Tenisā vecuma ierobežojumu nav: Jūrmalā par čempionu tituliem cīnās aktīvākie seniori

Latvijas Tenisa savienība, 25.08.2015., 07:04

Noslēdzot augusta tenisa čempionātu sēriju Jūrmalā, šonedēļ tenisa centrā "Lielupe" norisinās Latvijas čempionāts tenisā senioriem, kurā vecuma grupās no 35+ līdz 75+ tiks noskaidroti čempioni gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Tenisā vecuma ierobežojumu nav: Jūrmalā par čempionu tituliem cīnās aktīvākie senioriČempionātam pieteikušies vairāk nekā 100 tenisa veterāni, kas gatavi spraigās spēlēs pierādīt savus spēkus.

Augusts tenisa faniem un spēlētājiem ir īpaši aktīvs mēnesis – tajā norisinās Latvijas čempionāts tenisā, kura laikā sacenšas gan pieaugušie, gan jaunieši un seniori. Augusta sākumā tika aizvadīts Latvijas čempionāts tenisā pieaugušajiem, pagājušajā nedēļā noslēdzās čempionāts jauniešiem, savukārt šonedēļ, līdz pat 27. augustam Lielupē norisinās Latvijas čempionāts senioriem, kurā sacenšas vairāk nekā 100 spēlētāji vecuma grupās 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+.

"Pēdējos gados senioru teniss ir atdzīvojies. Vēl pirms sešiem gadiem Latvijā nepastāvēja senioru rangs, tomēr pēdējo gadu laikā ieviesti gan senioru starptautiskie turnīri Latvijā, gan Latvijas tenisa savienība izveidojusi senioru rangu, kas sniedz iespēju senioriem cīnīties par augstākām ranga pozīcijām. Teniss ir pateicīgs sporta veids, jo to var spēlēt visu dzīvi. Cilvēks aktīvi sporto, viņam ir savs hobijs, līdz ar to tiek saglabāta laba veselība un uzlabota dzīves kvalitāte," stāsta neiroķirurgs, Latvijas Ārstu tenisa savienības prezidents Egils Valeinis.

Latvijas čempionāts tenisā senioriem ir reģistrēts ITF (International Tennis Federation) senioru līmeņa turnīrs, kas paredz, ka, lai gan tajā piedalās tikai Latvijas iedzīvotāji, mūsu spēlētāji var iegūt starptautiska ranga punktus. "Līdzīgi kā starptautiskie senioru tenisa turnīri, arī Latvijas čempionāts tenisā senioriem sniedz iespēju krāt punktus un cīnīties par augstākām pozīcijām pasaules rangu tabulā. Prieks, ka daudzi Latvijas labākie tenisisti seniori ir nokļuvuši pasaules ranga top simtniekā un novēlam, lai arī Latvijas čempionāts spēlētājiem sniedz iespēju pakāpties vēl augstāk," stāsta Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Latvijas čempionāta tenisā spēles norisinās tenisa centra Lielupe kortos, Jūrmalā – to sākums katru dienu no 10:00. Ieeja uz spēlēm bez maksas.

Latvijas čempionātu tenisā atbalsta "ITERA Latvija", "SEB", "Swedbank", "ACB", "VENDEN", "Sportland", "Nike", "Garmin", "Wilson", "Latvijas tenisa savienība".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties