Kamermūzikas koncerts "Trio Decorumm"

Ieva Malceniece, 18.05.2015., 14:39

31. maijā plkst. 17.00 Ungurmuiža piedāvā kamermūzikas koncertu trīs jaunu latviešu mūziķu izpildījumā.

Koncertā uzstāsies Madara Jauģiete (vijole), Agate Ozoliņa (čells) un Ilze Jaunzeme (klavieres). Programmā V.A.Mocarta, R.Dubras, K. Debisī, F.Mendelsona skaņdarbi.

"Trio Decorumm" radies 2014. gada decembrī kā atbilde uz trīs mūziķu iekšējo vēlmi izpaust kamermūzikā to skaistumu, ko varam rast tikai mūzikā. Dedzība un mīlestība uz mūziku ir pamatdzinulis, kā arī vēlme iesaistīt šajā stāstā par skaisto arī klausītājus.

Madara Jauģiete skolojusies Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur prof. Jura Švolkovska vadībā ieguvusi bakalaura grādu. Šajā laikā papildinājusies arī pie vijolnieka Ulda Sprūdža, kā arī pie Aleksandra Kramarova Roberta Šūmaņa Mūzikas un Teātra augstskolā Diseldorfā, Vācijā. Vēlāk ieguvusi Meistarklases diplomu pēc studijām Minhenes Mūzikas un Teātra augstskolā prof. Gotfrīda Šneidera klasē. Madara ir vairāku starptautisku un nacionālu konkursu laureāte. Koncertējusi solo un kamermūzikas projektos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Anglijā, Norvēģijā, ASV u.c. Divus gadus (2013-2014) Madara ir bijusi Gidona Krēmera vadītā kamerorķestra "Kremerata Baltica" štata mūziķe.

Ilze Jaunzeme ir studējusi Latvijas Mūzikas akadēmijā pie prof. Arņa Zandmaņa un prof. Sergeja Osokina un ieguvusi maģistra grādu specialitātē Klavierspēle, kā arī maģistra grādu specialitātē Kameransamblis doc.Hertas Hansenas klasē. Pianiste ir ieguvusi godalgotas vietas valsts līmeņa un starptautiskajos pianistu konkursos, saņēmusi Kultūras ministrijas atzinības rakstu par izciliem sasniegumiem, kā arī viņai ir piešķirtas stipendijas dalībai dažādās meistarklasēs. Ar solo un kamermūzikas programmām Ilze ir uzstājusies Latvijā, Ungārijā, Polijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Vācijā.

Agate Ozoliņa studējusi čella spēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. Eleonoras Testeļecas čella klasē, kā arī papildinājusies Zvollē, Holandē pie profesora Jerūna Roilinga un Renē Bermana, piedalījusies meistarklasēs pie Marijas Klīgeles, Gerija Hofmana, Jāņa Laura un citiem pasniedzējiem. Viņas sirdslieta ir uzstāties kopā ar vīru Pēteri Ozoliņu čellu duetā, ar ko sniegti vairāki koncerti Holandē un Vācijā. Spēlējusi kamerorķestrī "Sinfonietta Rīga". "Rīga 2014" ietvaros piedalījusies kameroperu diptiha "Lisistrate" iestudēšanā. Šobrīd ar aizrautību un panākumiem strādā Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā un regulāri iesaistās dažādu Latvijas orķestru un ansambļu sastāvos, kā arī ar ģimenes ansambli ik vasaru dodas koncertceļojumā uz Vāciju, Holandi un Skandināvijas valstīm.

Ieeja – 10,00 EUR, pieteikties lūdzu pa tālr.22007332 vai info@ungurmuiza.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
All not so is simple notoriety mmfporn.com/tags/mature-femdom/ @456FgDDY8

EugeneUtept

Salam, qiymətinizi bilmək istədim.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

RobertSax


ienāktreģistrēties