Swans iesildīs Džeimss Blekšovs

Viestarts Gailitis, 03.12.2010., 09:23

Jau ziņots, ka 13.maijā Rīgā koncertēs leģendārā Ņujorkas postpanka grupa SWANS, prezentējot savu pirmo albumu kopš 1997.gada.

Dziedātājs Maikls Džirā Swans dibināja 1982.gadā. Grupa strauji kļuva populāri ar savu nesaudzīgo un intensīvo skanējumu un bija viena no nedaudzajām Ņujorkas tā dēvētā No Wave grupām, kas izdzīvoja vairāk kā desmit gadus līdz 1997.gadam. 2010.gada janvārī Maikls Džirā grupu atdzīvināja un deviņus mēnešus vēlāk, 23.septembrī izdeva tās jauno albumu My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky, kas acumirklī izpelnījās augstus kritiķu vērtējumus.

Ne mazāk interesanta ziņa par Swans koncertu ir vēsts, ka grupu iesildīs izcilais akustiskais ģitārists, pianists un komponists Džeimss Blekšovs (James Blackshaw) – viens no Maiklas Džirā kā producenta atklājumiem līdzās tādiem mūziķiem kā Devendram Banhartam un Līzai Džermāno.

29 gadus vecais BSwans iesildīs Džeimss Blekšovslekšovs ir jaunpienācējs akustisko folka ģitāristu panteonā, taču jau tiek pielīdzinas tādiem pionieriem kā Robijam Bešo (Robbie Basho), Džonam Feihijam (John Fahey), Džekam Rouzam (Jack Rose), Bertam Janšam (Bert Jansch) un Leo Kotkī (Leo Kottke). Līdzīgi kā minētie mūziķi, Blekšovs ir sekotājs ilgā amerikāņu un angļu folka blūza minimālistu un primitīvistu tradīcijā. Viņš spēlē 12 stīgu akustisko ģitāru un lai pilnveidotu savu virtuozitāti ir izaudzējis un speciālā formā pieslīpējis nagus labajai rokai. Kā raksta mūzikas portāls Pitchfork Media, Blekšova nelielais vecums ir sevišķi pamanāms uz tā fona, ka viņa mūzika ir tik atturīga, nobriedusi un pacietīga. Uz minēto īpašību fona jo sevišķi izceļas tās dziļums un smalkā emocionalitāte.

Blekošovs ir publicējis albumus izdevniecībās Celebrate Psi Phenomenon, Static, Digitalis Industries, Important Records, Tompkins Square, kā arī Maikla Džirā vadītajā Young God Records. Viņš arī ir viens no pastāvīgajiem sadarbības partneriem kulta neofolka grupā Current 93.

Informācija: www.skanumezs.lv, www.myspace.com/jamesblackshaw, www.younggodrecords.com. Koncerta norises vieta un biļešu pārdošana tiks izziņota drīzumā.

Džeimsa Blekšova video var aplūkot šeit:
http://www.youtube.com/watch?v=7AF7P4MXP-I&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zCsNrhn41iQ&feature=related


 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Какие материалы используют для каркасных домов под ключ каркасные дома под ключ <a href=karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru>karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru</a> .

karkasnye_doma_hvKl

Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer


ienāktreģistrēties