Trompetists Kristians Skots

Lelde Zaķe, 14.10.2015., 06:28

Festivāls "Rīgas Ritmi 2015" piedāvā – 24.novembrī mūzikas namā "Daile" uzstāsies trompetists Kristians Skots!

Kristians SkotsTrompetists, producents un komponists Kristians Skots (Christian Scott) ir divkārtējs Edisona balvas laureāts un "Grammy" balvas nominants. Dzimis un audzis Ņūorleānā, mūziku sācis apgūt 13 gadu vecumā, pateicoties savam tēvocim – amerikāņu džeza saksofonistam Donaldam Harisonam. Kopš 2002. gada izdevis desmit ierakstus, no kuriem debijas albums "Rewind That" saņēmis "Grammy" nomināciju kā labākais mūsdienu džeza ieraksts.

Mūzikas kritiķi Skotu sauc par jaunās fusion un džeza mūzikas arhitektu – viņš ir inovatīvās mūzikas ierakstu kompānijas "Stretch Music" (no angļu val. stiept mūziku, stiepjama mūzika) producents un koncepta veidotājs. Mūziķis aktīvi iesaistās "Stretch Music" aktualizēšanā, aicinot jaunos mūziķus "stiept" džeza ritmiskās, melodiskās un harmoniskās robežas, uzsverot, ka neviena muzikālās izpausmes forma nav pārāka par citu. Kristians vēlas radīt mūziku, kas nav piesaistīta noteiktam žanram, tekstūrai vai radīšanas procesam (angļu valodā: genre blind). Arī viņš pats ir lielisks piemērs sevis deklarētajam manifestam – Skots ir sadarbojies ar visdažādāko žanru mūziķiem, piemēram, "Radiohead", Mos Def, Prince, tādejādi tiecoties radīt no žanra ietvariem brīvu mūziku.

Skaņas revolūciju Kristians Skots realizē arī kopā ar uzņēmumu "Adam’s Music Instruments". Šajā sadarbībā tapuši pūšaminstrumenti, kas pārdefinē trompetes formu un pielietojumu. "The Siren" – trompetes un flīgelhorna apvienojums – un "Reverse Flugelhorn" – trompete ar reversu uzbūvi – ir tikai daži no tiem!

Video: www.youtube.com/watch?v=GoKmE74LeZ0.

Biļetes nopērkamas visās "Biļešu serviss" kasēs un internetā.

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties