi šogad uzstāsies festivālā LabaDaba?
  a) The Ukrainians, Macka B, Maya, Innamorati
  b) The Ukrainians, Sun Quay, Maya, Macka B
  c) Innamorati, Maikameikers, Crystal Soundsystem, The Ukrainians

3. Pirms festivāla LabaDaba notiek dažādi iesildošie pasākumi. Kur tie notiek?
  a) Atpūtas kompleksā "Ratnieki"
  b) Klubā "NABAKLAB"
  c) Dirty Deal Cafe

4. Ko festivāla LabaDaba laikā apmeklētājiem būs iespēja izliet ģipsī?
  a) Nabu
  b) Plaukstas nospiedumu
  c) Krūti

5. Uz kuras no 4 festivāla skatuvēm skanēs folkmūzika?
  a) Uz suņa skatuves
  b) Uz lāča skatuves
  c) Uz eža skatuves

6. Cik valstis tiks pārstāvētas festivālā LabaDaba?
  a) 6
  b) 10
  c) 12

7. Kas spēlēs uz kraukļa skatuves?
  a) Bērnu grupas
  b) Regeja grupas
  c) DJ

8. Kāds ir šī gada festivāla LabaDaba sauklis?
  a) Cilvēkiem, kas uzgriež pasauli!
  b) Cilvēki, iegriežam pasauli!
  c) Cilvēkiem, kas pagriež pasauli!

9. Kurā gadā notika pirmais LabaDaba festivāls?
  a) 2005.
  b) 2006.
  c) 2009.

10. Kura no grupām, kas uzstāsies festivālā, sevi pirmo reizi parādīja tieši festivālā LabaDaba?
  a) Gaujarts
  b) Pulsa efekts
  c) Satellites LV

11. Kāds dabas elements simbolizē LabaDaba festivālu?
  a) Koks
  b) Ūdens
  c) Saule

12. Kas festivāla laikā apmeklētājiem piedāvās lasītavas telti?
  a) Ir
  b) Nav
  c) NABA

Atbildes sūtiet uz e pastu oksana@kimija.lv ar norādi "LABADABA konkursam" līdz 25. jūlijam! Neaizmirstiet norādīt arī savu vārdu, uzvārdu un telefona nummuru!

Balvās būs ielūgumi uz LABADABA festivālu!

Uzvarētāji tiks paziņoti HC.LV portālā 26. jūlijā! Ar uzvarētājiem sazināsimies personīgi!

Lai veicas!

 

]]>
Jauniešu kultūras portāls HC.LV turpmāk publicēs ziņas arī krievu valodā HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Sun, 04 Jul 2010 16:03:07 +0300 Kultūras portāls HC.LV Turpmāk Jauniešu kultūras portāls HC.LV publicēs informāciju arī krievu valodā, līdzās informācijai latviešu valodā.

Tie portāla lietotāji, kuri nesaprot krievu valodu vispār, var apmeklēt interneta adresi http://lv.hc.lv, kur ir redzama informācija tikai latviešu valodā. Aicinām visus turpmāk iesūtīt informāciju portālam HC.LV ne tikai latviešu valodā, bet arī krievu valodā.

Viens no Jauniešu kultūras portāla veidotājiem Deniss Fedotovs komentē: "Publicēt informāciju arī krieviski nekādā ziņā nav politisks lēmums. Nevienam nav noslēpums, ka Latvijā dzīvo gan latviski runājošie, gan krieviski runājošie. Diemžēl, abām šīm iedzīvotāju grupām informācijas telpa nav vienota. Abas šīs iedzīvotāju grupas veido interesantus pasākumus, taču informācijas telpas nošķirtības dēļ, bieži vien šī informācija tā arī paliek vienā grupā.

Publicējot informāciju Jauniešu kultūras portālā HC.LV arī krievu valodā, līdzās informācijai latviešu valodā, mēs speram savu pirmo soli tuvāk informācijas telpas vienošanai. Domāju, ka tā ir lieliska iespēja latviski runājošiem ne tikai papildināt savas zināšanas krievu valodā, bet arī turpat iegūt informāciju par notikumiem un pasākumiem, kas pretējā gadījumā nebūtu pieejama. Krieviski runājošiem šī ir lieliska iespēja uzrunāt latviski runājošo mērķauditoriju.

Jauniešu kultūras portāls HC.LVJau iepriekš atbildot uz jautājumiem saistībā ar nacionāliem jautājumiem, varu pateikt, ka Jauniešu kultūras portālu HC.LV arī līdz šim ne tikai regulāri apmeklē, bet arī veido dažādu nacionalitāšu un nacionālo uzskatu pārstāvji, un nekādas nacionāla rakstura problēmas nav bijušas. Ņemot vērā, ka portāls HC.LV ir diezgan apolitisks, un tā apmeklētāji ir iniciatīvas bagāti, radoši un inteliģenti jaunieši, esmu pārliecināts, ka arī turpmāk mūsu apmeklētāji cienīs viens otra viedokļus un uzskatus, neskatoties uz starpkultūru atšķirībām."

Anastasija Ļadenko, arī portāla HC.LV veidotāja, saka: "5 gadi ir diezgan ilgs laiks portāla HC.LV vēsturē, taču ne tik ilgs, cik Latvijas un Krievijas saspringtās attiecības arī postpadomju telpā. Šajā portālā politikai nav vietas, taču muļķīgi būtu latviešu auditorijai izlikties nemanot krievu vienaudžus. Nu un kas, ka viņi, iespējams, dod priekšroku gaudot Viktora Coja dziesmas nenoskaņotas ģitāras pavadījumā, nevis ķircināt skuķus ar "ei, tu skaistā meitene, kur ir tava grebene..." ? Uzskatu, ka ikvienas tautības jauniešus apvieno interese par mūziku, pašizpausmi, attiecībām un jautru laika pavadīšanu. Tāpēc portāla HC.LV veidotāju komanda ir apvienojusi spēkus, lai informācijas telpā sniegtu ziņas gan latviešu, gan krievu publikai.

Zināms, ka mūsdienu darba tirgū pieprasīti ir cilvēki ar vairāku valodu prasmēm. Portālā HC.LV būs iespējams ne tikai papildināt savas valodu zināšanas, bet ceru, ka arī veidot cieņu pret citu tautu pārstāvjiem un labāk iepazīt to kultūru un paražas, atmetot aizspriedumus un stereotipus."

Jauniešu kultūras portāla HC.LV mērķis ir atbalstīt un veicināt labdarību un pašiniciatīvu jauniešu vidū jebkurās to izpausmēs. Jauniešu kultūras portālu HC.LV brīvprātīgi veido jaunieši no visas Latvijas.

]]>
World Summit Youth Award 2009 tiek godināts arī HC.LV HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/WSYA 2009 uzvarētāji/ http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/WSYA 2009 uzvarētāji/ Wed, 23 Sep 2009 19:24:30 +0300 Kultūras portāls HC.LV WSYA galā pasākumos Meksikā, Monterejā tika godināti labākie pasaules e-satura projekti, to skaitā arī Jauniešu kultūras portāls HC.LV no Latvijas.

World Summit Youth Award tika godināti labākie e-satura projekti Gala pasākumos Monterejā, Meksikā, kuri notika no 2.-5. septembrim. No online mūzikas un TV kopienām līdz interaktīvām spēļu platformām, e-mācību aplikācijām un HIV/AIDS resusiem, World Summit Youth Award prezentē jaunus cilvēkus, kuri izmanto internetu un mobilās tehnoloģijas, lai veiktu darbības tiecoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas Tūkstošgades Attīstības Mērķiem.

WSYA 2009 galā pasākums
WSYA 2009 galā pasākums (Meksika, Monterrey)

"Tai laikā, kad daudzi pasaules līderi cīnās ar banku un ekonomisko krīzi, jaunieši cīnās ar ikdienas krīzēm savās kopienās un parāda, ka Tūkstošgades Attīstības Mērķi jāizcīna praktiski", saka Pīters A. Bruks (Peter A. Bruck), World Summit Award priekšsēdētājs. "Uzvarētāju projekti uzskatāmi parāda, kā iespējams mainīt pasauli uz labo pusi, kad Tūkstošgades Attīstības Mērķi nepaliek tikai valdības vai kādā ANO darbu sarakstā", piebilst P.Bruks.

WSYA galā pasākumi

Dalībnieki no vairāk kā 50 valstīm, starp kuriem arī vairāki ministri, ANO deputāti un elektroniskā satura jomas speciālisti apmeklēja četru dienu pasākumus, un tiem bija unikāla iespēja uzzināt vairāk par World Summit Award, kā arī WSYA uzvarētāju projektiem, kā arī būt daļai no ikgadējā ANO GAID globālā foruma konferences. To skaitā WSYA galā pasākumos piedalījās arī Jauniešu kultūras portāla HC.LV pārstāvis Deniss Fedotovs no Latvijas.

 

WSYA 2009 galā pasākums
WSYA 2009 uzvarētāji

WSYA konkurss 2009

WSYA ir vienlaicīgi gan jauno dizaineru, tehnologu un e-satura veidotāju skatuve pasaulei, gan aktivitāte plašākā mērogā attiecināma uz nabadzības apkarošanu, vides aizsardzību, dalīšanos zināšanās un jauniešu iedrošināšanu.

Jaunie dizaineri un e-satura veidotāji, kuru darbi iedvesmojošā veidā attiecas uz ANO Tūkstošgades Attīstības Mērķiem tika aicināti piedalīties globālā konkursā. Uzvarētāji tika izvēlēti no vairāk kā 600 pieteikumiem no vairāk kā 100 valstīm, piecās WSYA kategorijās, kuras atspoguļo ANO Tūkstošgades Attīstības Mērķus:

  • Fight Poverty, Hunger and Disease!
  • Education for all!
  • Power 2 Women!
  • Create Your Culture!
  • Go Green!

 

WSYA 2009 galā pasākums
Deniss Fedotovs (HC.LV, Latvija) un Aileen Wessely (rootsnroutes.tv, Vācija) WSYA galā pasākumā

Vairāk kā 600 projektus 3 kārtās izvērtēja starptautiska žūrija no 20 jauniešu iesaistīšanas, jauno mediju un sociālās izklaides industrijas jomu ekspertiem. Jauniešu kultūras portāls HC.LV no Latvijas tika godalgots ar Runner Up (iedzinēja) titulu kategorijā "Create Your Culture!".

WSYA

WSYA ir turpinājuma aktivitāte Pasaules Samitam par Informācijas Sabiedrību un tās darbība tiek plānota sagaidot 2015.gadu un to organizē World Summit Award Network otro reizi kopš 2005.gada, sadarbībā ar Cyber Peace Initiative, Ēģiptē. WSYA notiek pateicoties H.E. Suzanne Mubarak, Suzanne Mubarak Women's International Peace Movement dibinātājas un prezidentes; komisāra Ferrero-Waldner, Eiropas Komisijas biedra, atbildīgā par ārlietu attiecībām un Eiropas kaimiņvalstīm; un mag. Gabi Burgstaller, Zalcburgas provinces Austrijā gubernātora aizbildniecībai. WSYA sponsoru vidū ir CPI, Ēģipte; Indigo Brainmedia, Meksika; un Internet Society (ISOC).

Piesakies WSYA un parādi savu projektu pasaulei!

www.youthaward.org

Meksika, Monterrey
Meksika, Monterrey

]]>
Iesaisties Jauniešu kultūras portāla HC.LV veidošanā! HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Mon, 07 Sep 2009 14:51:02 +0300 Kultūras portāls HC.LV Sakarā ar HC.LV attīstību un darbības paplašināšanos, meklējam jauniešus, kas vēlētos brīvprātīgi iesaistīties portāla veidošanā un ne tikai.

Pašlaik Jauniešu kultūras portālam HC.LV ir nepieciešami šādi cilvēki:

* atbildīgais par Izklaides un kultūras ziņu sadaļu,
* atbildīgais par Zaļā dzīvesveida sadaļu.

Jauniešu kultūras portālu HC.LV juridiski pārstāv jauniešu NVO – biedrība "Homo Culturalis", kura bez portāla HC.LV uzturēšanas nodarbojas arī ar citu projektu izstrādāšanu un realizēšanu, gan ciešā saistībā ar portālu HC.LV, gan ārpus tā, ar mērķi atbalstīt jauniešu iniciatīvas.

Ja vēlies iesaistīties portāla veidošanā vai biedrības darbībā, lūdzu atsūti uz e-pasta adresi info@hc.lv brīvā formā rakstītas izvērstas atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Ko es vēlētos darīt (portālā vai biedrībā)?
2. Cik daudz laika es tam varētu veltīt?
3. Kāpēc es vēlos iesaistīties?
4. Kāda ir mana līdzšinējā pieredze un zināšanas, kas man varētu palīdzēt?
5. Ko es zinu par portālu HC.LV un tā darbību?
6. Ko es gribētu mainīt Jauniešu kultūras portālā HC.LV?

Gaidīsim!
HC.LV komanda

]]>
"Dzejas dienas 2009" konkurss HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Thu, 03 Sep 2009 17:49:37 +0300 Kultūras portāls HC.LV Festivāls "Dzejas dienas 2009" sadarbībā ar portālu HC.LV piedāvā konkursu!

"Dzejas dienas" 2009 konkurs1. Kurš no autoriem ir saņēmis dzejas balvu 2009?

a) Uldis Bērziņš
b) Jānis Elsbergs
a) Arvis Vigulis?

2. Kādu valstu pārstāvji viesojas Dzejas dienās 2009?

3. Kas ir Poetrying?

4.Cik dalībnieku ir lietuviešu dzejnieku apvienībā "Avaspo"?

a) 5
b) 10
c) 15?

5. Kāds ir grāmatu maiņas akcijas moto?

6. Cik zvaigznes ir redzamas Dzejas dienu logotipā?

a) 4
b) 5
c) 7

7. Kopš kura gada noris Dzejas dienas Liepājas pilsētā?

a) 1962
b) 1965
c) 1968

8. Cikos atiet Rīgas vilciens?

9. Cik grāmatas tiks prezentētas Dzejas dienu 2009 laikā?

a) 1
b) 3
c) 4

10. Kādā krāsā ir Dzejas dienu 2009 auduma maisiņi?

a) dzelteni
b) oranži
c) zaļi

11. Kas ir šo rindu autors? Man galvā caurums, laukā tek dzeja.

12. Nosauciet Edvīna Raupa pēdējo dzejas krājumu?

13. Kāds ir dzejas iztikas minimums?

14. Kurš no šiem dzejniekiem nepiedalīsies Dzejas dienās 2009?

a) Andra Tēde
b) Bernadīne Evaristo
c) Fikrets Demirāgs

15. Kas izdevis Ulda Bēziņa dzejas krājumu "Saruna ar pastnieku"?

a) apgāds Jumava
b) apgāds neputns
c) apgāds Satori

Atbildes var sūtīt uz e pastu dzejas_dienas@delfi.lv ar norādi "Konkursam"!

]]>
Noskaidrots e-castle.eu konkursa uzvarētājs HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/Andra Pētersone "Let's 9five"/ http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/Andra Pētersone "Let's 9five"/ Sat, 01 Aug 2009 00:24:40 +0300 Kultūras portāls HC.LV Jauniešu interneta veikala e-castle.eu pārstāvji ir izvēlējušies labāko darbu, kas tika iesūtīts konkursam.

Labā ziņa ir tāda, ka šoreiz tie ir divi darbi, kuru veidotāji saņems balvas - iespēju izvēlēties no četriem "9five" zīmola saulesbriļļu modeļiem sev tīkamāko, jo jauniešu interneta veikala e-castle.eu pārstāvji nevarēja izšķirt, kurš no šiem ir labāks.

Uzvarētāji ir Armands Jakovels un Andra Pētersone.

Let's 9five

Andra Pētersone "Let's 9five"

Ar konkursa uzvarētājiem sazināsies interneta veikala e-castle.eu pārstāvji personīgi.

9five

Armands Jakovels, trafaretu tehnika

Paldies visiem, kas piedalījās konkursā, un vēlam veiksmi dalībai turpmākajos konkursos!

]]>
Piedalies konkursā un laimē saulesbrilles! HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/Saulesbrilles no "9five"/ http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/Saulesbrilles no "9five"/ Mon, 20 Jul 2009 00:25:22 +0300 Kultūras portāls HC.LV Jauniešu interneta veikals e-castle.eu speciāli portāla HC.LV apmeklētājiem piedāvā piedalīties konkursā un laimēt saulesbrilles no 9five!

Saulesbrilles no 9fiveSaulesbrilles no 9five

Viss, kas tev ir jāizdara - jāizveido zīmējums vai kolāža ar tematiku "9five" un jānosūta līdz 26.jūlijam uz e-pasta adresi konkurss@hc.lv, neaizmirstot norādīt savu vārdu, uzvārdu un kontakttālruņa numuru!

Saulesbrilles no 9fiveSaulesbrilles no 9five

Konkursa uzvarētāju noteiks interneta veikala "e-castle.eu" pārstāvis, un uzvarētāja vārds tiks publicēts 1.augustā. Uzvarētājam būs iespēja izvēlēties no četriem dažādiem briļļu dizainiem sev tīkamāko.

Apmeklē jauniešu interneta veikalu e-castle.eu, kur atradīsi gan piederumus skeitam, gan skeitšūzus, dažādus apģērbus, somas un aksesuārus par ļoti labām cenām! Turpat varl aplūkot arī dažādus skeitvideo!

 

]]>
Konkurss "Jaunietis Eiropā!" maina savu atrašanās vietu un formātu HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Wed, 08 Jul 2009 15:52:51 +0300 Kultūras portāls HC.LV Lai nodrošinātu iespēju laimēt balvas vairāk jauniešiem, konkurss "Jaunietis Eiropā!" turpmāk notiks portāla inbox.lv sadaļā Inbox Smart, kā arī tiks mainīts konkursa nolikums.

Jaunietis Eiropā!Turpmāk konkurss tiks realizēts Inbox Smart ietvaros, kā nedēļas konkurss. Nedēļas laikā, sev vēlamajā laikā, katram dalībniekam būs jāatbild uz sagatavoto prāta mīklu ar 18 jautājumiem ar 4 atbilžu variantiem, kur par katru pareizo atbildi tiks skaitīts 1 punkts. Brīvajā laikā, papildus konkursa mīklai, būs iespēja risināt citas ar Eiropas Savienību saistītas un nesaistītas krustvārdu un prāta mīklas, kuras tiks pievienotas nedēļas konkursa sadaļā, bet punkti par šīm mīklām netiks skaitīti.

Dalībnieku iegūtie punkti pirmajās 3 kārtās, kad konkurss norisinājās Jauniešu kultūras portālā HC.LV, tiks pieskaitīti pie dalībnieku punktiem, kuri iegūti portālā inbox.lv notiekošajām kārtām. Tiem, kas nepiedalījās pirmajās 3 kārtās, būs iespēja iegūt punktus arī šos punktus, atbildot uz pirmo 3 kārtu jautājumiem Inbox Smart ietvaros.

Portāla inbox.lv sadaļa Inbox Smart, kurā turpināsies konkurss "Jaunietis Eiropā!", ir pieejama bez maksas visiem inbox.lv lietotājiem. Ja kāds konkursa dalībnieks vēl nav inbox.lv lietotājs, reģistrācija ir vienkārša un bez maksas. Visi līdzšinējie dalībnieki, kuri piedalījās konkursā tiks informēti par to, ka konkurss "Jaunietis Eiropā!" ir mainījis atrašanās vietu, arī ar e-pasta starpniecību.

Konkursa norises grafiks

  • 4.kārta: 13.jūlijs – 19.jūlijs
  • 5.kārta: 3.augusts – 9.augusts
  • 6.kārta: 24.augusts – 30.augusts
  • 7.kārta: 14.septembris – 20.septembris
  • 8. kārta: 28.septembris – 4.oktobris
  • 9. kārta: 19.oktobris – 25.oktobris
  • 10. kārta: 2.novembris – 8.novembris
  • 11. kārta: 16.novembris – 22.novembris (pusfināls)
  • 12. kārta: 7.decembris – 13.decembris (fināls)
  • Apbalvošana: 22.decembrī

Konkursa nolikumā tiks veiktas šādas izmaiņas:

  • Katrā kārtā turpmāk būs 18 jautājumi, nevis 10 un par katru pareizo atbildi tiks saņemts 1 punkts.
  • Radošais darbs uz katru kārtu vairāk nebūs.
  • No atlikušajiem 9 konkursiem, 7 kārtas būs parastie nedēļas konkursi. 8.kārta būs kā pusfināls, kur tiks visi, kuri būs piedalījušies vismaz 7 kārtās, vai savākuši vismaz 1/3 daļu no visiem konkursā iespējamiem punktiem vai arī ir kādas kārtas uzvarētājs.
  • Pusfinālā ir paredzēts nedēļas konkurss ar Prāta mīklu, kur 20 uzvarētāji tiks finālā. Uzvarētāji pusfinālā tiks noteikti pēc pusfināla jautājumu atbildēm, ja kādam būs vienāds punktu skaits, tad summēti iepriekšējās kārtās iegūtie punkti.
  • Fināla norises forma arī būs nedēļas konkurss ar prāta mīklu. Visiem 20 finālistiem būs jāsagatavo mājas darbs – Prāta mīkla no 18 jautājumiem ar 4 atbilžu variantiem par ES aktuālajām tēmām (piemēram: ekonomika, kultūra, lauksaimniecība u.c.).
  • Fināla 1.vietas ieguvējs saņem apmaksātu braucienu uz Roskildes festivālu, 2.vietas ieguvējs – divriteni + mazas veicināšanas balvas, 3.vietas ieguvējs – divriteni.
  • Fināla rezultātu vērtēšana: Pirmkārt, tiks ņemti vērā prāta mīklas rezultāti, otrkārt, izveidotās prāta mīklas novērtējums un risināšanas daudzums internetā.

Vēlam veiksmi konkursā jaunajā vietā: smart.inbox.lv/eu2009/!

]]>
Jauniešu kultūras portāls HC.LV gūst ievērojamus panākumus prestižā starptautiskā elektronisko mediju konkursā World Summit Youth Award HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Tue, 28 Apr 2009 09:11:59 +0300 Kultūras portāls HC.LV ]]> Jauniešu kultūras portāls HC.LV ir atzīts par vienu no 5 ievērojamākajām jauniešu veidotajām mājaslapām kategorijā "Izveido savu kultūru!" ANO rīkotajā konkursā World Summit Youth Award, kas ir papildinājums prestižajam mediju konkursam World Summit Award, un portāla HC.LV pārstāvis dosies uz konkursa Gala apbalvošanas pasākumu Meksikā, neskatoties uz cūku gripas epidēmijas draudiem.

World Summit Youth Award (WSYA) World Summit Youth Award (WSYA) ir starptautisks e-satura veidotāju no visas pasaules konkurss, kurš ir tendēts uz ANO Tūkstošgades Attīstības Mērķu piepildīšanu, kā arī interneta un mobilā satura izmantošanu, lai pievērstu uzmanību ANO Tūkstošgades Attīstības Mērķiem, parādītu darbības šo mērķu sasniegšanai, un demonstrēt interakcijas vai pretdarbības sekas.

HC.LVWSYA konkursā piedalījās 612 projekti no 101 valsts, 5 kategorijās. Katrā kategorijā 3 kārtās starptautiska žūrija no 20 jauno mediju, jauniešu piesaistes un sociālās iesaistīšanas ekspertiem izvēlējās trīs uzvarētājus un divus otrās vietas ieguvējus, starp kuriem kategorijā "Izveido savu kultūru!" ir arī Jauniešu kultūras portāls HC.LV. Par uzvarētājiem šajā kategorijā tika atzīti Vācijas, Lielbritānijas un ASV pārstāvji.

Kategorijā "Izveido savu kultūru!" (Create your Culture!) tiek likts uzsvars uz online platformām un aplikācijām, kuras pauž jaunu cilvēku iedomas, idejas un vērtības, daloties ziņās, ļaujot tiem iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos, stiprinot sociālo taisnību, veicinot dažādu valodu un kultūru zināšanas, atbalstot daudzvalodību, veidojot jaunas mūsdienīgas kultūras formas, saglabājot iepriekšējās zināšanas un tradīcijas.

Līdz šim neviens projekts no Latvijas nav guvis tik augstu atzinību nedz World Summit Award konkursā, kuram tiek veikta atsevišķa Elektronisko Mediju balvas atlase Latvijā, nedz World Summit Youth Award konkursā.

Deniss FedotovsViens no Jauniešu kultūras portāla HC.LV pārstāvjiem un veidotājiem, Deniss Fedotovs, ir uzaicināts apmeklēt WSA Gala apsveikšanas pasākumu, kurš notiks no 10. līdz 13. aprīlim Meksikā, Monterejā, kur notiks arī dažādas radošās darbnīcas, konferences, būs iespēja satikties un diskutēt ar citiem WSA uzvarētājiem, IT ekspertiem, biznesa līderiem, multimediju producentiem un radošajiem darbiniekiem, kā arī dažādu valstu valdību pārstāvjiem.

Neskatoties uz Ārlietu Ministrijas brīdinājumiem par cūku gripas draudiem, portāla HC.LV pārstāvis Deniss Fedotovs tomēr pieņēma uzaicinājumu piedalīties WSA Gala apsveikšanas pasākumā, jo ANO pārstāvji un WSA konkursa organizatori apgalvo, ka kaut arī uz 25. aprīli cūku gripa ir konstatēta 7 Meksikas reģionos, Monterejas pilsētas reģions nav to starpā, kā arī sola turpmāk informēt par tālāko notikumu attīstību un to, kā pasargāt sevi pēc iespējas no cūku gripas.

]]>
HC.LV koncerts Studentu klubā 7.martā HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Tue, 03 Mar 2009 15:04:30 +0200 Kultūras portāls HC.LV Šo sestdien, 7. martā Studentu kluba sienas tricinās kārtējais Jauniešu kultūras portāla HC.LV koncerts, kas šoreiz būs vienkopus sapulcējis grupas Angervoice, Acid Rain, Rebel Yell, Židrūns, Sutas Dampis, Mea Culpa, bet pie Dj pults viesosies Mareks Kaminskis.

HC.LV koncertsIepriekšējos HC.LV rīkotos pasākumus apmeklēja ļoti daudz cilvēku, tāpēc paredzams, ka arī šis koncerts nebūs izņēmums, par ko liecina tas, ka pēc iepriekšējā veiksmīgā HC.LV koncerta šo pasākumu portālā HC.LV pieteicās apmeklēt vairāki desmiti cilvēki vēl pirms vispār tika izziņots, kas koncertā uzstāsies. Tāpēc, ja vēl šaubies, kur varēs vislabāk un visjautrāk pavadīt sestdienas vakaru ar dejām līdz pašam rītam, tad izvēli mēs jau esam izdarījuši tavā vietā!

Koncerts sniegs daudzpusīgu ieskatu roka mūzikā un ne tikai, ko niknāku var gaidīt no grupām Angervoice un Mea Culpa puses, ko ekstravagantāku no Acid Rain, galvu plosošu no Rebel Yell, pilnīgu rokenrolu no grupas Sutas Dampis un bez kustībām zālē Jūs neatstās grupa Židrūns.

Kā jau pierasts HC.LV koncertos pret ieeju mēs attiecamies ļoti demokrātiski - studentiem Ls 3,00, ne-studentiem Ls 4,00. Biļetes pieejamas arī iepriekšpārdošanā bezrindas.lv. Iespējas apmeklēt pasākumu par velti meklē te. Atceramies, ka klubā ieeja no 18 gadiem.

Pasākuma sākums 22:00, izklaidēsimies līdz pat 05:00!

Gaidīsim arī tevi!

]]>
"Coss-Moss 3019" konkurss noslēdzies HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Thu, 29 Jan 2009 14:21:45 +0200 Kultūras portāls HC.LV Pareizi atbildējis uz visiem konkursa jautājumiem un laimējis balvu - ielūgumu 2 personām uz pasākumu "Coss-Moss 3019", kas noritēs 30.janvārī, kā arī grupas "Tesa" jaunāko albumu CD "HeartbeatsFromTheSky", ir Mikus Ūsiņš.

Coss-Moss 3019Taču arī pārējie pareizo atbilžu autori saņems balvas - Miķelis Herings grupas "Tesa" jaunāko albumu CD "HeartbeatsFromTheSky" un Jānis Rukšāns ielūgumu uz pasākumu "Coss-Moss 3019".

Pareizās atbildes uz jautājumiem bija šādas:

1. Grupas "Solaris" vokālistu sauc:
b) Marko

2. Grupas "Tesa" pēdējais ieraksts "HeartbeatsFromTheSky" pieejams arī vinila plates formātā, kādā krāsā tas ir?
c) sarkans

3. Viļņas grupas D.S.. ierakstus izdevusi izdevniecība:
c) Charivari Label

4. Grupas Frailty debijas albums saucas:
b) Lost Lifeless Lights

5. The Black Tea – sākums datējams ar:
a) 2005. gadu

Plašāka informācija par "Coss-Moss 3019" pieejama te.

Paldies visiem pārējiem, kas piedalījās, un lai veicas nākamreiz!

]]>
"Coss-Moss 3019" konkurss HC.LV HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Tue, 27 Jan 2009 01:30:24 +0200 Kultūras portāls HC.LV Kārtējais konkursiņš HC.LV, kurā iespējams laimēt ielūgumu 2 personām uz pasākumu "Coss-Moss 3019", kas noritēs 30.janvārī, kā arī grupas "Tesa" jaunāko albumu CD "HeartbeatsFromTheSky".

"Coss Moss"Tev tikai jānosūta atbildes uz 5 jautājumiem uz e-pasta adresi konkurss@hc.lv, neaizmirstot norādīt savu vārdu, uzvārdu un kontaktālruni, līdz 28.janvārim.

Vairāku pareizo atbilžu gadījumā balvas ieguvējs tiks noteikts izlozes kārtībā. Laimīgā balvas īpašnieka vārds tiks publicēts HC.LV portālā 29.janvārī, kā arī informēsim to personīgi.

Plašāka informācija par "Coss-Moss 3019" pieejama te.

Lai veicas!

 

Jautājumi:

1. Grupas "Solaris" vokālistu sauc:

a) Mareks
b) Marko
d) Marts

2. Grupas "Tesa" pēdējais ieraksts "HeartbeatsFromTheSky" pieejams arī vinila plates formātā, kādā krāsā tas ir?

a) melns
b) balts
c) sarkans

3. Viļņas grupas D.S.. ierakstus izdevusi izdevniecība:

a) Bomba
b) PasiDarys rec.
c) Charivari Label

4. Grupas Frailty debijas albums saucas:

a) Long Life Lost
b) Lost Lifeless Lights
c) Lost Life, Less Lights

5. The Black Tea – sākums datējams ar:

a) 2005. gadu
b) 2006. gadu
c) 2007. gadu

]]>
HC.LV buss uz festivālu "Freeze" (uzlabots) HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/Festivāls "Freeze"/ http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi/Festivāls "Freeze"/ Tue, 27 Jan 2009 00:45:38 +0200 Kultūras portāls HC.LV Uzlabots: par autobusu turp-atpakaļ būs jāmaksā tikai 4 Ls, nevis 5 Ls, kā tika minēts iepriekš. Tiem, kas naudu jau ir pārskaitījuši, 1 Ls atdosim autobusā atpakaļ.]]> Līdz svētdienai, 1.februārim ir iespēja pieteikties uz HC.LV busu, lai dotos uz festivālu "Freeze" no Rīgas.
Uzlabots: par autobusu turp-atpakaļ būs jāmaksā tikai 4 Ls, nevis 5 Ls, kā tika minēts iepriekš. Tiem, kas naudu jau ir pārskaitījuši, 1 Ls atdosim autobusā atpakaļ.

Tradicionāli tiek piedāvāts pieteikties uz HC.LV busu, kas ērti, droši un komfortabli nogādās braucējus no Rīgas centra līdz festivālam "Freeze", un no rīta, pēc festivāla - atpakaļ Rīgā.

Izbraukšana no Rīgas uz festivāla norises vietu Blomē - 7.februārī, 16:00 no Strēlnieku laukuma (pie pieminekļa), izbraukšana no festivāla norises vietas Blomē uz Rīgu - nākamās dienas rītā, uzreiz pēc festivāla beigām. (Festivāla laikā autobuss nebūs pieejams, tāpēc neatstājiet tajā savas mantas.)

HC.LV buss izmaksās 5 Ls 4 Ls turp-atpakaļ vienai personai, autobusā būs iespēja iegādāties festivāla "Freeze" biļetes. HC.LV buss brauks neatkarīgi no pieteikušos cilvēku skaita, tāpēc pieteikšanās notiek tikai pārskaitot līdz 1.februārim 5 Ls 4Ls par personu uz sekojošiem rekvizītiem:

Festivāls "Freeze"Deniss Fedotovs
p.k. 120379-11827
SEB banka
SWIFT: UNLALV2X
Konta Nr.: LV65 UNLA 0090 2200 6959 3

Pie pārskaitījuma mērķa noteikti jānorāda kontaktpersonas vārds, uzvārds un mobilais kontakttālrunis. Drīkst veikt vienu pārskaitījumu par vairākām personām. (Vēlams nekavēties ar pārskaitījumu, jo tas var aizņemt pat 2-3 dienas.)

Lai nerastos pārpratumi, 2.februārī visām kontaktpersonām, kuru pieteikums/pārskaitījums būs saņemts, tiks nosūtīta apstiprinājuma īsziņa uz norādīto mobilo kontakttālruni.

Ja kāds vēlēsies pieteikties pēc 1.februāra, tad to varēs mēģināt izdarīt zvanot pa tālr. 22133880, taču šajā gadījumā vieta netiek garantēta, kā arī cena var mainīties.

Tiem, kas būs pieteikušies un ieradīsies uz HC.LV busu HC.LV krekliņos, tiks atgriesta atpakaļ ieskaitītā nauda, nodrošinot bezmaksas braucienu uz festivālu.

Sīkāka informācija par festivālu "Freeze" pieejama freezefest.lv

 

Tiekamies HC.LV busā!

]]>
Iesaisties Jauniešu kultūras portāla HC.LV veidošanā! HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Thu, 04 Dec 2008 00:16:39 +0200 Kultūras portāls HC.LV Sakarā ar HC.LV attīstību un darbības paplašināšanos, meklējam jauniešus, kas vēlētos brīvprātīgi iesaistīties portāla veidošanā un ne tikai.

 HC.LVPašlaik Jauniešu kultūras portālam HC.LV ir nepieciešami šādi cilvēki:

Jauniešu kultūras portālu HC.LV juridiski pārstāv jauniešu NVO – biedrība "Homo Culturalis", kura bez portāla HC.LV uzturēšanas nodarbojas arī ar citu projektu izstrādāšanu un realizēšanu, gan ciešā saistībā ar portālu HC.LV, gan ārpus tā, ar mērķi atbalstīt jauniešu iniciatīvas.

Ja vēlies iesaistīties portāla veidošanā vai biedrības darbībā, lūdzu atsūti uz e-pasta adresi info@hc.lv brīvā formā rakstītas izvērstas atbildes uz šādiem jautājumiem:

  1. Ko es vēlētos darīt (portālā vai biedrībā)?
  2. Cik daudz laika es tam varētu veltīt?
  3. Kāpēc es vēlos iesaistīties?
  4. Kāda ir mana līdzšinējā pieredze un zināšanas, kas man varētu palīdzēt?
  5. Ko es zinu par portālu HC.LV un tā darbību?
  6. Ko es gribētu mainīt Jauniešu kultūras portālā HC.LV?

Gaidīsim!
HC.LV komanda

]]>
Jauniešu kultūras portāla HC.LV koncerts HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Sat, 15 Nov 2008 13:27:09 +0200 Kultūras portāls HC.LV Kā jau ierasts, arī šogad rudens izskaņā, 22.novembrī, Jauniešu kultūras portāls HC.LV rīko koncertu LMA Studentu klubā, kur uzstāsies labākās grupas Latvijas alternatīvās mūzikas skatuvē.

HC.LV koncertsHC.LV koncertā uzstāsies grupas "THUrsday 12th", "Patriots", "SideMind", "Solaris", "katra." un "In the Box". Tās savu darbību un profesionalitāti šajā laikā ir pierādījušas, spēlējot gan vērienīgos koncertos, gan festivālos Latvijā un ārvalstīs. Pie dīdžeja pults viesosies DJ Mareks Kaminskis.

Piebildīsim, ka šis ir viens no retajiem pasākumiem, kur visas šīs lieliskās grupas varēs dzirdēt vienuviet!

Pasākuma sākums plkst. 22:00. Ieejas maksa ļoti draudzīga - studentiem Ls 3,-, pārējiem Ls 4,-. Atcerēsimies, ka klubā ieeja tikai no 18 gadiem!

Gaidīsim ciemos!

Grupu ieraksti pieejami te:

Aktuālākā informācija par HC.LV koncertu ir pieejama te:
www.hc.lv/afisa/koncerti/3031/
 

]]>
Teātra TT izrādes HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Thu, 11 Sep 2008 19:43:45 +0300 Kultūras portāls HC.LV Laimē kādu no trim Teātra TT ielūgumiem divām personām uz izrādi "Ķipars Pipars".Atsūti savu vārdu, uzvārdu un telefona nr. uz e-pastu konkurss@hc.lv, un varbūt Tu būsi viens no tiem, kas dosies salonu Grīvas mēbeles.

Ielūgumi uz izrādēm :

  • 13.09. plkst.15.00
  • 21.09. plkst.15.00
  • 27.09. plkst.15.00

Atceries! Pirmā izrāde jau 13. septembrī!]]>
Forum Cinemas kino karšu ieguvēji un Dzejas dienu konkursa uzvarētāji HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Tue, 09 Sep 2008 18:58:20 +0300 Kultūras portāls HC.LV Ir noskaidroti trīs pareizo atbilžu īpašnieki, kuri laimējuši Dzejas dienu balvas, kā arī abi laimīgie kino karšu ieguvēji, kuri ir visprecīzāk atbildējuši uz jautājumiem par jauniešu kultūras portālu HC.LV.Dzejas dienasApsveicam kino karšu ieguvējus-  Lauri Baturu un Kalvi Pētersonu! Lai labi skatās!

Dzejas dienu konkursa uzvarētāji: Oļģerts Indričāns, Tince Tameniece un Ina Upnere.

Ar balvu ieguvējiem sazināsimies personīgi.

Pareizās atbildes uz jautājumiem:
1. Kopš kura gada notiek ikgadējās Dzejas dienas?

b) 1965

2. Kurš no šiem 3 dzejniekiem NAV „Dzejas dienu balvas 2008” oriģināldzejā pretendents?

b) Agnese Krivade

3. No kuras valsts šogad ieradīsies īpašie ārzemju viesi?

a) Gruzijas


4. Kā sauks CD, kuru prezentēs 9. septembrī SEB bankas Rīdzenes filiālē?

c) Inflatio Poesis

5. Kam par godu tiks rīkotas sakopšanas talkas dažādās Latvijas svētvietās?

c) Imanta Ziedoņa 75 gadu jubilejai

6. Ikgadējais pasākums „Ceļojums ar dzejniekiem” norisināsies?

b) Dzegužkalnā

7. Kurš no trim dzejniekiem ir saņēmis Gada balvu literatūrā 2007 nominācijā „Literatūra bērniem”?

a) Kārlis Vērdiņš
 
Apsveicam!]]>
Dzejas dienas konkurss HC.LV HC.LV jaunumi http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// http://www.hc.lv/hclv/hclv-jaunumi// Sat, 06 Sep 2008 11:09:32 +0300 Kultūras portāls HC.LV Ir pienākušas ikgadējās Dzejas dienas, un Tev ir iespēja būt vienam no trim laimīgajiem, kuri savā īpašumā iegūs Dzejas dienas balvas.Dzejas dienasTev ir tikai jāatrod pareizās atbildes uz visiem septiņiem jautājumiem par Dzejas dienām.

Konkursa jautājumi:

1. Kopš kura gada notiek ikgadējās Dzejas dienas?

a) 1960
b) 1965
c) 1970

2. Kurš no šiem 3 dzejniekiem NAV „Dzejas dienu balvas 2008” oriģināldzejā pretendents?

a) Astrīda Puķe
b) Agnese Krivade
c) Ontons Slišāns

3. No kuras valsts šogad ieradīsies īpašie ārzemju viesi?

a) Gruzijas
b) Ukrainas
c) Ķīnas


4. Kā sauks CD, kuru prezentēs 9. septembrī SEB bankas Rīdzenes filiālē?

a) Virtuālais Ziedonis
b) Lex Poeticus
c) Inflatio Poesis

5. Kam par godu tiks rīkotas sakopšanas talkas dažādās Latvijas svētvietās?

a) Ineses Zanderes dzimšanas dienai
b) Eduarda Aivara grāmatas „Sāras mīlestība” atvēršanai
c) Imanta Ziedoņa 75 gadu jubilejai

6. Ikgadējais pasākums „Ceļojums ar dzejniekiem” norisināsies?

a) Vērmanes dārzā
b) Dzegužkalnā
c) Arkādija Parkā

7. Kurš no trim dzejniekiem ir saņēmis „Gada balvu literatūrā 2007" nominācijā „Literatūra bērniem”?

a) Kārlis Vērdiņš
b) Edvīns Raups
c) Jānis Elsbergs

Pareizo atbilžu variantus kopā ar savu vārdu, uzvārdu un telefona nr. līdz 10.septembrim sūti uz konkurss@hc.lv. Vairāku pareizo atbilžu gadījumā balvu ieguvēji tiks izlozēti.

Balvās- t-krekls, dzejas CD , piespraudes, grāmatzīmes, pildspalvas un pleca soma. Visas balvas, protams, Dzejas dienu tematikā. :)

Veiksmi!]]>