Ar aizraujošiem un daudzveidīgiem koncertiem iesāksies "Origo Summer Stage" jūlija programma

Linda Vecvagare, 29.06.2015., 10:12

Turpinot priecēt Rīgas iedzīvotājus un viesus ar kvalitatīvu bezmaksas koncertu programmu, šonedēļ kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" piedāvā trīs daudzveidīgus koncertus, kas izpatiks dažādām muzikālajām gaumēm un uzrunās ikvienu.

Ar aizraujošiem un daudzveidīgiem koncertiem iesāksies "Origo Summer Stage" jūlija programmaJau otrdien Stacijas laukumu ieskandinās reperu apvienība "Olas", bet nedēļas turpinājumā klausītājus priecēs festivāla "Rīgas Ritmi" atklāšanas koncerts un festivāla "Artissimo" koncertprogramma.

30. jūnijs plkst. 16:00 DJ Artis Volfs un repa duets "Olas".

Darba nedēļas iesākumā īstu ballīti Stacijas laukumā sarīkos Pieci.lv DJ Artis Volfs, bet vakara turpinājumā uzstāsies atraktīvais repa duets "Olas", kas plašāku atpazīstamību guvis pēc veiksmīgā singla "Zemgus Girgensons", kurš ticis atskaņots pat Bufalo "Sabres" arēnā. Koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan visiem iemīļotos dueta hitus, piemēram "Daudz naudas" un "Prezidents", kā arī jaunu dziesmu, kas pirmo koncertatskaņojumu piedzīvos tieši uz "Origo Summer Stage" skatuves.

1. jūlijs plkst. 17.00 festivāla "Rīgas Ritmi" atklāšanas koncerts.

Festivāla "Rīgas Ritmi" atklāšanas koncertā uzstāsies grupa "Bunch of Gentlemen" - deviņi radoši džentlmeņi, kas rada fanka un džeza mūziku, un džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" laureātu un pavadošā sastāva kopprojekts "Riga Jazz Presents", kurā piedalās džeza izpildītāji no Latvijas, Lietuvas un Dānijas.

3. jūlijs plkst. 17:00 bezmaksas koncerts "Artissimo Summer stage".

Koncerta programmā klausītājus priecēs gan ļoti slaveni mākslinieki, gan jaunie izpildītāji - mūzikas festivāla "Avanti!" dalībnieki, atskaņojot klasisko, džeza un gospeļu mūziku. Neaizmirstamus priekšnesumus sniegs jaunais vibrofonists Jānis Bombizo-Fedotovs, kurš ieguvis Lielo mūzikas balvu 2014 kategorijā "Gada jaunais mākslinieks", Krievijas Lielā teātra soliste Irina Dolženko (mecosoprāns), kas uzstāsies kopā ar pianisti Innu Davidovu un izpildīs populārākās operu ārijas un romances, kā arī Rīgas Doma kora skolas absolventi, kuri kopā ar Rīgas gospeļkori atskaņos dvēselisko gospeļu mūziku.

"Festivālam "Artissimo" ar "Origo Summer Stage" ir ilggadēja sadarbība, kuras laikā pierādījies - tas, ka 21.gadsimtā klasiskā mūzika skan ielās, ir pozitīvi, jo tas dod zināmu dinamiskumu šim žanram un pietuvina to klausītājiem. Mūsdienu pasaulē arvien parādās jaunas formas, jaunas tehnoloģijas, arī jaunu mākslu radīt ir ļoti grūti, bet ir iespējams izdomāt jaunus mākslas pasniegšanas veidus. To arī darām "Origo Summer Stage", ļaujot klasiskajai un džeza mūzikai skanēt uz ielas un neierastā vidē uzstāties māksliniekiem, kuri ikdienā dzied un spēlē klasiskās mūzikas koncertzālēs," stāsta pianiste, festivāla "Artissimo" rīkotāja Inna Davidova.

"Origo Summer Stage" jūlija programma:

  • 1. jūlijs 17:00 – 19:00 Festivāla "Rīgas Ritmi" atklāšanas koncerts;
  • 3. jūlijs 17:00 – 19:00 Festivāla "Artissimo" koncertprogramma;
  • 6.–12. jūlijs Radio Pieci.lv Dziesmu un deju svētku studija Stacijas laukumā;
  • 9. jūlijs 16:00 – 20:00 XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju Ielu koncerta priekšnesums;
  • 16. jūlijs 17:00 – 19:00 Festivāla "Saulkrasti Jazz" atklāšanas koncerts;
  • 17. jūlijs 12:00 – 14:00 Folkfestivāla "Baltica" koncertprogramma;
  • 23. jūlijs 17:00 – 19:00 Festivāla "Saulkrasti Jazz" koncertprogramma;
  • 24. jūlijs 16:00 – 19:00 Blūza svētki "Origo";
  • 31. jūlijs 16:00 – 19:00 "Mirage jazz orchestra Special edition" - "Mirage octet".

Kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage" kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, vasaras vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no āra kafejnīcām un ļauties dažādu izpildītāju priekšnesumiem. 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes. Savukārt dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Dizaina objekts "Saules pulkstenis - Origo Universi" ir "Linstow Center Management" dāvana Rīgai, kas 2014.gadā bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Mājaslapa: www.summerstage.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties