"Lielais Dzintars" sāk mirdzēt

Andrejs Kozlovs, 24.09.2015., 08:43

Ilgi gaidītā iespēja baudīt vienu no pasaules labākajām akustiskajām zālēm pasaulē ir klāt. Ar triju atklāšanas koncertu programmu atklāsim Liepājas "Lielā dzintara" Kamerzāli. 17. oktobris un 18. oktobris ir tās dienas, kad Liepājā pieskandinās augtākās raudzes muzikālie priekšnesumi.

Berlīnes Filharmonijas stīgu instrumentu kvintetsKamerzāles atklāšanas koncertu sēriju atklās viens no pieredzes bagātākajiem un apbalvotākajiem orķestriem Baltijas valstīs, kā arī koncertzāles galvenajiem rezidentiem – Liepājas Simfoniskais orķestris. Pasaules mūzikas klasika - J.S.Bahs, L.Bēthovens, R.Štrauss un A.Dvoržāks orķestra izpildījumā būs baudāms Liepājas Lielā dzintara Kamerzālē 17. oktobrī plkst. 19.00.

Milzīga atbildība koncertu sērijas otrajā dienā gaidīsim no izcilākajiem Emīļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolēniem. Jauno talantu izpildījumā dzirdēsim gan E. Dārziņa, J.Vītola, I.Kalniņa mūziku, gan tādus pazīstamus klasiskās mūzikas autorus kā L.Bēthovena, F.Mendelszona, R.Leonkavallo. Talantīgie vidusskolēni koncertā piedalīsies ar visdažādākajiem vokālajiem un instrumentālajiem kameransambļu sastāviem. Dueti, trio, koka pūšamie instrumentu, metālpūšamie instrumentu, kā arī stīgu instrumentu un ģitāru kvarteti būs baudāmi Kamerzālē 18. oktobrī plkst. 13.00.

Liepājas "Lielais Dzintars" ir izvēlēts par mājvietu vienīgajam Berlīnes Filharmonijas stīgu instrumentu kvinteta koncertam Baltijā. Šādas augstākās profesionalitātes mūziķu sastāvs un Liepājas "Lielā dzintara" Kamerzāles izcilā akustiska radīs vēl nedzirdētu un brīnumainu skanējumu. Patiess gods, ka ansamblī spēlē latviešu kontrabasists Gunārs Upatnieks – pirmais latviešu mūziķis, kurš guvis iespēju patstāvīgi muzicēt Berlīnes Filharmonijas orķestrī. Stīgu kvinteta sastāvā muzicēs arī 2015. gada P.Čaikovska čello konkursa Pēterburgā uzvarētājs Andrejs Ionuts Ionitā (Andrei Ionuț Ioniță). Šis neatkārtojamais koncerts būs baudāms Kamerzālē 18. oktobrī plkst. 19.00.

Informācija par koncertu programmām un biļešu iegāde "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties