Pretenciozie noslēpumi 20.februārī DDC

ULVE Agency, 16.02.2010., 18:58

Jau iepriekš izziņotais dark ambient un drone sintēzes vakars, kurš norisināsies 20.februārī, plkst. 20:00, Spīķeru kvartāla kultūras mezglā "Dirty Deal Café" pulcēs vairākus pretenciozus pašmāju māksliniekus.

"Zemnieks un Kosmoss", dažos informācijas avots minēts kā "Rkktzd", ir 2009.gadā aizsākts radošais experimental ambient / industrial blakusprojekts grupu "Tesa" un "Bigband" basģitāristam Kārlim Tonem."Zemnieks un Kosmoss"; Foto- Slaw

Nesenā pagātnē sadarbībā ar Interneta izdevniecību "Ixtlan Industries" izdošanu un plašāku publikāciju piedzīvojuši abi līdz šim mājas apstākļos pašrocīgi ierakstītie albumi "Zemnieks un Kosmoss" un "Taanavnekaadamuuzika", kuri līdz šim pamatā apritē nonākuši vienīgi tuvāko draugu un atbalstītāju lokā.

Kā viens no vakara noslēpumainākajiem projektiem solās būt pagaidām vārdā nenosauktais mūziķu Jēkaba Voļatovska, Kaspara Rolšteina un teātra skatuves pārstāvja Regnāra Vaivara kopdarbs.

Runājot par Jēkabu Voļatovski, bez šaubām nākas pieminēt viņa darbību pašmāju psychedelic folk projektā "Antarktīda", kurā savus spēkus līdzdalībai apvienojuši arī Imants Daksis un Andris Indāns.

Kaspars Rolšteins sevi pierādījis sadarbojoties ar Viesturu Slavu un leģendāro "NSRD" dalībnieku, performanču mākslinieku, Hardiju Lediņu, ar ko kopā ierakstīti un izdoti divi studijas albumi, par iespējams centrālo notikumu izvirzot abu eksperimentālās operas "Rolstein on the Beach" uzvedumu Dailes teātrī, kurā kā režisors piedalījās arī Regnārs Vaivars. Neizpaliek arī fakts par sadarbību ar jau minēto Andri Indānu "Ural Owl" ietvaros.

Ārvalstu viesi - lietuviešu mākslinieki "Delchia" un "Oorchach" no Viļņas.

2007.gadā dibinātais psychedelic / drone mūzikas projekts "Delchia" līdz šim izdevis debijas albumu "Termodinamika", kam sekojusi dalība vairākos koncertos un neatkarīgās mūzikas kustības festivālos. Atsevišķi ieraksti iekļauti "Droning Earth" mūzikas izlasēs.

Dark ambient / industrial izpildītāja "Oorc"Oorchach"hach", kura vārds, iespējams, daļai klausītāju sasaucas ar plašāk zināmo lietuviešu neofolk pārstāvi Vilkduja, priekšnesumus cieši caurvij rituāla ievirzes pavedieni. Lietuvas mūzikas izdevniecības "Autarkeia" paspārnē izdoti līdz šim pāris albumi, kuri guvuši nedalītu atzinību.

Ieeja no plkst. 20:00, ieejas maksa - 2 Ls.

Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar neatkarīgās mūzikas un kultūras domubiedru grupu ULVE Agency. Tehniskā risinājuma atbalsts no mūzikas un kultūras žurnāla "Veto Magazine".
 


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
tk, 17.02.2010. 13:34:07
Komentāra reitings: 0

kāpēc pretenciozie pašmāju mākslinieki?

pretenciozs - tāds, kas pārspīlē savu nozīmību, pārāk pašapzinīgs, iedomīgs, manierīgs (Svešvārdu vārdnīca, R., 2005).

Info, 17.02.2010. 16:26:57 (ip:78.84.76.175)
Komentāra reitings: 0

Pretenciozi šeit domāts kā salīdzinoši orģināli un ievērības cienīgi.

http://www.latvianforyou.com/cgi-bin/find.pl?word=pretenciozs&pos=524796

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties