"Saulkrasti Jazz" un "Origo Blūza svētki"

Linda Vecvagare, 22.07.2015., 07:51

"Origo Summer Stage" turpina priecēt ar vērienīgu koncertprogrammu: šonedēļ "Saulkrasti Jazz" dalībnieku koncerts un "Origo Blūza svētki".

"Origo Summer Stage"Pašā vasaras mūzikas festivālu karstākajā laikā arī kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" darba dienu vakaros turpina piedāvāt daudzveidīgu un kvalitatīvu bezmaksas koncertu programmu pašā Rīgas centrā. Ceturtdien, 23. jūlijā no plkst. 17.00–19.00 džeza mūzikas vēsmas no festivāla "Saulkrasti Jazz" Stacijas laukumā ienesīs grupa "Miami Beach Jazz Quartet" no ASV un pašmāju apvienība "Very Cool People", savukārt 24. jūlijā no plkst. 16.00–19.00 krāšņu muzikālo baudījumu piedāvās koncertprogramma "Blūza svētki Origo".

23. jūlijā koncertu uz "Origo Summer Stage" iesāks vieni no festivāla "Saulkrasti Jazz" gaidītākajiem ārzemju viesiem - "Miami Beach Jazz Quartet" no ASV. Šī apvienība festivālā "Saulkrasti Jazz" viesojas jaunizveidotās sadarbības ar "Miami Beach Jazz Festival" ietvaros, kas radīs iespēju abiem festivāliem apmainīties gan ar meistarklašu dalībniekiem, gan mūziķiem. Īpašā koncertā uz "Origo Summer Stage" skatuves Miami džeza skaņas tiks ienestas arī pašā Rīgas centrā – Stacijas laukumā.

Koncerta turpinājumā uzstāsies instrumentālās mūzikas grupa "Very Cool People", kas spēlē jazz-funk un fusion mūziku. Kā stāsta grupas ģitārists Elvijs Grafcovs, koncertprogramma piemērota ne tikai džeza mūzikas cienītājiem un mūziķiem, bet arī cilvēkiem, kuriem iepriekšēja saskarsme ar džeza un fusion mūziku nav bijusi, jo grupa sarežģītu un nopietnu mūziku cenšas padarīt viegli uztveramu un saprotamu ikvienam.

Koncertā uz "Origo Summer Stage" skatuves "Very Cool People" uzstāsies oriģinālajā piecu cilvēku sastāvā un šajā koncertā būs vairāki pirmatskaņojumi grupas oriģinālmūzikai. "Mums vienmēr patīk uzstāties "Origo Summer Stage", jo tā ir vasara, pati Rīgas sirds un šajos koncertos parasti ir daudz cilvēku, kuri varbūt ikdienā nemaz neklausās mūsu grupas mūziku. Līdz ar to vienmēr priecājamies par jauniem faniem," stāsta grupas "Very Cool People" ģitārists Elvijs Grafcovs.

Savukārt 24. jūlijā kultūras aktivitāšu centra "Origo Summer Stage" viesiem būs iespēja izbaudīt "Origo Blūza Svētku" koncertu. Plkst. 16.00 uz skatuves kāps atraktīvais "Mirta & Hot Acoustics" kolektīvs, kura repertuārā ir 20. gadsimta blūza interpretācijas. Grupas solistes Mirtas fascinējošā balss un enerģija jau sen ir iekarojusi Latvijas blūza cienītāju sirdis un ļauj uzskatīt dziedātāju par pašmāju Dženisu Džoplinu. Koncerta turpinājumā plkst. 17.00 uzstāsies Teksasas blūza dziesminieks Kīgans Makinrojs, kurš šobrīd atrodas savā Eiropas koncertu turnejā. Uz "Origo Summer Stage" skatuves viņam pievienosies Lietuvas blūza meistars Aleksandrs Belkins un domubiedri. Plkst. 18.00 krāšņo koncerta programmu noslēgs bijušā "Eolikas" ģitārista Vladimira Lavrinoviča blūza grupa "Lavrix Band". 2014. gadā grupa uzvarēja Latvijas Blūza konkursā un 18 valstu blūzmeņu konkurencē pārstāvēja Latviju Eiropas blūza lielākajā notikumā - "European Blues Challenge".

"Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" katru vasaru rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā ielūkoties nozīmīgāko vasaras mūzikas festivālu programmās, sniedzot iespēju dzirdēt kvalitatīvus un augstvērtīgus mūziķu priekšnesumus pašā Rīgas centrā. Jūlijs kā ierasts pie mums aizrit džeza un blūza ritmos. Arī šogad "Origo Summer Stage" ietvaros klausītājiem būs iespēja noklausīties gan "Saulkrasti Jazz" koncertprogrammu, gan lielisko blūza koncertu "Origo Blūza Svētki", kurā muzikālo baudījumu nodrošinās vairākas pazīstamas pašmāju grupas, kā arī īpašais viesis no Teksasas - Kīgans Makinrojs, kurš šobrīd atrodas savā Eiropas koncertu turnejā un tās ietvaros īpašu koncertu sniegs arī uz "Origo Summer Stage" skatuves, Stacijas laukumu piepildot ar īstām Teksasas blūza skaņām," stāsta tirdzniecības centra "Origo" vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties