"Puķu naktī" Ventspilī uzstāsies grupa "Right Said Fred"

Miks Magone, 15.07.2010., 14:20

24.jūlijā "Reņķa dārzā" Ventspilī notiks pasākums "Puķu nakts", kurā uz Lielās skatuves kā īpašie viesi koncertēs apvienība "Right Said Fred" no Lielbritānijas.

Pēc jauna Ginesa Pasaules rekorda uzstādīšanas mēģinājuma, izveidojot garāko ziedu paklāju, svētki Ventspils "Reņķa dārzā" turpināsies pasākumā "Puķu nakts". Līdzās pašmāju apvienībām "Pērkons" un "Rīgas viļņi" uz Lielās skatuves uzstāsies Latvijā plašu atpazīstamību iemantojušie Right Said Fred no Lielbritānijas.

Kad pašās 80.gadu beigās brāļi Ričards un Freds Feirbrāsi nolemj dibināt savu grupu katram no viņiem jau bija iepriekšēja muzicēšanas pieredze. Ričards spēlējis basa ģitāru Deivida Bovija, Mika Džegera un Boja Džordža grupās, savukārt Freds bija spēlējis sintezatoru Boba Dilana pavadošajā sastāvā un nesekmīgi centies kļūt pa r futbola kluba "Chelsea" pamatsastāva spēlētāju. Tomēr pienāk brīdis, kad viņi nav nodarbināti nevienā muzikālā projektā, strādā par instruktoriem trenažieru zālē un nejauši tiek iepazīstināti ar ģitāristu Robu Menzoli, kurš pirms tam spēlējis ar "The Platters", "ZZ Top" un Madiju Votersu.

Brāļi un Robs saraksta savu pirmo kopīgo dziesmu "I’m Too Sexy", kas pašiem šķiet īsts hits, taču viņiem nekādi neizdodas pārliecināt nevienu ierakstu kompāniju par tās izdošanu. Galu galā viņi aizņemas no bankas 1,500 mārciņas it kā auto iegādei un ieraksta šo kompozīciju pašu spēkiem. Kad viena no kopijām nonāk BBC1 un tiek atskaņota ēterā, singls momentā uztraucas britu topa 2.vietā, bet drīz vien tas jau atrodas 30 valstu, to skaitā arī ASV, pirmajos pieciniekos. Nākamā dziesma "Don’t Talk Just Kiss" tiek uzņemta gandrīz tikpat aizrautīgi, kas liecina, ka laiks ķerties pie albuma sagatavošanas. Tas top rekordīsā laikā – 6 nedēļās – un tiek nosaukts "Up". Zelta un platīna disku birums, kas apliecina albuma popularitāti dažādās valstīs, pārsteidzis pat pieredzējušus mūziķus.

Pēc ne tik veiksmīgiem diviem sekojošajiem albumiem grupa ar ceturto - "Fredhead" - un singliem "You’re My Mate" un "MoJive" 2001.gadā atkal pievērš klausītāju un kritiķu uzmanību, uzkāpjot līdz albumu topa 2.vietai Lielbritānijā. 2002.gadā iznākušais albums "Stand Up" iezīmīgs ar futbola himnu "Stand Up (For The Champions)", savukārt pēdējais, 2006.gada sākumā iznākušais "For Sale", iepriecina ar kompozīciju "Where Do You Go To My Lovely?" Brāļi Feirbrāsi joprojām apliecina, ka skanīgu melodiju un ironisku tekstu frontē viss ir kārtībā.

"Puķu naktī" Ventspilī līdzās Lielajai skatuvei darbosies arī Telts skatuve, uz kuras gaidāmi dīdžeju apvienības Crystral Sound System, kā arī DJ Legz un DJ All-Viss uznācieni. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas visās "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās. To cena – Ls 3.00.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties