Rīgas Baha koris izpildīs vācu un baltvācu agrīnā baroka mūziku

Aija Liepiņa, 02.09.2010., 11:01

Vecajā Ģertrūdes baznīcā piektdien, 10. septembrī plkst.19.30 notiks Rīgas Baha kora jaunās sezonas atklāšanas koncerts, kurā koris izpildīs vācu un baltvācu agrīnā baroka mūziku.

KRīgas Baha koris izpildīs vācu un baltvācu agrīnā baroka mūzikuoncertā skanēs vācu meistara Heinrich Shütz, Andreas Hammerschmidt skaņdarbu, kā arī savulaik Rīgā strādājošo kantoru kā Paulus Bucenus Philorodus, Martinus Crusius skaņdarbi.

Īpašs notikums būs Rīgā dzīvojošā Casperus Springer 100. psalma pirmatskaņojums, kurš pēdējo reizi atskaņots tālajā 17. gadsimtā. Šis skaņdarbs ir diriģenta Māra Kupča atradums. Kopā ar kori muzicēs Baroka orķestra "Collegium Musicum" solisti Danuta Ločmele (baroka čells) un Jurģis Klotiņš (kontrabass), pie ērģelpozitīva sēdēs Māris Kupčs.
Rīgas Baha koris savu darbību uzsāka 2010. gada februārī pēc diriģenta Māra Kupča iniciatīvas, apvienojot vairākus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas talantīgos studentus. Kolektīva mērķis ir būt pirmajiem Latvijā, kas pēta baroka laika kora dziedāšanas un interpretācijas principus un pielieto to praksē.

Koris līdz šim uzstājies kopā ar Baroka orķestri "Collegium Musicum Riga" un apvienoto Zviedrijas Latvijas Baroka orķestri. Ieeja koncertā par ziedojumiem.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties