"Trīs Latvijas tenori" un operete Eiropai un pavasarim

Agija Ozoliņa-Kozlovska, 30.04.2015., 07:52

Sestdien, 9. maijā plkst. 16 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" (Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā) notiks koncerts "Operetes pavasaris".

Marlēna KeineKlausītājus priecēs "Trīs Latvijas tenori" un soprāns Marlēna Keine, dejotāji un orķestris Guntara Bernāta vadībā. Lūdzam pievērst uzmanību koncerta sākuma laikam un izmaiņām programmā. Koncertu rīko Latvijas operetes fonds.

Šī koncertprogramma iepriekšējā gada nogalē jau iemantoja ārkārtīgi plašu skatītāju interesi un sajūsmu. Tāpēc kā veltījums Eiropas dienai un pavasarim, ar Rīgas domes atbalstu, tā skanēs ar jauniem akcentiem – ar speciāli šim koncertam veidotām populāras spāņu mūzikas aranžijām, kas "Trīs Latvijas tenoru" repertuārā ir jaunums!

Vīrišķīgi šarmantā "Trīs Latvijas tenoru" kombinācija ir kļuvusi tik populāra, ka to varētu apzīmēt par atsevišķu izpildītājmākslinieku žanru, bet koncertā "Operetes pavasaris" noteicošā būs operete dažādās Eiropas valodās – vācu, spāņu, ungāru, angļu, latviešu. Svētku gaisotne un teatrālais vieglums, kas tik raksturīgs operetei, ir "Trīs Latvijas tenoru" koncerta "Operetes pavasaris" pavadonis, un atgādina, ka operete ir ne tikai skaista mūzika ar laimīgām izrādes beigām, bet arī labs humors un veselīgs dzīvesprieks.

Jaunā dziedātāja Marlēna Keine uz koncertu ieradīsies no Berlīnes, kur patlaban studē vokālo mākslu: "Caur operešu mūziku vēlos klausītājam dot to dzirksti, kas strāvo manī, lai tā atstāj kaut ko paliekošu un vērtīgu viņa sirdī un dvēselē! Trīs tenori Latvijā un ārpus tās iemantojuši skatītāju mīlestību un popularitāti, tomēr sadarbojoties ar šiem brīnišķīgajiem māksliniekiem, vienmēr esmu izjutusi patiesu sirsnību, pozitīvismu. Koncertā pirmo reizi dziedāšu Silvas āriju no I.Kalmana operetes Silva, man patīk šajā žanrā darboties, - tas ir interesanti, dinamiski un izaicinājums daudzpusīgai attīstībai."

Programmā skanēs populāra un viegli uztverama operešu klasika: Grāfa Danilo āriju no Latvijas operetes fonda iestudētās, skatītāju iemīļotās F. Lehāra operetes "Jautrā atraitne", slavenā Bonija dziesmiņa "Bez skaistām sievietēm nav dzīvot vērts", "Tev pieder mana sirds" no operetes "Smaidu zeme", "Meitenīt mīļo" no operetes "Freerike". Dzirdēsim, kāda ir spāņu operete jeb zarzuela, "Besame mucho", "Mamma", citas populāras spāņu melodijas un hitus.

Operetes orķestri diriģēs Guntars Bernāts, piedalīsies operetes dejotāji. Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem, invalīdiem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties