Prezentēts jauns video projekts "Radi Skaņu"

Elva Žagariņa, 04.04.2012., 19:36

3. aprīļa pēcpusdienā Latvijas 1.Rokkafejnīcas, Reiterna nama lielajā zālē tika prezentēts jaunais "Mūzikas Video Kanāla" projekts "Radi skaņu", kas tapis sadarbībā ar starptautisko projektu "Youth Space" un "Alberta Koledžu".

Radi skaņuSākot ar 13. Aprīli "Mūzikas Video Kanāla" ēterā ik stundu būs redzami trīs minūtes gari video stāsti par mūzikas instrumentiem. Par to vēsturi, īpašībām, skanējumu un nozīmi stāstīs Latvijā labi zināmi mūziķi - Intars Busulis, Uldis Marhilēvičs, Raimonds Macats, Raimonds Ozols, Dita Krenberga un citi.

Raidījumus producenta Armanda Ekšteta vadībā veidojuši Youth Space radošās laboratorijas dalībnieki un Alberta Koledžas pirmā kursa studenti. "Mūzikas Video Kanāls" ir atzinīgi novērtējis jauniešu prasmes un devis iespēju paveiktajam nonākt arī līdz plašākam televīzijas skatītāju lokam.

Projekta pavasara sesijas ietvaros paredzēts izveidot vismaz 12 raidījumus.

"Radi Skaņu" ir projekts par skaņu. Skaņas vienmēr ir ap mums, kaut bieži tās neievērojam. Koku lapu čaboņa vējā, ūdens šalkas, cilvēku sarunāšanās, auto kustība pilsētā. Dzirdot skaņu, parasti raugāmies, no kurienes tā nāk un kas to rada. Katrai skaņai ir savs skaņas avots.

Kā norādīja projekta producents Armands Ekštets, projekts tapis pateicoties lieliskai sadarbībai, un itā veidotāji ir apņēmības pilni to turpināt, piesaistot jaunus partnerus un iesaistot plašāku sabiedrību skaņu veidošanā un atspoguļošanā – ne tikai ar jau ierastiem mūzikas instrumentiem, bat arī ar pavisam netradicionāliem līdzekļiem, izmantojot jebkuru ikdienas priekšmetu, kas rada skaņu!

Prezentācija neiztrūka arī muzikāli pārsteigumi. Lai iedvesmotu arī citus radīt skaņas, prezentācijas laikā notika pirmatskaņojums kompozīcijai, kuras pavadījums bija pavisam netradicionāls - tika spēlēts uz krēsla Anžeja Grauda izpildījumā!

Jau pavisam drīz projekta aktivitātēm būs iespējams sekot līdzi "Mūzikas Video Kanālā", kā arī populārākajos sociālajos tīklos – Facebook, Twitter un Daugiem.lv!

Mūzikas Video Kanāls ir saturiski bagātākais latviešu mūzikas kanāls, kurā 24 stundas diennaktī dzirdamas un redzamas visu laiku latviešu popularāko izpildītāju dziesmas. Mūzikas Video Kanāls redzams Lattelecom Interaktīvajā televīzijā visā Latvijā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties