Ieteikumi kā parūpēties par savu ķermeni pēc skrējiena maratonā

Kristīne Bambe, 14.05.2015., 16:13

Skrējienu maratonā var pielīdzināt ļoti nopietnam fiziskam darbam, tādēļ, lai maksimāli izvairītos no traumām un sāpēm, ir būtiski parūpēties par savu ķermeni pēc skrējiena.

"Hansgrohe" divdesmitvietīgais dušu autoFizioterapeiti atgādina par obligāto atsildīšanos, kustības ritma turpināšanu, kā arī jau tradicionāli maratonā pieejamo dušu auto, kas palīdzēs izvairīties no muskuļu sāpēm.

"Mērojot garas distances tiek nodarbināts viss ķermenis, tomēr kāju muskulatūra tiek noslogota visvairāk. Šādas, paaugstinātas, ķermeņa noslodzes rezultātā visvairāk skābekļa un asiņu tiek piegādāti tieši muskulatūrai. Muskuļos notiek bioķīmiski procesi, kuru rezultātā rodas pienskābe un citi vielmaiņas galaprodukti, kas rada sāpes, nogurumu un turpmāko dažu dienu darba spēju zudumu," par ķermeņa fizioloģiskajiem procesiem stāsta fizioterapeits Raivis Aršauskis.

Arī šogad "Lattelecom Rīgas maratona" dalībniekiem pēc skrējiena būs pieejams "Hansgrohe" divdesmitvietīgais dušu auto, kas atradīsies maratona finiša zonā, tādejādi visātrāk nodrošinot iespēju atsvaidzināties pēc skrējiena. "Ūdens procedūras neilgi pēc skrējiena lieliski palīdzēs izvairīties no muskuļu sāpēm, jo auksta ūdens ietekmē sašaurinās asinsvadi, samazinās pienskābes daudzums un tiek atslogots saišu aparāts. Īpaši ieteicams izmantot kontrastdušu – pārmaiņus būt zem silta/vēsa ūdens, savukārt spēcīga dušas strūkla dos patīkamu masāžas efektu," ūdens procedūras raksturo Raivis Aršauskis.

"Hansgrohe" ekskluzīvais dušu auto16. un 17. maijā "Lattelecom Rīgas maratona" skrējējiem par brīvu dāvās iespēju atveldzēties (vai sasildīties) pēc labi padarītā darba. Ekskluzīvā dušu telpa atradīsies 11. novembra krastmalā pie Poļu gātes un darbosies no plkst. 09.30 līdz plkst. 15.30. Pirms došanās uz dušu skrējēji tiek aicināti doties caur maratona ģērbtuvēm, noliekot savas elektroniskās iekārtas un līdzi paņemot dvieli, kā arī citas nepieciešamās lietas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties