Skaņu Mežā uzstāsies Sudden Infant

Viestarts Gailītis, 29.07.2010., 11:15

Kas vieno tādus radošos prātus kā Aphex Twin, Napalm Death vokālistu Lī Dorianu, britu mākslinieci Sāru Lūkasu un Ņujorkas No Fun trokšņotājus?

Skaņu Mežā uzstāsies Sudden InfantTā ir iedvesma, ko viņi guvuši no no performances un mūzikas ikonas Džoku Lanca (Joke Lanz) jeb Sudden Infant, kurš 9.septembrī uzstāsies Skaņu Mežā, bijušajā Preses Namā, Balasta dambī 3. Berlīnē mītošais šveicietis Sudden Infant ir radošs tīrradnis, kas kopš 1989.gada darbojas krustcelēs starp mūziku, performanci un ķermeņa mākslu, to iepakojot humoristiskā un teatrālā izpausmē. Mūzikā viņš apvieno panku, industriālo mūziku un avangardu. Tieši šī starpdisciplinaritāte ļāvusi viņam nostiprināties gan mūzikas, gan mākslas vidē.

"Es esmu varbūt nedaudz vecmodīgs," par savu radošo piegājienu viņš stāsta intervijā žurnālam The Wire, - "Man patīk vienkāršas lietas un man piemīt panku un dadaistu attieksme, bērnišķīgums. Tu, teiksim, skaties uz citronu, kas man uz galda, un gribi saprast, kas tas ir? Lai to saprastu, man tas ir ir jāsaspiež, vai varbūt jāiznīcina, vai jādauza pret galvu. Jo es nelasīšu grāmatu par to, kas tas ir par augli. Un to pašu es daru ar mūziku." Sudden Infant atzīst, ka cilvēkiem viņa performancēs var šķist, ka viņi ir vienā telpā ar trako, taču piebilst, - "Tas var būt izklaidējoši, tas var būt biedējoši, bet tas ir vairāk kā vien tas. Tas ir kas tīrs un momentāns. Tas ir kā iespiest savas dzīves periodu 15-20 minūtēs un iziet tam cauri uz skatuves."

Sudden Infant performances ļauj viņam pašam eksperimentēt ar dažādiem fiziskās un mentālās traumas stāvokļiem, kas tai pat laikā kalpo kā barjera pret bezpersoniskiem patērētāju dzīvesstiliem, norāda The Wire. Uz šādu nostāju viņu mudinājusi viņa tēva pašnāvība, - "Reizēm ir grūti dzīvot, ir jābūt milzīgai gribai. Tu bieži lasi avīzēs par cilvēkiem, kas apšauj savu ģimeni, nogalina sievu, tas ir drausmīgi, un man liekas, ka varbūt viņiem vienkārši vajadzēja darīt to, ko viņi sev ir lieguši, - teiksim, kāpt kalnos, nodarboties ar mākslu, taču viņi to nevarēja darīt, jo viņi bija ieslodzīti sociālajās struktūrās. To pašu es pieredzēju ar savu tēvu."

Par pseidonīmu viņš var pateikties savam dēlam, kas viņam piedzima, esot vēl ļoti jaunam. "Pēkšņi manā dzīvē ienāca jauna cilvēciska būtne, pēkšņs zīdainis, un tā es pieņēmu šo pseidonīmu sudden infant - gan kā savu muzikālo definīciju, gan arī savas dienišķās filosofijas definīciju". Pretēji distancētajai mūsdienu mākslai, Sudden Infant daiļradē subjektīvā pieredze ir viss, neraugoties uz to, cik naiva, idiotiska, bezjēdzīga un neglīta tā var šķist. Koncertu atbalsta Pro Helvetia fonds.

Skaņu Meža festivāls ir iedalīts trīs tēmās – pirmais vakars, 9.septembris ir veltīts eksperimentālākajai un elektroakustiskajai mūzikai, 10.septembris ir elektroniskās un ritmiskās mūzikas nakts, savukārt 11.septembris ir nosacīti roka un skatuves mūzikas nakts, piedāvājot vairākas neatkarīgās mūzikas zvaigznes.

Vakars, kurā notiks arī Sudden Infant, sāksies 19:00. Vietu skaits uz šo koncertu ir ierobežots, jo tas notiks Preses nama Aktu zālē.

Biļešu cenas uz festivālu šogad ir atraktīvākas kā jelkad – trīs dienu abonents, kas nopērkams tikai iepriekšpārdošanā maksā 10 latus. Savukārt vienas dienas biļetes iepriekšpārdošanā maksā 4 lati 9.septembrim (5 lati pie ieejas), 6 lati - 10.septembrim (8 lati pie ieejas) un 6 lati – 11.septembrim (8 lati pie ieejas). Biļetes ir nopērkamas Biļešu Servisā – www.bilesuserviss.lv

Informācija: www.skanumezs.lv

www.suddeninfant.com

www.myspace.com/suddeninfantnoise

Video saite.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties