Latvijas baroka orķestrim "Collegium Musicum Riga" jau 10 gadu jubileja

Laura Iesava, 09.11.2015., 14:52

Jau pavisam drīz, ar krāšņu koncertu Rundāles pilī, vienīgais pilna laika baroka orķestris Baltijā - "Collegium Musicum Riga" svinēs savu 10 gadu jubileju, kā arī baroka koris "Collegium Choro Musici Riga" - savu 5 gadu jubileju.

 Latvijas baroka orķestrim "Collegium Musicum Riga" jau 10 gadu jubilejaAbus kolektīvus izveidojis un vada diriģents un senās mūzikas aktīvs pētnieks Māris Kupčs. Baroka orķestris savus koncertus atskaņo vienīgi uz vēsturisko instrumentu kopijām, un abu kolektīvu koncerti tiek veidoti vēsturiski informētā veidā. Šo 10 gadu laikā ir iestudētas neskaitāmas baroka operas, celtas gaismā no aizmirstības Latvijas baroka mūzikas pērles ne tikai vācu un latīņu, bet arī 18. gs. radīti darbi latviešu valodā, atskaņoti koncerti kopā ar ievērojamākajām senās mūzikas zvaigznēm gan Latvijā, gan arī ārpus Latvijas robežām. K. Monteverdi Vesperu leģendārais atskaņojums un regulārie Ž.B. Lulli, M.A Šarpentjē, H.Šica darbu citkārt reti atskaņoto darbu sniegumi piesaistījuši arī Eiropas autoritatīvāko speciālistu uzmanību, ļaujot kļūt par vienu no vadošajiem partneriem un mentoriem Eiropas rezidenču programmā.

Jubilejas koncertā kopā ar kori un orķestri piedalīsies arī soprāns Elīna Šimkus, kontrtenors Sergejs Jēgers un baroka deju grupa "La Maison Noble" Stellas Upacieres vadībā.

Uz tikšanos mūsu svētkos 26. novembrī plkst. 18.30 Rundāles pils Baltajā zālē!

Pateicamies Valsts Kultūrkapitāla fondam, Rīgas domei, Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un sporta departamentam, Latvijas Republikas Kultūras ministrijai, Borisa un Ināras Teterevu fondam, Boom FM, "Creative Europe", "eemerging Emerging European Ensembles"", "Coffee inn", Rīgas Latviešu biedrībai, Rundāles pilij par mūsu koncertu atbalstu!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties