Starptautiskā jauniešu simfoniskā orķestra "Baltās naktis" koncerts

Lolita Kozlovska, 11.06.2015., 11:55

Krievijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas talantīgākie jaunieši apvienojās 60 mūziķu lielā simfoniskā orķestrī ar nosaukumu "Baltās naktis", lai sniegtu klasiskās mūzikas koncertus vairākās Eiropas pilsētās. Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē, orķestris koncertēs 28. jūnijā.

Orķestra pamatsastāvā ir Sanktpēterburgas N.Rimska-Korsakova Mūzikas koledžas A.Paulavičusa jauniešu simfoniskā orķestra dalībnieki, kuriem klāt pieaicināti Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas daudzsološie, talantīgie mūziķi.

Orķestra diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Alekseja Vasiļjeva vadībā jaunie mūziķi ir sagatavojuši spilgtu koncertu ar 18 gs. ģēniju skaņdarbiem. Koncerta pirmajā daļā izskanēs V.A. Mocarta Uvertīra no operas "Burvju flauta" un Vijoļu koncerts Nr.3, savukārt otrajā daļā - Ludviga van Bēthovena simfonija Nr. 6 "Pastorāle".

Sanktpēterburgas N.Rimska-Korsakova Mūzikas koledžas jauniešu simfonisko orķestri jau 7 gadus sauc bijušā orķestra mākslinieciskā vadītāja Aļģirda Paulavičusa vārdā. A.Paulavičus (1945-2007) - Krievijas Federācijas nopelniem bagātais mākslas darbinieks, lietuviešu izcelsmes diriģents, komponists, mūziķis, bijušais Marijas teātra diriģents un Sanktpēterburgas N.Rimska-Korsakova konservatorijas pedagogs.

Koncertu rīko: Starptautiskā organizācija "Мир творчества" (Sanktpēterburga) sadarbībā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru. Koncertturnejas organizators Gintautas Želvis.

Biļetes Vienības nama koncertzāles kasē: 15. jūnijā no plkst. 16.30-18.30; 16. jūnijā no plkst. 16.30-18.00; 26. jūnijā no plkst. 16.30-18.30; 28. jūnijā no plkst. 16.30-18.00. Cena: 1.50 euro.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - www.vienibasnams.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties