Leņingradas trīsarpus gadu svinībās – studentiskas rokasprātības no ApmJ

Mārtiņš Zviedris, 21.09.2011., 11:21

Vecrīgas omulīgās dzīvokļkafejnīcas trīsarpus gadu pastāvēšanas svinību pirmā – 23. septembra – vakara ieskaņā valdīs jazz/ funk/ fusion/ hip-hop un, iespējams, arī kroga draugu rokimprovizācijas, bet nākamajā dienā – folk un tam draudzīgas jestrākas pusakustiskas noskaņas.

Leņingradas trīsarpus gadu svinībās – studentiskas rokasprātības no ApmJ

24. septembra vakaru ar regeja, fanka un citos dzīvespriecīgos un atsperīgos ritmos ieturētām dziesmām sola ievadīt grupa ApmJ (muzika.draugiem.lv/apmj/) – pagājušajā gadu desmitā dibināts kolektīvs (sākotnēji pazīstams ar nosaukumu A pie mums Jelgavā), kura spēja asprātīgi parodēt Latvijas popmūzikas zvaigznes savulaik vairākas reizes pēc kārtas izpelnījās laurus Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiekošajā gadskārtējā studentu folkfestivālā. Tagad grupa nosaukumu saīsinājusi, no trio pārtapusi par daudzskaitlīgāku kolektīvu, repertuāru paplašinājusi ne vien ar rokklasikas skaņdarbu kaverversijām, bet arī ar vasarīgu, dejojamu mūziku, ar ko sola priecēt arī Ļeņingradas apmeklētājus. Sestdienas vakarā Ļeņingradā netrūks bezrūpīgu folka noskaņu. Ģitāru rokās ņems kafejnīcas sens draugs dziesminieks Aleksis Uss (Rīgas bardu vidū pazīstams ar Morisona vārdu). Par to, lai svētdienas rīts pienāktu, cik iespējams, vēlu, pēc koncerta gādās kafejnīcas rezidentdīdžejs Ma.Be.

Svētku ieskaņā grupa Very Cool People (www.verycoolpeople.org) priekpilnu pusotru stundu sagādās gan tiem, kas jau gadiem līksmo par apvienības profesionālo un aizrautīgo jazz/ funk/ fusion, gan tiem, kuru interesi piesaistījis grupas savdabīgais kopprojekts ar reperi Ozolu (muzika.draugiem.lv/ozols/). Koncertā, kas Ļeņingradā 23. septembrī sāksies pulksten 21.30, būs iespēja dzirdēt abas daiļrades daļas. Pēc tam par atbilstošu vakara turpinājumu gādās DJ Ercens.

Jau kopš 2008. gada pavasara Vecrīgā, Kalēju ielā 54, ir padomju laiku dzīvokļa garā iekārtota kafejnīca Leningrad, kur mājīgā atmosfērā baudīt dzērienus, sirsnīgus koncertus un dzeju. Par to šā mēneša pēdējā nedēļas nogalē – 23. un 24. septembrī – atgādinās svinības, kur skanēs fanks, hiphops, bezbēdīgs folks un cita mūzika – dzīvajā sniegumā, kā arī gaumīgās diskotēkas līdz rīta gaismai.

Kopš pastāvēšanas sākuma Ļeņingrada ātri kļuvusi par mūziķu un citu radošu cilvēku iecienītu tikšanās vietu, tāpēc trešāsarpus dzimšanas dienas svinībās iespējams ne viens vien spontāns muzikāls, literārs priekšnesums vai kāds cits pārsteigums.

Trīsarpus gadus Ļeņingrada svinēs kopā ar tuvējo pasaules mūzikas krogu Bubamara Audēju ielā 8.

23. septembrī pulksten 22 Bubamarā notiks Latvijā pirmais loop station jeb cilpmašīnu spēlmaņu pasaules čempionāta atlases posms. To sadarbībā ar krogu rīko šā muzicēšanas virziena talantīgu pārstāvju duets Karmafree (www.myspace.com/karmafreelife). Visu dalībnieku priekšnesumus paredzēts filmēt un nosūtīt uz Ziemeļeiropas atlasi. Tur žūrija izvēlēsies divus finālistus, kas dosies uz galasacensību Vācijā nākamā gada sākumā. Pieteikties un vairāk uzzināt par konkursu var, rakstot uz e-pasta adresi looplatvia@gmail.com. Informācija atrodama arī profilā sociālajā tīklā draugiem.lv – www.draugiem.lv/loop. Pēc lūperu konkursuzstāšanos maratona, kas sola beigties pāris stundu pēc pusnakts, neprātīgas dejas garantēs virtuozais dīdžejs Disco-Jew no Somijas. Viņa fonotēkā – dejojamas skaņas no roka līdz electro, drum 'n bass un varbūt arī kas no aizgājušo gadu desmitu funk un R`n`B garā ieturētās melnās mūzikas.

Sestdien, 24. septembrī, pulksten 22 uz Bubamaras skatuves kāps grupa KuchenBeat (www.myspace.com/kuchenbeat), kas pēdējā laikā piedzīvojusi dažas izmaņas sastāvā, bet, pašu vārdiem, paliek tie paši rūdītie Rīgas ska huligāni – apveltīti ar līdzšinējo spēju kopš pirmajām uzstāšanās minūtēm publiku neglābjami aplipināt ar traku dejotvēlmi.

Svētdien, 25. septembrī, pulksten 21.30 uz koncertu Bubamarā aicinās Eiropas tautiskās mūzikas lietpratēji Sprirtual Seasons (www.spiritual-seasons.net/) no Ukrainas. Viņi, izmantojot gan senus akustiskos, gan mūsdienu elektriskos instrumentus, pusducī valodu atskaņo kolorītu, dzīvesspēka pilnu folkroku, kas sakņots īru, zviedru, norvēģu, somu, vācu un Overnas novada (Francijas vidienē) tautas mūzikā. Kopā ar mūziķiem ceļojošā dejotāja apmeklētājiem ierādīs iecienītāko īru deju soļus.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

beznaeba.xyz

Dyan

Invite friends to solve puzzles Win NFTs and $500,000

BillieUnime


ienāktreģistrēties