Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un Vineta Sareika uzstāsies Vācijā

Baiba Freimane, 06.02.2015., 11:40

Pirmdien, 9. februārī, ar koncertu Frankfurtes Vecajā operā (Alte Oper Frankfurt) viesosies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un spožā latviešu vijolniece Vineta Sareika.

Diriģenta Normunda Šnē vadībā vēsturiskajā Frankfurtes koncertzālē būs dzirdama daudzveidīga klasicisma, romantisma un 21. gadsimta mūzikas programma, kura skanēs Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas ietvaros. Koncertu apmeklēs LR Kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma.

Vineta Sareika

Par Eiropas finanšu un biznesa galvaspilsētu dēvētajā Frankfurtē kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" piedāvās īpaši daudzpusīgu programmu, kurā līdzās Mocarta un Mendelszona skaņdarbiem skanēs mūslaiku Baltijas komponistu mūzika.

"Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē:

"Koncerts Frankfurtē būs kā ceļojums cauri visdažādākajām ainavām uz šīs pasaules, sākot no skarbas realitātes līdz pat pavisam trauslām nakts vīzijām. Šo programmu veido skaņdarbi no dažādiem laikmetiem, kuri mums palīdz saprast to, ka daudzveidības meklējumi mūzikā nav tikai šodienas aktualitāte, bet tādi tie bijuši visos laikos."

Baltijas mūziku koncerta programmā pārstāvēs lietuviešu komponiste Juste Janulīte, kuras opuss "Elongation of Nights" savulaik radīts īpaši "Sinfonietta Rīga". Arī ar ievērojamo igauņu skaņradi Erki Svenu Tīru orķestrim bijusi ilglaicīga un nozīmīga sadarbība, ieskaņojot viņa disku "Awakening". Koncertā skanēs Tīra vitāli enerģiskais opuss "Bāka". Latvijas jaunos komponistus pārstāvēs Oskars Herliņš ar savu metafizisko tukšuma vīziju apceri darbā "Mirage of the Void".

Vinetas Sareikas spožo vijoles balsi Frankfurtes koncerta apmeklētāji varēs baudīt Pētera Vaska fantāzijā "Vox Amoris" vijolei un stīgu orķestrim, kura skanēs kā spārnojošs vēstījums par pasaules lielāko spēku – mīlestību.

No iepriekšējo gadsimtu mūzikas "Sinfonietta Rīga" atskaņos Vīnes klasiķa Volfganga Amadeja Mocarta "Adagio un Fūga do minorā" – vienu no komponista dramatiski piesātinātākajiem skaņdarbiem. Romantisma laikmetu atdzīvinās Fēliksa Mendelszona klasicisma atsaucēm pārpilnā 2. simfonija stīgām.

Koncerts tapis sadarbībā ar Latvijas Goda konsulu Frankfurtē Rīdigeru fon Rozenu. Tas ir iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, kuras pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties