Vīru koris "Silvicola" svin 35 gadu jubileju

Ieva Strazdiņa, 13.04.2015., 11:03

Sestdien, 18. aprīlī plkst. 16.00 A/s "Latvijas Valsts meži" zālē (Vaiņodes ielā 1, Rīgā) notiks meža darbinieku vīru kora "Silvicola" 35 gadu jubilejas koncerts "Vienmēr jauns un zaļš".

"Vienmēr jauns un zaļš"Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta" meža darbinieku vīru koris "Silvicola", atzīmējot kolektīva 35 darbības gadus, aicina klausītājus un atbalstītājus uz jubilejas koncertu, kurā skanēs latviešu tautas mūzika, Latvijas un pasaules klasiķu vīru kora dziesmas, kā arī iemīļoti mūsdienu autoru skaņdarbi. Koncertā piedalās vīru koris "Silvicola" diriģentu Aivara Opincāna un Ērika Deruma vadībā, solisti Solvita Eliņa un Aleksandrs Dimitrovs, koncertmeistars Ritvars Knesis, kā arī goda diriģente Ilga Radziņa.

Koris "Silvicola" dibināts 1980. gada 21. februārī. Kora nosaukums tika izraudzīts pēc mežkopja Miervalda Buša priekšlikuma, un toreizējais mežsaimniecības ministrs Leons Vītols, kurš daudzus gadus bija arī kora dziedātājs, ar humoru teica, ka tas ir atbilstošs nozares specifikai – pietiekami nesaprotams termins latīņu valodā, arī skanīgs. Vārds "silvicola" latīņu valodā nozīmē mežinieks, meža iemītnieks, arī mežkopis.

Koris "Silvicola" pēc sava darbības principa ir unikāls - tas darbojas uz ansambļu bāzes un ir vienīgais šāda veida kolektīvs valstī. Tikai reizi mēnesī visi kora dziedātāji sabrauc kopā uz mēģinājumu un koncertu, tāpēc kolektīvam sākumā daudzi paredzēja īsu mūžu, bet meža darbinieki pierādīja pretējo - kolektīvs joprojām dzied, piedalās valstiskos pasākumos, skatēs, Dziesmu svētkos un vienmēr ir labāko kolektīvu vidū. Koris līdzšinējos 315 koncertos izdziedājis 423 dziesmas, un kora dziedātāju balsis ir skanējušas visos Latvijas novados, kā arī ārzemēs – Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā, Gruzijā, Krievijā, Baltkrievijā, Vācijā, Čehijā, Itālijā, Anglijā, Zviedrijā, Dānijā, Ungārijā, Slovākijā, Spānijā, Portugālē, Maltā, Argentīnā un ASV.

Koncertu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Ieeja koncertā bez maksas.

Papildu informācija: www.imantakultura.riga.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties