Latvijas Radio 2 jau 20 gadus atskaņo dziesmas dzimtajā valodā

Laura Elizabete Vanaga , 02.04.2015., 08:33

1. aprīlī vienīgajam latviešu mūzikas radio – Latvijas Radio 2 – apritēja 20 gadi. Savas pastāvēšanas divdesmito jubileju Latvijas Radio 2 (LR2) atzīmēs ar retrospektīvu un iespaidīgu koncertu un balli vairāku stundu garumā 11. aprīlī "Arēnā Rīga".

Latvijas Radio 2Populārās mūzikas programmas aizsākumi meklējami 1995. gadā, kad tika nolemts veidot jauniešus izklaidējoši izglītojošu kanālu. Kopš 2000. gada 1. janvāra LR2 sāka raidīt visu diennakti – no šī brīža programma ir uzskatāma par pilntiesīgu radiostaciju. Ar devīzi "Dziesmas dzimtajā valodā" nacionālās mūzikas radio ideja vienmēr bijusi, lai skanētu labākais, kas Latvijā radīts. LR2 ir ne vien klausītākā radiostacija starp Latvijas Radio sešiem kanāliem, bet arī populārākā radiostacija Latvijā ar 18% tirgus daļu un vairāk nekā 350 tūkstošiem klausītājiem (TNS Latvia dati 2015. gada ziemas periodā)."

"1.aprīlis visā pasaulē ir zināms kā Joku diena, tomēr tas nav nekāds joks par Latvijas Radio 2 divdesmitgadi. LR2 ir unikāls, jo vienīgais pasaulē spēlē tikai latviešu mūziku, atvēlot laiku arī ziņām. Latvijas Radio 2 veiksmes pamatā ir klausītāju uzrunāšana no sirds, vienkāršībā un sirsnībā. Saviem kolēģiem un klausītājiem vēlu, lai dziesmas dzimtajā valodā un mīlestība pret mūsu zemi sasniedz tālākos Latvijas nostūrus un lai šī mīlestība tiek sēta arī cilvēkos mums blakus," tā par jubileju izsakās ilggadējā Latvijas Radio 2 ziņu balss Sandra Glāzupa.

Šo svētku dienu Latvijas Radio 2 iecerējis atzīmēt ar mūziķu sveicieniem, LR2 muzikālajās programmās atskaņojot vairāk nekā 70 Latvijas dziedātāju, grupu un komponistu vēlējumus. Tāpat klausītājiem ir iespēja apsveikt dzimtās mūzikas raidstaciju svētkos, rakstot novēlējumus Latvijas Radio profilā portālos "Draugiem.lv" un "Facebook.com" un piedaloties ielūgumu izlozē uz LR2 jubilejas svinībām 11. aprīlī.

Latvijas Radio 2 jubilejas koncerts "Arēnā Rīga" veidots kā sirsnīgu atmiņu vakars, kurā labi zināmās dziesmas mīsies ar pirmatskaņojumiem un, akcentējot visu latviešu mūzikas stilistisko daudzveidību, uz skatuves kāps vairāk nekā 25 dažādas grupas un solisti. Koncertā piedalīsies arī izcilie latviešu komponisti Raimonds Pauls, Uldis Marhilēvičs, Zigmars Liepiņš, Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns. Jubilejas pasākuma turpinājumā lustīga balle – ar Slaveno Jersikas orķestri, Andri Ērgli un grupu "Apvedceļš" lielajā zālē un ar "Muzikālās Bankas" un "Dzintara dziesmu" skatuvēm vestibilā.

Joprojām biļetes uz Latvijas Radio 2 jubilejas koncertu un balli 11. aprīlī "Arēnā Rīga" nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

Aicinām sekot līdzi jaunākajai informācijai par Latvijas Radio 2 jubilejas aktivitātēm radio uztvērējos, LR2 bezmaksas mobilajā aplikācijā un interneta vietnē lr2.lsm.lv/lv/lr2/.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties