"Prāta Vētra" izdod albumu

Guna Zučika, 14.03.2010., 16:37

15. martā Baltijas valstīs klajā nāks "Prāta Vētras" albums "Years and Seconds".

Šis ir noslēdzošais posms triloģijai, kura sākās ar latviskās versijas "Tur kaut kam ir jābūt" iznākšanu Latvijā 2008. gadā un turpinājās ar Krievijas tirgum domāto albumu "Шаг " 2009. gadā. Jānis Jubalts: "Šis ir gads, kad Tīģeri, kuri esam arīdzan mēs, leks visaugstāk, skries visātrāk un nomedīs savu visgardāko muzikālo medījumu! Ar prieku paziņoju, ka "Years and Seconds" savu trīs gadu ceļojumu ieved finiša taisnē, bet radoši tas ir tikai kaut kā jauna sākums. Esam pilni enerģijas un spara, nododot šo albumu jūsu vērtējumam."

Muzikālais materiāls "Years and Seconds" ir identisks ar triloģijas iepriekšējiem albumiem, bet visi dziesmu teksti ir angļu valodā. Dziesmu tekstu radīšanā roku pielikuši tādi Latvijas radošie prāti kā Jānis Šipkēvics juniors, dziesminieks El Mars, Kristaps un Hanna Krēsliņi, kā arī Rolands Ūdris. No Krievijas savu artavu devis Maks "Bigoudi" Sergejevs, savukārt rietumu pasaules elpu ienesuši grupas "Travis" dziedātājs Frens Hīlijs, sarakstot vārdus dziesmai "Count My Fingers", "The Posies" oriģinālais dalībnieks un grupas "R.E.M." papildus taustiņnieks Kens Stringfelovs, kura teksts dzirdams dziesmā "Begging For Your Starlight", kā arī britu reperis, prestižās Mercury balvas nominants Ty, kurš ne vien sarakstījis, bet arī ierepojis vārsmas dziesmā "To Deliver Bri ghtness". Renārs Kaupers: "Katru reizi, rakstot albumu vairākās valodās, es sev nosolos – nekad vairs! Un ar ko tas beidzas? Ar to, ka šoreiz iekritu trīskārtīgi. Labi, ka ir talantīgi draugi, citādi es šai afērai nebūtu ļāvies."

"Travis" dziedātājs Frens Hīlijs apgalvo, ka teksta radīšana "Prāta Vētras" dziesmai esot nākusi viegli: "Ja melodija ir spēcīga, tad teksts atnāk ātri. Es noklausījos dziesmu pāris reizes, tad rindu pa rindai nāca teksts – un kopumā tas radās pāris stundās."

Albuma vizuālajā noformējumā, tāpat kā triloģijas pirmajos divos izdevumos, izmantotas gleznotāja Otto Zitmaņa gleznas. Renārs Kaupers: "Tās ir ļoti personīgas, dziļas un pamatīgas gleznas, un es zinu, ka no Otto tās prasīja ļoti daudz enerģijas, spēka un saņemšanās. Taču rezultāts ir ļoti labs un vislielākais prieks man ir par to, ka mūsu sadarbība ir pāraugusi draudzībā."

Jau nākamnedēļ sāksies koncerti albuma "Years and Seconds" popularizēšanai. 15. martā Londonā grupa sniegs koncertu klubā "Jazz Café", kam sekos piedalīšanās mūzikas industrijas konferencē - festivālā "SXSW" Ostinā, Teksasas štatā ASV. Igaunijā "Prāta Vētra" viesosies ar diviem koncertiem – 26. martā Tallinā, klubā "Rock Café", mūzikas industrijas pasākuma "Tallinn Music Week" ietvaros un 27. martā Tartu, klubā "Illusion", savukārt Lietuvas auditorijas priekšā grupa stāsies 10. aprīlī Viļņā, klubā "Forum Palace". Kaspars Roga piemetina: "Tas tā, sākumam. Katrā ziņā šīs nebūs vienīgās aktivitātes uz rietumu pusi šajā gadā."

Līdz ar "Years and Seconds" iznākšanu, jaunu vizuālo noformējumu iegūs "Prāta Vētras" mājas lapa www.brainstorm.lv, kuras apmeklētājus sagaida digitāla dāvana - iespēja bez maksas lejuplādēt septiņas dziesmas – jau zināmu "Prāta Vētras" melodiju demo, akustiskās un koncertversijas. Māris Mihelsons: "Sadarbībā ar Mārtiņu Dambi, mūzikas aprindas zināmu kā Martin Confused un kompāniju "Cube" esam labi pastrādājuši! Jaunā lapa atspoguļo šī brīža interneta aktuālākās tendences."

Latvijā būs iespēja iegādāties arī visus triloģijas albumus apkopotos vienā, īpašā iepakojumā. Šo Limited Edition versiju varēs iegādāties grāmatu namā "Valters un Rapa" un mūzikas veikalā "Randoms" par Ls 12.49.

Albuma "Years and Seconds" digitālā relīze rietumu tirgiem paredzēta jūnija sākumā.
 


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
rrrrr, 14.03.2010. 22:01:39 (ip:85.158.79.68)
Komentāra reitings: 0

es to disku pa velti neņemtu kurnu vēl naudu maksāt

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties