"Pyro Trees" un "Slippery Slope" Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā

Ilze Muceniece, 12.06.2015., 11:08

Šā gada 18. jūnijā uz Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves kāps indie-roka grupa "Pyro Trees" ar skaņdarbiem no debijas albuma "Pyro Trees EP" un alternatīvā roka trio "Slippery Slope" no Igaunijas.

"Pyro Trees""Pyro Trees" ir 2011. gada nogalē dibināta indie grupa no Rīgas, kurā šobrīd spēlē četri dalībnieki: Pēteris Ozols, Didzis Upens, Matīss Kļaviņš, Rūdolfs Ozols.

Grupa uzstājusies visos lielākajos Latvijas mūzikas festivālos un 2013. gada sākumā devās tūrē pa Latviju kopā ar Lietuvas grupu "Deeper Upper". Vairākas "Pyro Trees" dziesmas dzirdamas Latvijas radiostacijās un singls "Talking Dreams" iekļuvis Igaunijas Radio2 mūzikas rotācijā.

2014. gada aprīlī starptautiskās "Ierakstu veikalu dienas" (Record Store Day) ietvaros "Pyro Trees" izdeva singlu "Wasted Time", bet savu debijas minialbumu "Pyro Trees" laida klajā šī gada pavasarī. Minialbuma "Pyro Trees EP" dziesmu aizmetņi lielākoties radušies grupas radošajā nometnē Mazirbē, taču kopš tā laika dziesmas ir papildinātas grupas studijā Rīgā. Lai arī grupas "Pyro Trees" skanējums tiek definēts kā idie roks, albumā jūtamas arī blūza, altroka, folka, "synth pop" un disko nianses.

Vakara pirmajā daļā ar enerģijas pilnu šovu dzirdēsim vitālo trio "Slippery Slope" no Tallinas, Igaunijas. Grupas mūzika sevī apvieno "Muse" spēku, "Dredg" emocijas un "Mutemath" grūvu.

Grupu 2009. gadā izveidoja trīs bērnības draugi : Egert Milder (vokāls, ģitāra), Madis Lett (basģitāra, vokāls) un Henri Kuusk (bungas), kuri savu atspēriena punktu ieguva pateicoties uzvarai Igaunijas lielākajā grupu konkursā 2012. gadā.

Kopš tā laika grupa laidusi klajā 4 singlus un 2 mūzikas video, kā arī koncertējusi gan Baltijā, gan Somijā. "Slippery Slope" izdeva savu debijas albumu "Do You Feel the Same" 2014. gada oktobrī, par kuru Koit Raudsepp, viens no Igaunijas nozīmīgākajiem mūzikas kritiķiem, teicis sekojošo:

’’Do You Feel The Same’’ ir visgaidītākais šī gada debijas albums Igaunijā.

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Pasākuma norises laiks no 19.00-23.00. Ieeja bez maksas.

Sekojiet aktuālajai informācijai: www.kalnciemaiela.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties