Rīgas kultūras un atpūtas centrs "Imanta" svin 20 gadu jubileju

Ieva Strazdiņa, 15.04.2015., 11:07

Rīgas kultūras un atpūtas centrs "Imanta" 2015. gadā svin 20 gadu jubileju, un 24. aprīlī plkst. 19.00 aicina uz jubilejas koncertu "Turpinājums", kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" diriģenta Valda Butāna vadībā, solisti Ilona Bagele un Daumants Kalniņš, ģitārists Āris Ozols, bet koncertu vadīs Arnis Miltiņš.

"Turpinājums"1995. gada aprīlī Imantas dzīvojamo namu ieskautajā Anniņmuižas parka teritorijā tika atklāts kultūras un atpūtas centrs "Imanta", jaunākais no diviem pašvaldības kultūras centriem Pārdaugavā. Dažādi pasākumi un projekti notiek visu jubilejas gadu, tostarp "Gada danči četrās tūrēs", īpaša izstāde par Imantas apkaimes izziņu Mākslas dienas ietvaros, senioru integrācijas projekts "Prieks iepazīties" u.c., pievēršot uzmanību "Imantai" kā apkaimes centram un nozīmīgai Rīgas kultūrvides daļai. 24. aprīlī krāšņajā koncertā "Turpinājums" ar Leonarda Bernstaina, Džordža Geršvina un Raimonda Paula mūzikas programmu, kā sveicienu "Imantai" - savai bijušajai mājvietai, uzstāsies pūtēju orķestris "Rīga". Svinot jubileju, kultūras centrs aicina atcerēties piedzīvoto un paveikto, kā arī kopīgi domāt par nākotni.

Kultūras un atpūtas centra "Imanta" pastāvēšanas laikā te uzstājušies daudzi izcili dziedātāji un mūziķi – Kārlis Zariņš, Kārlis Miesnieks, Ieva Parša, Aldis Liepiņš, Kapars Zemītis, Jānis Lūsēns, Ingus Pētersons, Zigfrīds Muktupāvels, Viktors Lapčenoks, Olga Rajecka, Haralds Sīmanis, Valdis Atāls, Gunārs Kalniņš u.c., grupas "Autobuss debesīs", "Pērkons", "bet, bet", "Latvian Voices", "Iļģi" u.c. Dažādos pasākumos piedalījušies slaveni aktieri - Ivars Stonins, Ģirts Ķesteris, Vilis Daudziņš, Ivars Puga, te dejojušas gan "Dzirnas", gan leģendārais deju kolektīvs "Daile" un citi. Tieši "Imanta" piecus gadus rīkoja starptautisko animācijas filmu festivālu "Dauka", savukārt, kultūras centra organizētā Mocarta mūzikas festivāla pirmajā gadā konkursā uzvarēja toreiz vēl pavisam jaunais pianists Vestards Šimkus. Tāpat kultūras centrs jau divpadsmito gadu organizē Starptautisko bardu un folka mūzikas festivālu "Bardu rudens".

Kultūras centra paspārnē darbojas daudzveidīgi kolektīvi - vieni no vecākajiem Latvijas koriem – sieviešu koris "Līga" un vīru koris "Absolventi", unikālā vīru kopa "Vilki", konkursu un festivālu laureāts, bērnu un jauniešu teātris "Horizonts", lieliskais vīru kvartets "Harmonija Rīgai", meža darbinieku vīru koris "Silvicola", deju kolektīvi "Imanta" un "Imantieši" un citi. Vairāki kultūras centra kolektīvu vadītāji – diriģents Arvīds Platpers, koklētāja Māra Vanaga un māksliniece Māra Zītare saņēmuši Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta apbalvojumu kultūras darbiniekiem "Baltais zvirbulis".

Ieeja jubilejas koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami kultūras un atpūtas centrā "Imanta" katru dienu no 10.00 līdz 20.00, vai rezervējami darbdienās no 10.00 līdz 16.00 pa tālruni 67848615.

Koncerts notiek pateicoties Rīgas domes atbalstam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
турецкий сериал на языке онлайн

Tamie

porn videos

Vincent

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

Robertunsab


ienāktreģistrēties