Jauniešu kora "Balsis" koncertsērija "Daugavas balsis"

Ints Teterovskis, 13.08.2015., 12:19

No 20.-23. augustam jauniešu koris "Balsis" uzsāks piekto koncertsēriju "Daugavas balsis".

Jauniešu koris "Balsis"Iesākot savu 29. sezonu, Jauniešu koris "Balsis" jau piekto gadu dosies ceļā, lai turpinātu 2011. gadā sākto koncertsēriju "Daugavas balsis", kuras mērķis ir vairāku gadu laikā izbraukt visu Daugavas baseinu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs. Līdz šim koris sniedzis jau 28 koncertus abos Daugavas krastos.

Šoreiz koncertsērija sāksies Krustpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un noslēgsies ar koncertu Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā "Kalna ziedi". Koris saviem klausītājiem sagatavojis 4 dažādas programmas, kur katra tiks piemērota kādai no 9 koncertvietām. Skanēs Dziesmu svētku klasika, mūsdienu latviešu autoru sakrālā mūzika, kā arī Raimonda Paula un Ineses Zanderes dziesmu cikls "Dziesmas par Latvijas upēm".

Īpašs notikums būs koncerts Oliņkalna pilskalnā, uz salas Daugavas viducī. Tur ir saglabājusies estrāde, kur vēl 1957. gadā svinēja Dziesmu svētkus. Klausītāju ērtībām tiks sagādātas laivas nokļūšanai uz salu no Daugavas labā krasta, Klintaines pagasta Stukmaņiem. Arī uzstāšanās Likteņdārzā pie Kokneses korim ir jau laba tradīcija. Šoreiz, ja būs augsts ūdens līmenis, koncertu koris dziedās no upes. Būs arī iespēja apkopt kora kopīgiem spēkiem iestādīto Jāzepa Vītola pīlādzi. Ieeja dārzā par ziedojumiem.

"Daugavas balsis" skanēs:

Ceturtdien, 20. augustā:

  • 11.00 Krustpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā.
  • 20.00 Gostiņu evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Piektdien, 21. augustā:

  • 14.00 pie Pļaviņu novada kultūras centra;
  • 18.00 Oliņkalna salas Dziesmu svētku estrādē, "Izlaistie Dziesmu svētki";
  • 21.00 Vīgantes dabas parkā pie "Dieva auss".

Sestdien, 22. augustā

  • 12.00 Seces evaņģēliski luteriskajā baznīcā;
  • 18.00 Likteņdārza amfiteātrī.

Svētdien, 23.augustā

  • 11.10 Kokneses evaņģēliski luteriskajā baznīcā.
  • 16.00 Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā "Kalna ziedi".

Ieeja koncertos bez maksas.

Koncerti jau tradicionāli notiek pateicoties KKF atbalstam. Paldies Krustpils, Pļaviņu, Jaunjelgavas, Kokneses un Aizkraukles novadiem, Klintaines, Staburaga un Seces pagastiem, draudzēm un labiem ļaudīm par atbalstu un palīdzību organizēšanā.

Ieskats pagājušā gada "Daugavas plosti 2014" koncertsērijā: balsis.lv/lv/aktualitates/155-daugavas-balsis-2014-atskanas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties