Klavieru kvartets "RIX"

Rinta Bružēvica, 23.12.2015., 09:57

Klavieru kvartets "RIX" uzstāsies koncertā "Ziemassvētki sveču gaismā", kas notiks 27. decembrī Mazajā ģildē plkst. 19.00.

Klavieru kvartets "RIX"Klavieru kvartets "RIX" ir savdabīgs mūziķu ansamblis, kurā: vijolnieks ar dažādiem orķestriem ceļo pa pasauli, altiste ir Bergenas simfoniskā orķestra vadoša mūziķe Norvēģijā, čellists spēlē Tamperes filharmoniskajā orķestrī Somijā, bet pianists ir profesors Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Divas reizes gadā kvartets satiekas Latvijā, un šī tikšanās ikreiz ir prieka avots gan pašiem mūziķiem, gan klausītājiem.

Kvarteta "RIX" veidotās programmas allaž piedāvā reti dzirdētu kamermūziku, dažkārt izgaismojot kādu mazāk zināmu pasaules mūzikas pērli. Šī gada festivāla "Eiropas Ziemassvētki" koncertā "Ziemassvētki sveču gaismā" klavieru kvarteta "RIX" sniegumā skanēs viens no Gabriela Forē agrīnajiem darbiem – Pirmais klavieru kvartets do minorā (op.15), kas, lai arī minora skaņkārtā rakstīts, ir franciska šarma un vieglas melanholijas pilns. Gruzīnu komponista Gijas Kančeli 80. jubilejas gada izskaņā būs iespēja iepazīt Kančeli filosofiski būvēto ideju par pasaules nepilnību kamermūzikas opusā "In l`Istesso Tempo", savukārt savu jaundarbu – pienesumu latviešu kamermūzikai dāvās komponiste Selga Mence.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties