Atklāta reģistrācija populārajām orientēšanās sacensībām "Rīgas rogainings"

Marta Zumberga, 02.02.2015., 13:53

Sākot ar 2.februāri sākas reģistrācija līdz šim lielākajām rogaininga sacensībām Latvijā - Rīgas rogainingam, kas notiks jau otro reizi. Populārās sacensības norisināsies 21.martā Rīgas pilsētā.

"Rīgas rogainings"Ikviens sporta veida cienītājs, bet jo īpaši dalībnieki bez iepriekšējas pieredzes ir aicināti pieteikties kādā no 2, 4 un 6 stundu garajām distancēm sacensību mājas lapā www.rigasrogainings.lv.

"Rogainings ir viens no Latvijā populārākā sporta veida – orientēšanās – paveidiem, kur var piedalīties ikviens. Tas ir viens no demokrātiskākajiem sporta veidiem, jo nav vajadzīga īpaša fiziskā sagatavotība, lai piedalītos sacensībās, kā arī nav vajadzīga nopietna iepriekšējās pieredzes gūšana. Sporta veidu ir īpaši iecienījušas ģimenes ar bērniem, kas piedalās vienā komandā – pasākums ir īpašs piedzīvojums bērniem kopā ar vecākiem. Esam priecīgi, ka rīdzinieki un pilsētas viesi labprāt piedalās rogaininga sacensībās un ceram, ka arī šogad to pamēģinās daudz jaunu dalībnieku," dalās Rīgas rogaininga organizatori.

Rogainingā lielākā sacensību norise notiek mežā un pie dabas, taču Rīgas rogaininga īpašā un neparastā iezīme būs urbānās teritorijas apvienošana ar dabu. Pārvietošanās distancē notiks ar kājām – ejot vai skrienot. Lai gan klasiskā rogaininga garums ir 24 stundas, tomēr sacensības notiek arī ar īsākiem kontrollaikiem – Rīgas rogainingā izturīgākajiem dalībniekiem būs pieejams 6 stundu kontrollaiks un 4 stundu kontrollaiks, bet ģimenēm ar bērniem – 2 stundu kontrollaiks.

Rīgas rogainings ir orientēšanās sporta komandu sacensības, kur komandas no 2-5 cilvēkiem pārvietojas mežā un pilsētā – pa ielām - un noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē apvidū izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu noteiktajā laikā. Vienlaikus Rīgas rogainings būs pirmais Latvijas Rogaininga kausa izcīņas posms. Rogainings ir arvien lielāku popularitāti gūstošs orientēšanās sporta veids, un 2017.gadā Latvijā tiks rīkots 15.Pasaules čempionāts rogainingā.

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Organizē - xRace sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un O!Latvija.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties