Labdarības lielkoncerts "Uzcel savu baznīcu!"

Anete Kalniņa, 15.06.2015., 07:57

Uz Bruknas muižas krāšņajā dārzā būvētās skatuves šogad 5. jūlijā plkst. 17.00 muzicēs Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Aivars Hermanis, Kārlis Kazāks, Goran Gora, Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle–Puriņa, Ralfs Eilands un grupa "PeR", Miks Dukurs, "Lady’s Sweet", Normunds Rutulis, grupas "Putnu balle", "Willow Farm" un citi.

Bruknas baznīcaLai top! Un tapa gaisma, un gaismas vidū - baznīca Bruknā. Dieva neprātīgais projekts cilvēkiem, kuri to ceļot paši pārtop baznīcā, pārtop gaismā.

Kopienas vadītāja priestera Andreja Mediņa ideja, vadība, kopienas cilvēku un brīvprātīgo darbs. Darbs un lūgšana. Kopienas cilvēki to paveica, nojaucot savu veco dzīvi un ceļot jaunu pa ķieģelītim, akmenim katru dienu.

2011. gada 31. maija naktī tika izrakta būvbedre, sākta pamatu būve. Jau 16. jūlijā jaunievēlētais arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičs iesvēta pamatus, ieliek kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Tiek gādātas akmeņu un fibobloku kravas, kalti akmeņi ārsienām.

2012. gadā jaunceļamās baznīcas sienas Bruknā ir uzmūrētas 8m augstumā, ielieta melnā grīda, kā arī 4 pusvelves un 4 kupolvelves. Iesākta ārsienu apmūrēšana ar izkaltajiem akmeņiem. 2012. gada 16. augustā pacilātā noskaņā notiek pirmais labdarības koncerts "Uzcel savu baznīcu!".

2013. gadā uzcelta baznīcas 2. stāva daļa, ielietas 4 pusvelves un 4 kupolvelves. 2013. gada 24. augustā Bruknas muižas gleznainajā dārzā notiek otrais labdarības lielkoncerts "Uzcel savu baznīcu!", kurš nu jau ir kļuvis par tradīciju.

2014. gadā sākas baznīcas iekšdarbi - ievilkta elektrība, veidots apmetums, slīpētas sienas, izveidots un uzlikts centrālais kupols. Trešais labdarības koncerts 2014. gada 6. jūlijā ir gaidīts un aicināt aicina labas gribas ļaudis no malu malām.

Baznīca tiek celta par Latvijas iedzīvotāju saziedoto naudu. Celtniecības darbus veic Bruknas kopienas iemītnieki - atkarībās esošie. Visi darbi tiek veikti pašu spēkiem, neizmantojot tehniku.

Arī Tu vari kļūt par Bruknas eņģeli. Pievienojies! Mēs ceļam baznīcu sevī.

Labdarības akcijas "Uzcel savu baznīcu!" mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Izpostītajā Bruknas muižā 2001. gadā priesteris Andrejs Mediņš izveidoja unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena", kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās esošiem ļaudīm, rodot pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju. Kopienas garīgā aizbildne ir svētā Māte Terēza no Kalkutas. Reiz izpostītā Bruknas muiža šodien pārsteidz ar sakoptām ēkām un skaistu apkārtni. 2011. gada 31. maijā pēc Andreja Mediņa ierosmes sākās starpkonfesiju kapelas būve.

Ieeja labdarības lielkoncertā "Uzcel savu baznīcu!" pret ziedojuma kartēm, kuras ir iegādājamas 8, 10 un 15 EUR apmērā visās "Biļešu paradīzes" kasēs un mājas lapā www.bilesuparadize.lv/events/event/42829.

Visi ienākumi tiks novirzīti baznīcas celtniecībai Bruknā.

Vairāk par akciju "Uzcel savu baznīcu!": www.facebook.com/KalnaSvetibuKopiena.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties