Rīgā notiks vērienīgas rogaininga sacensības

Marta Zumberga, 19.03.2015., 09:55

21.martā, ar startu pie t/c "Damme" notiks orientēšanās sacensības "Rīgas rogainings", kas galvaspilsētā norisināsies otro gadu pēc kārtas. Dalību sacensībās pieteikuši vairāk kā 1000 dalībnieki no Rīgas un citiem Latvijas novadiem, kā arī Lietuvas, Igaunijas un Norvēģijas. Sacensībās piedalīsies arī vairāk kā 70 bērnu un ģimeņu komandas.

"Rīgas rogainings"Sacensību distance notiks unikālā sacensību apvidū, kas apvieno mežu un pilsētu. Pēc sacensību kartes autora vārdiem, sacensību apvidus iekļaus gan Buļļupes un Lielupes krastos esošos priežu silos, gan mežonīgās Spilves pļavas, Imantas zaļo mežu, gan Imantas, Ķīpsalas, Iļģuciema, Bolderājas dzīvojamo rajonu betona džungļus, kā arī Daugavas krasta mazdārziņu labirintus. Pārvietošanās distancē notiks ar kājām – ejot vai skrienot.

Lai gan klasiskā rogaininga garums ir 24 stundas, tomēr sacensības notiek arī ar īsākiem kontrollaikiem – "Rīgas rogainingā" izturīgākajiem dalībniekiem būs pieejams 6 stundu kontrollaiks un 4 stundu kontrollaiks, bet ģimenēm ar bērniem – 2 stundu kontrollaiks. Šogad bērniem īpaši izveidota bezmaksas "Rogaininga pastaiga" – punktu meklēšanas spēle 2 stundu garumā kopā ar instruktoru. Finiša katru dalībnieku sagaidīs siltas pusdienas, bet pēc finiša dalībnieki piedalīsies balvu izlozē, kā arī varēs iestiprināties ar pusdienām un dzērieniem.

"Rīgas rogainings" ir orientēšanās sporta komandu sacensības, kur komandas no 2-5 cilvēkiem noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē pilsētā un mežā izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu. Vienlaikus "Rīgas rogainings" būs pirmais Latvijas Rogaininga kausa izcīņas posms.

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Organizē "xRace" sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un "O!Latvija".

Atbalsta: "Isostar", "TC Motors", "Garmin", "Rimi", "Sony Action Cam", "Asics", "MySport", "Vichy", t/c "Damme", "Čili Pica", "1188", "ISIC", "VSK Noskrien", "Teltispasakumiem.lv". 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties