Notiks ielīgošanas pasākums "Jaunie Jāņi 2011"

Baiba Ozoliņa, 02.06.2011., 09:42

Pirmsjāņu laikā grupa "Dzelzs vilks" ielūdz uz ielīgošanas pasākumu "Jaunie Jāņi 2011", kas notiks 17.jūnijā Valmiermuižas pils parkā un 21.jūnijā Rīgā, Andrejsalā.

Notiks ielīgošanas pasākums "Jaunie Jāņi 2011"

Grupas "Dzelzs vilks" mūsdienu tautas mūzika un latviešu tradīcijas jau kopš 2007.gada apvienojas unikālā Rīgas pilsētas ielīgošanas tradīcijā "Jaunie Jāņi". Pasākums jau trīs vasaras pēc kārtas pulcējis ievērojamu skaitu apmeklētāju, ikreiz piedāvājot novatorisku tradicionālās kultūras iedzīvināšanu pilsētas vidē, Andrejsalā.

Šogad sadarbībā ar Valmiermuižas alus darītavu, pasākums notiks arī vēsturiskajā Valmiermuižas pils parkā.

Ieeja abos pasākumos bez maksas.

"Dzelzs Vilks" priekšnesums

Grupa "Dzelzs vilks" šajos pasākumos piedāvās mūsdienīguma un tradīciju saukausējumu līdz šim nedzirdētas oriģinālmūzikas un tautasdziesmu tekstu skaņas celiņā. Kā priekšnesumam tā muzikālajam materiālam savas krāsas pievienos profesionāli operas solisti jeb apvienība "Trīs tenori" - Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis un Guntars Ruņģis, kas izpildīs īpaši viņu balsīm veidotus aranžējumus jau pazīstamām un arī jaunām Dzelzs Vilka mūsdienu tautas mūzikas dziesmām. Mūzikā tiks savdabīgi sintezētas nerātno dainu noskaņas, tenoru radītais klasiskais sentiments un Dzelzs Vilka rokenrols. Skaņu ritmos tam visam pievienosies DJ Egons Reiters, miksējot dzirdēto ar etno un pasaules mūziku.

Iecerēts gaišs un priecīgs, enerģētiski uzlādējošs priekšnesums ar domu par tradīcijām mūsdienās un paaudžu veselīgu mijiedarbību.

Ielīgošanas skola Valmiermuižā, koncerts un dejas visas nakts garumā

Valmiermuižas pils parkā 17. jūnijā jau no plkst. 17:00 darbosies Jāņu skola, kā arī pirmsjāņu gardumu tirgus. Te varēs nogaršot un iegādāties Vidzemes zemnieku saimniecību un mājražotāju sagatavotos Jāņu labumus, kā arī tos pasūtīt Jāņu svinību galdam.

Plkst. 20:00 sāksies ielīgošanas pasākuma muzikālā daļa. Vispirms ar mūsdienīgi aranžētām tautas melodijām priecēs postfolka grupa "Miglas Asni". Tad īstu ugunskura iedegšanas rituālu veiks folkloras kopa "Delve". Turpinājumā, ap 22:00, uz skatuves kāps "Dzelzs vilks", Trīs tenori un DJ Egons Reiters, kura vadībā ielīgošana pasaules mūzikas, postfolka un etno noskaņās turpināsies arī pēc koncerta, līdz pat 04:00 rītā.

Jaunie Jāņi 2011 Rīgā, Andrejsalā
Pasākums Andrejsalas industriālajā vidē, 21. jūnijā sāksies plkst. 20:00 ar postfolka grupas Miglas Asni uzstāšanos, ugunskura iededzināšanu, kam sekos Dzelzs Vilka priekšnesums, kas stāstīs par tradīcijām ar mūsdienīgiem līdzekļiem.

Organizē: grupa "Dzelzs vilks" sadarbībā ar aģentūru "Pareizā Ķīmija" un SIA "Valmiermuižas alus".

Atbalsta: Rīgas Dome, Valmiermuižas alus, Andrejsala.lv, Valmieras dome, Burtnieku novada dome.

Pasākumus aicināti informatīvi atbalstīt visi plašsaziņas līdzekļi.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties