Notiks Ziemassvētku koncerts "10 gadi Kantorim: Ziemassvētku speciālizlaidums"

Dārta Rundele, 09.12.2015., 08:52

Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs 10 gadu jubilejas gadu noslēgs ar Ziemassvētku koncertu, kas notiks 2015. gada 15. decembrī plkst. 18.30 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē, Kr. Barona ielā 1, Rīgā.

"10 gadi Kantorim: Ziemassvētku speciālizlaidums"Par godu Augstskolu biroja 10 gadu jubilejai šogad uz koncerta skatuves kāps mūziķi no Vācijas un visām trim Baltijas valstīm, tādējādi piedāvājot starptautisku muzikālu saspēli un atgādinot par ciešo zinātnisko sadarbību starp Vācijas un Baltijas valstu augstskolām un zinātniskajām institūcijām 10 gadu garumā.

Koncertu ieskandinās obojas, klarnetes un flautas trio "Argentis" no Rostokas Mūzikas un teātra augstskolas. Trio sastāvā ir trīs vācu studentes - Jozefa Zaluda (Josefa Zalud, klarnete), Patrīcija Šneidere (Patricia Schneider, flauta), Paula Diaza Guarīno (Paula Díaz Guarino, oboja), kuras ar mūziku nodarbojas jau no bērnības un ir ieguvušas vairākus apbalvojumus gan kā solomākslinieces, gan kamermūzikas ansamblis. Uzstāsies arī oboju trio Monika Boreikaitė, Olivija Benigna Dace Popovaitė un Eglė Čeponaitė no Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas kopā ar koncertmeistari Irinu Martos. Klausītājus priecēs arī obojiste Heli Ernits un obojiste un flautiste Anette Laur no Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas. Latviju pārstāvēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas students obojists Mārtiņš Dovmanis, tenors Ansis Bētiņš un soprāns Laura Purēna, kā arī koncertmeistares Elīna Bērtiņa un Inguna Puriņa. Būs dzirdami arī Emīla Dārziņa speciālās mūzikas vidusskolas audzēkņi - obojistes Kira Maija Kirsanova un Justīne Āboltiņa. Koncerta nobeigumā skanēs kompozīcija, kuru izpildīs pūšamo instrumentu meistarklases ansamblis un fagotiste Katrīne Kuģe Rostokas Mūzikas un teātra augstskolas profesora Gregora Vita (Gregor Witt) vadībā.

Ieeja: bez maksas. Pieteikties līdz 13. decembrim, norādot personu skaitu, vārdu un uzvārdu: concert.hochschulkontor@gmail.com, 67286033.

Plašāka informācija: www.hochschulkontor.lv. Koncertu organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties