Fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras Mājā notiks somu mākslinieku performances

Katrīna Leiškalne, 06.08.2015., 07:35

Piektdien, 7. augustā, plkst. 19.00, Vasaras Mājā (Kalnciema iela 36/38) uzstāsies mākslinieki no Somijas ar divām performanču porogrammām - "Kinobox Obscura" un "CW01".

"Kinobox Obscura""Kinobox Obscura" ir interaktīva mākslas performance, kas veidota pēc "camera obscura" principa. Somu mākslinieki no kinolenšu kastēm, kas vairs netiek lietotas, veido "mājiņas", kur iebūvē lēcu. Iekšpusē valda tumsa, bet uz sienas vai ekrāna caur lēcu projecējas "ārpasaule", tikai kājām gaisā. Attēla dziļumu vēl pastiprina īpašās 3D brilles. Rīgā mākslinieki viesosies ar īpaši radītu "sudraba kasti" uz riteņiem, kurā izvizinās ikvienu pasākuma apmeklētāju, kurš gatavs iekāpt tumsā un ieraudzīt pasauli citā rakursā.

"Kinobox Obscura" radījuši somu mākslinieki - Risto Puurunen, Juho Poesiloe Pöysti un Mika Paunio. 2014. gadā projekts debitēja mākslas festivālā Meksikā, ir piedalījušies Prinmakinkg IN festivālā Pērnavā, Igaunijā. Šogad savam projektam atsaucību guvuši Jättömaa Wasteland festivālā Somijā un "Labadaba" festivālā, kas nupat noslēdzies Ratniekos.

"CW01 feat. Kinobox Obscura" ir muzikāla performance ar neparastu skanējumu, ko piedāvā somu multimākslinieks Risto Puurunen. Viņš ir paštaisīto instrumentu grupas "Cleaning woman" dibinātājs. Grupa 20 gadu garumā apceļojusi pasauli no Ķīnas līdz Kanādai. Vasaras Mājā Risto Puurunen uzstāsies ar savu solo programmu "CW01", piedaloties arī kolēģiem no "Kinobox Obscura".

Fonds "Mākslai vajag telpu" tika dibināts ar mērķi panākt Pēckara un mūsdienu mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā. Kā vispiemērotāko vietu šādam muzejam fonds saredz RTU ēku Kaļķu ielā 1. Muzeja pamatfunkcijas būs veicināt Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas un nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā. Iniciatīvas uzsācēji uzskata, ka mūsdienu mākslas muzeja izveidošana ir valsts prestiža jautājums, viens no valsts identitātes simboliem, kas liecina par nācijas kultūras pašapziņas līmeni.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties