Meļņika koncertu Durbē ievadīs čellists Kārlis Klotiņš

Festivāls "Zemlika", 27.04.2015., 11:22

9. maijā Durbes luterāņu baznīcā gaidāmo pianista Ļubomira Meļņika (Любомир Мельник) koncertu ievadīs čellists Kārlis Klotiņš.

Kārlis KlotiņšKārlis Klotiņš ir mūziķis pazīstamajā Valsts kamerorķestrī "Sinfonietta Rīga". Tāpat kā orķestri, arī K. Klotiņu raksturo jauneklīga degsme un vitalitāte apvienojumā ar izzināšanas prieka dzirksti, augstu profesionalitāti un aizrautību. Vēl jo vairāk - orķestra "Sinfonietta Rīga" mūziķi ir gados jauni un radošām idejām atraisīti mākslinieki, kas pēta baroka atskaņojuma tradīcijas, studē klasicisma interpretācijas fineses, ir nepārspējami spoži laikmetīgajā mūzikā, kā arī nevairās no piedalīšanās neakadēmiskos eksperimentos un crossover projektos. Pēdējam spilgts apliecinājums bija pirmais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika" Durbē, kad Kārlis Klotiņš kopā ar kolēģiem "Sinfonietta Rīga Stīgu kvartetā" un kanādiešu eksperimentālās mūzikas meistaru Eidenu Beikeru (Aidan Baker) sniedza koncertu, kopīgi atskaņojot E. Beikera darbu "Liminoid".

Koncertā 9. maijā Kārļa Klotiņa solo priekšnesumā būs dzirdami gan Pētera Vaska un Oslvaldo Golijova (Osvaldo Golijov), gan J. S. Baha skaņdarbi.

Kā ziņots, sestdien, 9. maijā, Durbes luterāņu baznīcā ar savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā viesosies ukraiņu izcilsmes pianists, "nepārtrauktās mūzikas" (no ‘continuous music’ angļu val.) pionieris un īstens klavierspēles inovators Ļubomirs Meļņiks.

Līdzīgi saksofonista Kolina Stetsona (Colin Stetson) koncertam pagājušā gada jūlijā, arī Ļubomira Meļņika uzstāšanās Durbē notiek piektā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" gaidās, kas Durbē notiks š. g. 23. un 24. oktobrī.

Biļetes uz koncertu nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē inernetā – Bezrindas.lv. Šobrīd to cena ir 17.00 EUR, bet, tuvojoties koncertam, biļetes kļūs dārgākas. Pārdošanā stingri ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Internetā: www.lubomyr.com.

Ļubomirs Meļņiks nelielā sarunā un koncertā Kopenhāgenā:
www.youtube.com/watch?v=bav-38cU2AU.

Ļubomira Meļņika koncerta Durbes luterāņu baznīcā reklāmas video: vimeo.com/121446491.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties