Reiņa Zariņa solokoncertu pieteiks komponists Ēriks Ešenvalds

Dainis Pandars, 16.07.2015., 17:15

Latvijas baptistu VIII Dziesmu svētku ietvaros Cēsīs piektdien, 17. jūlijā pl. 20.30 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" notiks pianista Reiņa Zariņa solokoncerts "Latviešu un franču klaviermūzika", kurā starp skaņdarbiem konferansjē lomā iejutīsies komponists Ēriks Ešenvalds.

Reiņa Zariņa solokoncertu pieteiks komponists Ēriks EšenvaldsReinis Zariņš atklāj, ka gaidāmā koncertā soloprogrammā nostādījis līdzās skaņdarbus, kuru rašanās impulsi vai mērķi ir dažādi: gan atklāti kristīgi, gan mirkļa izjūtās vai temperamentā balstīti, gan no tautasdziesmām nākoši. Tomēr, kā Reinis saka: "Arī tautasdziesma spēj uzrunāt garīgi, un strikti "garīgs" darbs var izklausīties gluži pasaulīgs; tad kas padara bezvārdu mākslu "garīgu"?"

Gaidāmā klavierkoncertā tiks izpildītas kompozīcijas - Jāzeps Vītols "Desmit latviešu tautasdziesmu apdares op.29.", Olivjē Mesiāns "Divdesmit nolūkošanās uz jaundzimušo Jēzu, IV - Jaunavas nolūkošanās", Klods Debisī "Prelūdijas, 1. grāmata: XII - Nogrimusī katedrāle, Prelūdijas, 2. grāmata: XII – Uguņošana" un Tālivaldis Ķeniņš, Šūmaņa parafrāzes "I-Nemiers, II-Nostaļģija, III-Ekstāze, IV-Fūga. Atvadas. Sezārs Franks Prelūdijas, korālis un fūga."

Pianists Reinis Zariņš ir divkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts (2012., 2013.), vienpadsmit starptautisku konkursu laureāts, koncertējis Eiropā, Ziemeļamerikā un Āfrikā. Pianists ar izcilību ir absolvējis Jāzepa Mediņa mūzikas skolu un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu Rīgā, Jēlas Universitātes mūzikas skolu (ASV) un Londonas Karalisko Mūzikas akadēmiju.

Par saviem gaidāmajiem konferencjē pienākumiem koncertā stāsta Ēriks Ešenvalds: "Man ir ļoti liels prieks, ka varēsu viņa koncertā būt uz skatuves un uzdot Reinim kādus jautājumus. Tas ir ļoti vērtīgi, ieraudzīt pianistu, kurš spēlē tik izcili. Viņš ir Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts un augsti novērtēts arī pasaulē. Reinis ir brīnišķīgs mūziķis un cilvēks, kuru es priecāšos intervēt starp viņa koncertā izpildītajiem skaņdarbiem."

Komponists Ēriks Ešenvalds ir viens Baptistu VIII Dziesmu svētku koncertu veidotājiem un viņš piedalīsies piektdien, 17. jūlijā pl. 18.00 Atklāšanas koncertā Sv.Jāņa baznīcā, kā arī sestdien, 18. jūlijā pl. 19.00 Dziesmu svētku lielkoncertā "Dziesma Latvijas dvēselei", Cēsu pils parka estrādē.

Jāatzīmē, ka pianists Reinis Zariņš Cēsīs notiekošajos svētkos piedalīsies vēl vienā koncertā kopā ar operdziedātājiem Marlēnu un Arvīdu Keiņiem un muzikālo Ozoliņu ģimeni. Sestdien, 18. jūlijā pl. 11.00 Sv.Jāņa baznīcā viņi izpildīs koncertprogrammu "Svētī, Kungs, šo mūsu zemi", kurā varēs dzirdēt skaņdarbus un dziesmas no baroka līdz musdienām, un tās pavadīs klavieres, ērģeles, čells, saksafons, vijole un flauta.

Ieeja visos Latvijas baptistu VIII dziesmu svētku koncertos ir bez maksas, taču tie, kuri Vidzemes koncertzālē "Cēsis" vēlas apmeklēt Reiņa Zariņa solokoncertu, būtu nepieciešams elektroniski reģistrēt savu apmeklējumu mājas lapā: cesudraudze.lv cesudraudze.lv/jaunumi/189-pieteiksanas-reina-zarina-koncertam.html.

Vairāk informācijas par Latvijas baptistu VIII Dziesmu svētkiem "Dziesma Latvijas dvēselei" Cēsīs var atrast mājas lapā: www.lbds.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties