13. maijā daudzviet Latvijā notiks riteņbraucēju skaitīšana

Dace Jēkabsone, 11.05.2015., 11:58

Starptautiskās "Bike To Work" nedēļas ietvaros, Latvijas Riteņbraucēju apvienība un velovortāls Divritenis.lv rīko ikgadējo riteņbraucēju skaitīšanu ar mērķi noskaidrot braucēju skaita pieauguma tendences.

Starptautiskā "Bike To Work" nedēļaLatvijas Riteņbraucēju apvienība datu uzskaiti Rīgā veic kopš 2008. gada, savukārt biedrība Velo-redele Liepājā kopš 2014. gada. Pirmo reizi riteņbraucēju skaitīšanā ar velo draudzīgu organizāciju atbalstu iesaistīsies arī citas Latvijas pilsētas – Valmiera, Rēzekne, Daugavpils, Jēkabpils, Jelgava, Jūrmala un Ventspils. Skaitīšanas mērķis ir nevis noteikt kopējo riteņbraucēju skaitu, kas nav tehniski iespējams, bet gan fiksēt braucēju skaita izmaiņas, salīdzinot jaunākos datus ar iepriekš attiecīgajā vietā un laikā iegūtajiem. Atkārtotas skaitīšanas noteiktās vietās un datu salīdzināšana vairāku gadu griezumā ļauj izdarīt secinājumus par riteņbraucēju kā satiksmes dalībnieku skaita izmaiņām. Šie fakti ir noderīgi, lai konsultētu pašvaldības par nepieciešamo infrastruktūru un pētījumu veicējus par ikdienas riteņbraukšanu.

Tradicionāli riteņbraucēju skaitīšana notiks darba dienā laikā posmā no 8 līdz 9 no rīta vietās ar aktīvu braucēju plūsmu – ielās, velojoslās, uz tiltem un satiksmes pārvadiem pār dzelzceļu. Laiks ir izvēlēts apzināti, kad cilvēki pamatā brauc uz darbu vai mācību iestādi – tātad tie ir riteņbraucēji, kas ar divriteni pārvietojas ikdienā. Vēlāk vai brīvdienās ielās izbrauc atpūtas pēc un ļoti iespējams, ka to nedara katru dienu.

Ikviens brīvprātīgais, kas vēlas iesaistīties riteņbraucēju skaitīšanā Rīgā, tiek aicināts sūtīt savu pieteikumu uz divritenis@divritenis.lv līdz 11. maija plkst. 18.00. Aicinām pieteikties arī organizācijas un veloentuziastus veikt riteņbraucēju skaitīšanu arī citās pašvaldībās.

Plašāka informācija mājas lapā: www.divritenis.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties