Saulkrasti Jazz festivāls pirmo reizi Rīgā

Lāsma Trofimova, 21.07.2010., 12:50

Jau šo ceturtdien, plkst. 17:00 Saulkrasti Jazz pirmo reizi viesosies arī Rīgā – Origo Summer Stage ikvienu aicina uz Raita Ašmaņa vadītā Jelgavas Big Band un grupas Twin-Town koncertu pie t/c "Origo" Stacijas laukumā.

PSaulkrasti Jazz festivāls pirmo reizi Rīgāievienojoties Origo Summer Stage programmai, Saulkrasti Jazz beidzot ierodas arī pie Rīgas klausītājiem. "Origo Summer Stage šogad atspoguļojam visus Latvijā notiekošos nozīmīgākos kultūras un izklaides pasākumus – Saulkrasti Jazz ar savu kvalitāti noteikti atzīmējams starp tādiem. Vēlamies arī saules sakarsētā pilsētā piedāvāt svaigu kultūras dvesmu no Saulkrastu pludmales", t/c "Origo" vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

No ceturtdienas t/c "Origo" laukumā būs apskatāma dizainera Valda Majevska lielformāta fotogrāfiju izstāde, kas veltīta festivālam Saulkrasti Jazz. 2008.gada mākslinieku emocionālais pacēlums un festivāla kopējā noskaņa tverta gandrīz 50 lielformāta foto darbos, ko tagad varēs baudīt ikviens.

Raita Ašmaņa vadītais Jelgavas Big Band piedāvā plašu repertuāru, kas tālu pārsniedz klasiskās džeza mūzikas robežas, variējot starp džezu, izklaidējošo mūziku un popmūziku. Kolektīvs, kurā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi, piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos, koncertos, pieņemšanās un privātos sarīkojumos gan Latvijā, gan ārzemēs.

Grupa Twin-Town tagadējā sastāvā muzicē 2 gadus. Puiši izpilda savas oriģinālkompozīcijas, kuras stilistiski varētu raksturot kā modern jazz, fusion, jazz un arī folk-mūzikas "miksli". Grupa regulāri piedalās dažādos mūzikas festivālos (Live at Blue Ray, Koktebel Jazz fest, Siaulai Jazz, Kaunas Jazz u.c.), kā arī koncertē pašmāju jazz aprites koncertvietās.

Origo Summer Stage Stacijas laukumā visas vasaras garumā ir iespējams sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu (džeza festivāls Saulkrasti Jazz, festivāla Saldus saule afterparty, Origo Folk festivāls rudens ieskaņās u.c.).
Origo piedāvā arī iejusties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, ceturtdienu un piektdienu vakaros ieklausoties dažādu jazz & blues, kā arī rock`n`roll izpildītāju priekšnesumos (Jazz Band, Sunny Groov Dixie, Shady Bras Q, Bīta Kvartet, Lola u.c.), savukārt trešdienu pēcpusdienās viesus priecēs DJ uzstāšanās.

450 m2 plašajā brīvdabas galerijā vasaras garumā tiks izstādītas lielformāta foto izstādes, kas izvietotas uz 60 lielformāta plaknēm un kurās atspoguļosies Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertie mirkļi.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties