Ogres estrādē uzstāsies dziedātājs Iļja Lagutenko

Levs Berezins, 10.07.2015., 10:51

Roka konvencijas "Cojs ir dzīvs!" organizētāji ziņo par izmaiņām festivāla galveno dalībnieku sastāvā 8. augustā.

Ogres estrādē uzstāsies dziedātājs Iļja LagutenkoIepriekš pieteiktajām grupām Vjačeslavs Butusovs un "Ju-piter", "Kniazz, Cement", "UpSent", "RadioLIFE", "Igri", "Tomas Band (bij. "Strannije igri") un "F.P.G.", dziedātāja Zemfira ir pievienojies leģendārais dziedātājs Iļja Lagutenko.

Festivāla īpašais viesis Iļja Lagutenko uzstāsies Ogres estrādē ar Pēterburgas grupu "Igri" un šajā neparastajā sastāvā izpildīs vienu no Viktora Coja dziesmām!

Lielākais krievu rokmūzikas festivāls Baltijā notiks brīvā dabā vienā no skaistākajām estrādēm Baltijā – Ogres estrādē.

1990. gada 15. augustā, pulksten 12.28 mūzikas pasaule traģiski zaudēja vienu no lielākajām un leģendārākajām krievvalodīgās telpas personībām. Latvijā, pie Tukuma, šosejas "Sloka-Talsi" 35. kilometrā autokatastrofā gāja bojā Viktors Cojs.

Šis mākslinieks visai padomju un postpadomju telpai bija vairāk nekā "Scorpions" "Wind of Change" un viņš apturēja laiku ilgāk un asāk nekā Kurts Kobeins. Mēs visi izjūtam šo zaudējumu, pat vai it īpaši 25 gadus pēc viņa bojāejas. "Cojs ir dzīvs!" nav vienkārši sauklis, gaisā izskanējusi frāze, šajā īsajā sauklī iemiesojušās jau ne vienas vien paaudzes nesavtīgi mīlošu un uzticamu pielūdzēju sāpes un cerības.

Viktora Coja un grupas "Kino" fani var būt 50 vai 15 gadus veci, viņa dziesmu teksti nav zaudējuši savu aktualitāti, dažreiz pat šķiet, ka tie ir kļuvuši vēl jutekliskāki nekā izklausījās tajos tālajos gados, unikālais balss tembrs, "nedaudz skandējošā" izpildījuma maniere un līdz asarām iemīļotais romantiskā varoņa tēls ir iespiedies miljonu sirdīs.

8. augustā, 25 gadus pēc Viktora bojāejas, Ogres Estrādē notiks Viktora Coja piemiņai veltīta zvaigžņu roka konvencija. Mūziķi, kuri mūsdienās iemieso visu postpadomju roka spektru, kuri pazinuši Coju un kopā ar viņu uzstājušies uz vienas skatuves, un kuri vienkārši mīlēja dižo mākslinieku, lielā festivālā daudzu stundu garumā dziedās grupas "Kino" dziesmas un savas dziesmas viņam par godu, bet tie, kuri nevarēs ierasties Rīgā, atcerēsies viņu televīzijas tiešraidē no dažādām pasaules malām.

Biļetes visās "Biļešu Servisa" kasēs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties