Atzīmēs Ulda Šteina 55 gadus kolektīvā

Baiba Roga, 30.11.2015., 15:59

2015. gada 30. novembrī – Rīgas Tehniskās universitātes Tautas deju ansamblis (RTU TDA) "Vektors" aicina uz koncertu "Viss mainās", kurā ilggadējais "Vektora" vadītājs Uldis Šteins, kurš šogad svin 80 gadu jubileju un 55 gadus "Vektorā", savu amatu, zināšanas un "Vektorā" iedibinātās tradīcijas simboliski nodos jaunajai un talantīgajai horeogrāfei Dagmārai Lejai.

RTU TDA "Vektors"Koncerts notiks pirmdien, 7. decembrī plkst. 19 Latvijas Nacionālajā teātrī. Biļetes – "Biļešu paradīzes" kasēs.

Koncerta programma veidota divās daļās, balstoties uz nemainīgām vērtībām. "Esmu drošs, ka koncerts izdosies lielisks! Mēs ar Dagmāru abi esam uzrakstījuši savas domas par "Vektoru" – man ir 80 gadu un 55 gadi "Vektorā". Es patiešām domāju, ka tas ir par daudz! Dagmārai ir 25 gadi un tikai otrais gads "Vektorā". Viņas domas noteikti ir citādākas. Un tā tas ir vienmēr – kaut kas mainās, bet kaut kam jāpaliek nemainīgi," pārliecināts U. Šteins. Viņš uzsver, ka D. Leju augsti vērtē, ļoti ciena un viņai pilnībā uzticas.

Koncerta pirmajā daļā TDA "Vektors" sadejos ar Latvijas Universitātes TDA "Danci" un Latvijas Lauksaimniecības universitātes TDA "Kalvi", ar kuriem "Vektoru" saista jau 57 gadus ilga un noturīga draudzība. Tieši ar šiem kolektīviem saistīta arī paša U. Šteina profesionālā pilnveidošanās tautas dejā slavenā horeogrāfa Harija Sūnas vadībā. Tādēļ šajā daļā tiks dejotas vairākas dejas, kuras savulaik ar kolektīviem dejojis pats U. Šteins. Savukārt D. Leja īstenos savu pirmo veltījumu "Vektoram" – pašas veidotu oriģināldeju "Salniņa", kas tapusi sadarbībā ar bungu un dūdu grupu "Auļi", ģitāristu Kasparu Zemīti, folkloristi Julgī Stalti un folkloras kopu "Trejasmens".

Savukārt koncerta otro daļu bagātinās "Vektora" pēdējo piecu gadu laikā projektos un koncertos iepazītie deju skolas "Dzirnas" dejotāji un Agra Daņiļeviča jaunās horeogrāfijas, kuras iemīļojuši vektorieši. "Dzirnās" dejas pamati veidojušies arī D. Lejai. Koncerta režisors – Valdis Lūriņš, ar kuru U. Šteins sadarbojies gadu desmitiem. Koncertu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa. Koncerta mākslinieciskie vadītāji – U. Šteins un D. Leja. Koncertā piedalīsies ap 200 dejotāju.

U. Šteins ir dejotājs, horeogrāfs, inženieris, sportists, Rīgas Kinostudijas ilggadējs direktors, Dziesmu un deju svētku, kā arī Studentu Dziesmu un deju svētku "Gaudeamus" virsvadītājs un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks. 55 gadu laikā U. Šteina vadībā "Vektors" nodejojis aptuveni 2500 koncertu Latvijā un piedzīvojis 52 ārzemju braucienus uz 29 valstīm. Visus gadus "Vektors" Latvijā skatēs un konkursos saņēmis godalgotas vietas. Ārzemēs 12 reizes piedalījies Latvijas kultūras dienās un 22 starptautiskajos festivālos. Ansamblī dejojuši apmēram 600 dalībnieku, tostarp daudzi ievērojami deju pedagogi un horeogrāfi, piemēram, Arta Melnalksne un Ilze Mažāne. 2008. gadā "Vektors" ierosināja un realizēja Ginesa rekordu kategorijā "Garākā deja", apvienojot vairāk nekā 2000 Latvijas dejotāju "Gatves dejā".Par ievērojamu U. Šteina panākumu uzskatāmi arī deju iestudējumi filmām un teātra izrādēm. Piemēram, 1988. gadā viņš bija baletmeistars-inscenētājs un iestudētājs M. Zālītes un Z. Liepiņa rokoperai "Lāčplēsis".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties