Rīgas pareizticīgo kamerkora "Blagovest" un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora sadraudzības koncerti

Ieva Melle, 22.07.2015., 08:25

Sestdien, 25. jūlijā plkst. 19.00 koncertzālē "Ave Sol" (Citadeles iela 7, Rīga) aicinām uz Rīgas pareizticīgo kamerkora "Blagovest" un Strasbūras Filharmonijas orķestra kora sadraudzības koncertu.

Strasbūras Filharmonijas orķestra korisSavukārt, 28. jūlijā plkst. 18.00 koncerts notiks Rīgas Sv. Pētera baznīcā (Skārņu iela 19, Rīga).

Koncertprogrammā Strasbūras Filharmonijas orķestra kora izpildījumā franču un vācu klasiķu – Johannesa Brāmsa, Antona Bruknera, Fēliksa Mendelszona un Morisa Diruflē  kormūzikas meistardarbi, kā arī Fransisa Pulenka apdarinātās franču tautas dziesmas. Kora "Blagovest" izpildījumā skanēs Pāvela Česnokova un Dmitrija Bortņanska skaņdarbi.

Turpinot sadarbību ar Rīgas pareizticīgo kamerkori "Blagovest", šovasar no 23. līdz 30. jūlijam Latvijā viesosies Strasbūras Filharmonijas orķestra koris no Francijas.

Strasbūras Filharmonijas orķestra koris apvieno astoņdesmit dziedātājus, lielākoties vokālās mākslas studentus un profesionāļus un ir viens no labākajiem koriem Francijā, kas piesaistīts nacionālajam orķestrim, ar savu klātbūtni un balss spēku lieliski papildinot augsti novērtētā un pieredzes bagātā orķestra skanējumu. Kora repertuāra pamatā ir lielo formu skaņdarbi, oratorijas, pasijas un kantātes. Neilgajā kora darbības vēsturē bijuši vairāki neaizmirstami nozīmīgi notikumi – Gija Kančelli koncerta altam, jauktajam korim un orķestrim "Styx" iestudējums (2004), Johana Sebastiana Baha "Mateja pasija" un Artūra Onegera oratorija "Žanna d’Arka uz sārta" (2005), Jozefa Haidna "Pasaules radīšana" (2007), Fēliksa Bartoldi Mendelszona oratorija "Elija" (2008), Georga Frīdriha Hendeļa "Mesija" (2009), Ludviga van Bēthovena 9. Simfonija (2011) u.c. Šī gada maijā koris kopā ar orķestri un Rīgas pareizticīgo kamerkori "Blagovest" piedalījās Džona Tavenera Strasbūras katedrāles tūkstošgadei veltītā skaņdarba pasaules pirmatskaņojumā diriģenta Marko Letonja vadībā. Kopš dibināšanas kori vada diriģente, Strasbūras konservatorijas diriģēšanas nodaļas profesore Katrīna Bolzingere (Catherine Bolzinger), kurai ir bagātīga pieredze lielo formu repertuāros orķestriem un koriem, sadarbojusies ar tādiem starptautiski atzītiem diriģentiem kā Kirils Karabits, Armīns Džordans, Marko Letonja un Džons Nelsons.

Rīgas Pareizticīgo kamerkoris "Blagovest", dibināts 1990. gadā, šogad atzīmē savas darbības 25 gadu jubileju. Kora repertuāra kodolu veido pareizticīgās mūzikas pērles, aptverot plašu amplitūdu no senkrievu neumās pierakstītiem dziedājumiem (znamennij raspev) līdz brīnišķīgiem izcilo 18.–20. gadsimta krievu komponistu daudzbalsīgiem kora koncertiem un mūsdienu autoru skaņdarbiem. Kora repertuārā ir arī laicīgās mūzikas šedevri, latviešu kormūzikas dižgaru skaņdarbi un tautas dziesmas. Koris ir daudzu starptautisku koru konkursu un festivālu laureāts un ik gadu ar panākumiem koncertē ārpus Latvijas robežām. Kori dibinājis tā mākslinieciskais vadītājs un diriģents Aleksandrs Brandavs, kurš kopš 1993. gada ir arī Rīgas Pārdaugavas Svētās Trijādības baznīcas reģents.  

Ieejas biļete koncertā koncertzālē "Ave Sol" EUR 1.50.

Ieejas biļete koncertā Rīgas Sv. Pētera baznīcā EUR 3.00.

Biļetes iespējams iegādāties koncertu norišu vietās stundu pirms koncerta sākuma.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties