Red Bull Crashed Ice Minesotā uzvar Kails Kroksāls, Tripāns 42. vietā

Lana Daniela, 16.01.2012., 11:05

Sestdien, 14. janvārī, ASV Minesotas štata pilsētu St. Paul visvairāk satricināja kanādietis Kails Kroksāls, aizraujošā cīņā aiz sevis atstājot pašreizējo pasaules čempionu Artu Pihlainenu no Somijas un savu brāli Skotu Kroksālu.

Red Bull Crashed Ice

Lai gan startā soms bija ātrāks, pēc viena no trases ledus šķēršļiem viņš zaudēja līdzsvaru un palika trešais, tikai pašās beigās ieliekot slidu pāri finiša līnijai ātrāk par otru kanādieti.

Latviju pārstāvēja Armands Tripāns, kam šis bija labākais brauciens Red Bull Crashed Ice karjerā, pārvarot iepriekšējās dienas kvalifikāciju ar 38. ātrāko laiku kopvērtējumā no 161 braucējiem.

Pamatsacensību pirmajā braucienā viņa brauciena partneri bija Artu Pihlainens, spēcīgs Nīderlandes braucējs Bārts Vanrozmalens un amerikānis Dens Hircs. Lai gan cīņa bija spraiga un pēc viena no šķēršļiem krita gan Vanrozmalens, gan Armands, mūsējais tomēr palika trešajā vietā, braucienā apsteidzot tikai amerikāni un tādējādi paliekot soli no iekļūšanas 32 ātrāko pasaules braucēju skaitā.

Finālā Armandam 42. vieta, kas ir labākais sasniegums viņa Red Bull Crashed Ice pieredzē un ir pavisam tuvu top 32niekam, kas nodrošinātu Latvijai palielināt dalībnieka kvotu uz patstāvīgiem diviem braucējiem komandā.

Nākamās sacensības paredzētas Nīderlandē, Zviedrijā un Kanādā, tās tiešraidē varēs vērot TV6 un www.redbull.lv.

  • Valkenburg (NED) Februāris 3/4
  • Aare (SWE) Februāris 17/18
  • Quebec (CAN) Marts 16/17

Par Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice

Red Bull Crashed Ice ir ekstrēmākais sporta veids, ko vien var iedomāties uz slidām. Tas ir kā slidošana + borderkross. Ātrums, traucoties pa trasi, sasniedz līdz 60 kilometriem stundā, sacensību dalībniekiem jāiztur asi pagriezieni, lēcieni un konkurentu spiediens, jo uzvarēt grib visi. Dienu pirms pamatsacensībām ir kvalifikācija, ko pārvar tikai 64 ātrākie.

Sporta veids ar nosaukumu "ice cross downhill", apvienojot ātrumslidošanu, borderkrosu un downhill slēpošanu pastāv tikai desmit gadus, bet tas piesaista arvien lielāku dalībnieku un skatītāju pūli. Ieskaitot nacionālās kvalifikācijas, šogad cīnās 15 000 (!) sportisti no 30 valstīm, kas like medijiem un skatītājiem izplatīt ziņas arvien tālāk. Noteikumi ir vienkārši: Četri sportisti stājas uz starta līnijas un pirmais, kas pārslido finiša taisnei, ir uzvarējis konkrēto posmu. Ātrums, veiklība, izturība un drosme ir nepieciešamā uzvaras kombinācija.

Sākotnēji ASV posmam Latvijai tika piešķirts viens wildcard, kas nodrošinātu divus braucējus pirmajā posmā, taču pēdējā brīdī hokejists Ēriks Ozollapa nevarēja startēt, jo nomainīja klubu no Zemgales Latvijā uz Ādendorfu Vācijas otrajā līgā un jaunās komandas vadība neļāva Ērikam startēt, jo viņš ir viens no vērtīgākajiem spēlētājiem un komanda cīnās par iekļūšanu play-off spēlēs.

Dalībnieka Armanda Tripāna komentārs

Red Bull Crashed Ice

Šis gads būs īpašs, jo pirmo šīs sezonas atlase visā pasaulē bijusi ļoti augstā līmenī. Ārē Zviedrijā trase jau ir gatava un redzot tās konfigurāciju ir skaidrs, ka šogad trašu direktors Kriss Papilons latiņu ir pacēlis vēl augstāk. Ātrāk, sarežģītāk un skatāmāk! Tā var raksturot sezonas ievadu.

Šai sezonai gatavojos apzināti un mērķtiecīgi jau vasarā. Tie, kuriem traucēju pārvietoties pa Brīvības ielu visā garumā savās automašīnās vakara un nakts stundās – atvainojiet... jā tas biju es, kurš krāja kilometrus un ātrumu Red Bull Crashed ice. Protams, arī fiziskie – ātruma, spēka treniņi neizpalika. Taču lielākoties tiešām krāju sajūtas, kuras būtu pietuvinātas – šim sporta veidam – skeitparkos, pie Igora Vihrova uz batutiem un tagad arī Siguldas Bobsleja trasē, kur pierodu pie ātruma un jaunajiem pielāgotajiem asmeņiem.

Esmu izdarījis visu, lai būtu labā formā fiziski. Viss ir kārtībā – taču visu parādīs sacensību vakari. Plāns ir, taču mērķis paliek tika viens- izdarīt visu, no sākuma līdz galam trasē tā , lai nebūtu sev nekas jāpārmet. Pilnā ātrumā, tik cik ir iekšā...un tikai tad skatīties, kur būs mans rezultāts uz tablo!

Vēsture un noteikumi

Pēc pirmā oficiālā pasaules čempionāta 2010. gadā Minhenē un Kvebekā, vācietis Martins Nīfnekers (Martin Niefecker) ieguva kāroto uzvarētāja titulu. 2011. gadā jau 170 000 skatītāju bija liecinieki Minhenes, Falkenburgas, Maskavas un Kvebekas pasaules čempionāta posmiem. Artu Pihlainens (Arttu Pilhainen) no Somijas ir pašreizējais pasaules čempions.

Pasaules čemionāta punkti tiek vākti katrā no četriem posmiem – uzvarētājs iegūst 1000 punktus un pārējie arvien mazāk līdz 100. vieta ar 0,5 punktiem. Uzvar tas, kas visas sezonas garumā savāc visvairāk punktu.

Latvijai šis nav pirmais gads Red Bull Crashed Ice vēsturē. Pagājušogad Latvijas karogu lejup pa trasi nesa Armands Tripāns, bet vēl pirms gada startējām triju cilvēku sastāvā: Dāvis Paipa, Ivans Kokins un Laila Dekmeijere-Trigubova, kas izcīnīja tiesības piedalīties Pasaules čempionātā, pārvarot vietējo atlasi tepat Latvijā. Diemžēl nevienam no komandas neizdevās pārvaret kvalifikācijas sacensību barjeru Pasaules čempionāta posmos Minhenē un Kvebekā, taču Dāvis joprojām gatavs cīnīties un pats Zviedrijas atlasē ir kvalificējies 2012. gada Zviedrijas posmam, tā kā iespējams Zviedrijas pamatsacensībās redzēsim divus latviešu braucējus. Arī individuāli pārstāvji no Latvijas ir piedalījušies šajās ekstrēmajās sporta sacensībās: ātrslidotāja Evita Krievāne 2007. gadā un hokejists Toms Hartmanis 2008. gadā. Par Latvijas dalību Red Bull Crashed Ice sīkāku informāciju meklē www.redbull.lv, bet paša pasaules čempionāta informācija atrodama: www.redbullcrashedice.com.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties